Υποκρισίας παράκρουση

Υποκρισίας παράκρουση

1. Στις 2 Απριλίου 2015 (ναι, πριν ενάμιση χρόνο) ο αυταπατημένος πρωθυπουργός επισκέφτηκε τον υπουργό Υγείας και ανακοίνωσε 4500 προσλήψεις και βέβαια, νέα ζωή στο σύστημα υγείας. Διαβάζω πως δεν έγινε καμία πρόσληψη και καμιά ένεση ζωής δεν δόθηκε αλλά το σύνολο σύστημα καταρρέει.

Ακόμα ένα από τα πληθωρικά ψεύδη αυτών των αλιτήριων Συριζανελλήνων. Που να τα θυμάται όλα κανείς κάθε φορά που συλλογιέται το θέμα.

Η μόνη περίπτωση που οι Συριζαίοι δεν ψεύδονται είναι όταν δεν μιλούν – για να παραφράσω μια πανάρχαια ρήση από τη Βεδική Ινδία.

Το πρωτείο το έχει αναμφισβήτητα η κα Γεροβασίλη – για το λόγο αυτό είναι βέβαια και η επίσημη spokes-woman – όταν πριν λίγο καιρό ανακοίνωσε με θαυμαστό θράσος πως το πρόγραμμα Θεσσαλονίκης, δηλαδή όλα τα ρωμαλέα και ηρωικά “θα” του απαράμιλλου απατεώνα πρωθυπουργού, είχε πλέον υλοποιηθεί!

2. Πρόσφατα, τέλη Σεπτεμβρίου, έγινε μεγάλος ντόρος για την Παιδεία, πρώτα χάρη στην προσπάθεια του κ. Φίλη να μετατρέψει το μάθημα Θρησκευτικών από ομολογιακό σε πληροφορικό (πολύ ορθά κατά την γνώμη μου). Μετά, χάρη στη συζήτηση στη Βουλή όπου ακούστηκαν οι τρέχουσες ιδεοληψίες χωρίς να υπάρξει εστίαση στο πραγματικό ζήτημα, δηλαδή σε ποια θέματα και σε ποιες δεξιότητες να επικεντρωθεί το σύστημα εκπαίδευσης για τα παιδιά που θα βγουν στη βιοπάλη σε 10, 20 έτη.

Βέβαια, το βασικότερο ζήτημα ζήτημα όλων, δηλαδή η δημιουργία καλού χαρακτήρα, ούτε που αναφέρθηκε  – ούτε στη Βουλή ούτε στα ΜΜΕ!

Η υποκρισία σε αυτή τη σφαίρα πάντως ανταγωνίζεται την παραφροσύνη.

Διότι αν η δημόσια εκπαίδευση, δεκαετίες τώρα υπό την ασφυκτική φροντίδα του κράτους (δεξιών, κεντρώων και τώρα αναρχοαριστερών), είναι τόσο ανώτερη από την ιδιωτική, τότε γιατί οι υπουργοί (και της Πρώτης-φοράς Αριστεράς) και όσοι πολιτικάντηδες μπορούν, στέλνουν τα κουτσούβελα τους σε ιδιωτικά σχολεία και σε ξένα πανεπιστήμια;

3. Μια άλλη εξόφθαλμη υποκριτική πόζα των Αναρχοαριστερών γερμανοτσολιάδων είναι το ενδιαφέρον  και η φροντίδα τους για το λαό, για τον σοσιαλισμό, για την ισότητα, για το σταμάτημα της εκμετάλλευσης και καταπίεσης.

Ακούμε ακατάπαυστα μέχρι ναυτίας για τις ηρωικές διαπραγματεύσεις τους με τους αδίστακτους δανειστές, για τους αγώνες και τις μάχες που δίνουν πίσω από τις κόκκινες γραμμές  τους. Ματώνουν για την Ελλάδα μας.

Θα έπρεπε κάποιος θαρραλέος δημοσιογράφος να τους στριμώξει λίγο, ειδικά τον παλιάτσο πρωθυπουργό, να μας δείξουν πέρα από τα κροκοδείλια δάκρυα τους τις πληγές τους.

Στην πραγματικότητα, όλοι, ειδικά ο πρωθυπουργός και οι πρωτοκλασσάτοι, φαίνονται μια χαρά έχοντας πάρει κιλά. Οι αγώνες και οι μάχες συνήθως μειώνουν τα κιλά.

4. Τελειώνω με μια τρίτη πόζα υποκρισίας, αν και υπάρχουν και άλλες. Απορώ πάλι πως οι δημοσιογράφοι τις αγνοούν όταν παίρνουν συνεντεύξεις από αυτά τα τσογλάνια του κου Τσίπρα συμπεριλαμβανομένου.

Πως ακριβώς έχουν φροντίσει τον λαό;

Δύο είναι οι κύριοι τομείς για τον λαό: η παιδεία και η υγεία. Η δημόσια εκπαίδευση κατρακυλάει σε απύθμενη βαρβαρότητα, ημιμάθεια, προχειρότητα και χυδαιότητα σε όλα τα επίπεδα καθώς οι εκπαιδευτικοί συνδικαλιστές ενδιαφέρονται να διδάσκουν όσο το δυνατό λιγότερες ώρες (μέρες και μήνες) και να παίρνουν όσο το δυνατό περισσότερα χρήματα είτε στα σχολεία είτε στα φροντιστήρια. Η δε υγεία παραγνωρίζεται όλο και πιο πολύ καθώς ούτε νοσηλευτικό προσωπικό ούτε υλικά υπάρχουν πλέον και οι ασθενείς στα δημόσια νοσοκομεία πρέπει να έχουν δικό τους μπαμπάκι, γάζες, σεντόνια και, βέβαια, νοσοκόμες να τους φροντίζουν!

Μετά, οι συντάξεις έχουν περικοπεί (Κατρούγκαλου ψεύδος ότι ΔΕΝ θα υποστούν μείωση!) και οι φόροι (ΦΠΑ κλπ) αυξάνονται οργιαστικά!

Αφού οι Συριζανέλληνες σαχλαμαράκηδες νομίζουν πως οι πολλοί μπορούν να ζουν με εισόδημα € 400 ή έστω €1000, ας δίνουν € 2000 μηνιαίως από το εισόδημα τους για την ανακούφιση των δεινοπαθούντων. Το αντίστοιχο και οι εκατοντάδες παρατρεχάμενοι που διορίστηκαν από τον Τσίπρα λόγω των επαναστατικών και κομματικών τους περγαμηνών.

Αυτά όλα είναι πολύ πρακτικά θέματα που διαφεύγουν από τους διανοούμενους!

Και τι να πω για την «ανεξάρτητη» Δικαιοσύνη μας όπου οι επεμβάσεις των Παρασκευόπουλου, Σακελαρίου και κας Θάνου είναι και πρωτόφαντες και βρωμερές… Το θέμα χρήζει άλλου άρθρου.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *