Ε1219: Εκκλησιαστική Εγκύκλιος

Ε1219: Εκκλησιαστική Εγκύκλιος

- in Επικαιρότητα
0

Χρειάστηκε ενάμιση έτος για να διαβαστεί (στις 25 Ιουλίου) στους ναούς των πιστών χριστιανών η Εγκύκλιος της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου.

Γιατί; Γιατί οι πιο πολλοί (ας μην κρυβόμαστε) ιερωμένοι δεν πίστευαν ότι υπάρχει ο ιός και, μετά, πίστευαν πως προσευχές και λίγος αγιασμός προφυλάσσει ή και θεραπεύει (όπως η Λαίδη Μακμπέθ έλεγε για τους φόνους τους οποίους παρώθησε τον άντρα της να διαπράξει “Λίγο νεράκι μας εξαγνίζει από τέτοια πράξη”).

Υπάρχουν ακόμα πολλοί όχι μόνο ανάμεσα στους ανέγνωρους λαϊκούς πιστούς μα και ανάμεσα στους ιερωμένους και θεολόγους και Μητροπολίτες που εξακολουθούν να νομίζουν πως πίσω από τους τοίχους των ναών, λίγη κατάνυξη και λίγος αγιασμός θα προφυλάξει τους πιστούς από τον ιό.

Διότι όπως μάθαμε από τα ΜΜΕ υπήρξαν πολλές αντιδράσεις με πολλή χυδαιολογία εντός των ιερών ναών. Προφανώς πρόκειται για φανατικούς ή αήθεις πολίτες που χρησιμοποιούν τον χριστιανισμό σαν δεκανίκι για την ψυχική τους αναπηρία. Μα υπάρχει και μονή στην Κοζάνη όπου όπου απαγορεύεται να φοράς μάσκα. «Το θέλει ο Θεός», λέει ο ηγούμενος και είμαι βέβαιος πως το θέλει ο δικός του θεός!

Οι αντιεμβολιαστές όλοι ακούνε μόνο τον δικό τους θεό!

Και το 1864 υπήρξαν αντιδράσεις όταν η Εκκλησία δημοσιοποίησε την Εγκύκλιο 2997 προτρέποντας τους πιστούς να εμβολιαστούν ενάντια στην ευλογιά και περιγράφοντας τους αρνητές ως “αυτόχειρες, ανάπηροι το σώμα” που “διαπράττουν θανάσιμο αμάρτημα”. Ήταν αρκετά κατηγορηματική και σαφέστατη.

Και η νέα Εγκύκλιος του 2021;

Αυτή έχει τον τίτλο: “Οι χριστιανοί ρωτούν για το εμβόλιο και οι γιατροί μας απαντούν”. Και ακολουθούν 12 ερωτήσεις και απαντήσεις για τυχόν απορίες.

Η Εγκύκλιος κλείνει με δυο παραγράφους που θα αρκούσαν ως κείμενο. Η μια πολύ καθαρά επισημαίνει πως είναι πράξη μέγιστης ευθύνης προς τους συνανθρώπους μας ο εμβολιασμός και δεν αντιτίθεται στη διδασκαλία της Εκκλησίας. Η δεύτερη είναι μια νερόβραστη διατύπωση πως οι πιστοί μπορούν με την υπόδειξη του γιατρού τους να επιλέξουν τον εμβολιασμό και αυτό δεν θα έχει επίπτωση στη σχέση τους με τον Θεό και την Εκκλησία.

Αυτοί που συνέταξαν την Εγκύκλιο είναι αξιοθαύμαστοι για τη δειλία τους. Προφανώς υπάρχουν ακόμα Μητροπολίτες που εναντιώνονται, όσο παράλογη κι αν είναι η στάση τους. Έτσι γράφτηκε αυτή η άτολμη διατύπωση, μιμούμενη τις κυβερνητικές χλιαρότητες. Οι γνωστικοί, προσγειωμένοι Μητροπολίτες, άξιοι επαίνου, ας μιλήσουν ξεκάθαρα προτρέποντας τα ποίμνιά τους προς τη μόνη σίγουρη επιλογή του εμβολιασμού.

Και ας επιβληθούν επιτέλους οι αναγκαίες κυρώσεις στον επαναστάτη ηγούμενο που νομίζει πως ξέρει καλύτερα!

Πόση τρέλα υπάρχει σε όλους τους τομείς της κοινωνίας μας, γιατί κυριαρχεί ο εγωισμός και η μαγκιά!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *