Φύγετε!

Φύγετε!

1. “Φύγετε!” είναι ένα νέο σλόγκαν της ΝΔ προς την άθλια συγκυβέρνηση Συριζανελλήνων. Η δε πρακτική στη Βουλή θα είναι η καταψήφιση κάθε νομοσχεδίου για το ασφαλιστικό ή άλλων επώδυνων μέτρων.

Το άστρο του Κυριάκου στην πολιτική ανεβαίνει και λαμπρύνεται.

Την άνοδο του στην ηγεσία την είχα προβλέψει πριν 3-4 χρόνια. Είναι πολύ διαφορετικής ποιότητας από το τσούρμο σχιζοφρενών που κυβερνούν, αλλά και των τριών τελευταίων ηγετών της ΝΔ. Στην πραγματικότητα, είναι πολύ διαφορετικός από την αγέλη πολιτικών μέσα κι έξω από τη Βουλή – εκτός του κ. Λεβέντη. Δικαίως λοιπόν κερδίζει ψηφοφόρους στο εσωτερικό και την εμπιστοσύνη των ξένων και ιδίως των Ευρωπαίων.

Αλλά γιατί βιάζεται κι αυτός, όπως έκανε ο Γιωργάκης, ο Σαμαράς και ο Τσίπρας, μόνο για να σπάσουν τα μούτρα τους και να επιδεινώσοουν την οικονομική και τη γενικότερη κοινωνική κατάσταση;

2. Οπωσδήποτε το γοργόν και χάρη έχει, αλλά η σύγχρονη εμπειρία δείχνει πως όποιος βιάζεται σκοντάφτει.

Ο Κυριάκος πολύ καλά κάνει να συμμαζεύει το κόμμα του και να το αναδιοργανώνει οικονομικά και ιδεολογικο-πολιτικά.

Αν κατορθώσει να εξυγιάνει οικονομικά το κόμμα του, λένε, μάλλον θα τα καταφέρει να εξυγιάνει οικονομικά και τη χώρα.

Αμήν.

Αλλά πώς θα εξυγιάνει το κόμμα οικονομικά;

Οι κινήσεις που έχει κάνει ως τώρα δείχνουν “περικοπές δαπανών”! Σίγουρα λοιπόν, το ίδιο ισχύει και για την οικονομική εξυγίανση της χώρας.

Επί έξι χρόνια ακούμε το ίδιο τροπάρι για την πάταξη της φοροδιαφυγής στις διάφορες μορφές της και την άντληση εσόδων από τις διάφορες λίστες πλουσίων με καταθέσεις κρυφές (μέχρι πρόσφατα) στο εξωτερικό.

Ακούμε επίσης για λαθραία τσιγάρα, ποτά και πετρελαιοειδή.

Τίποτα δεν έχει επιτευχθεί σε κανέναν από αυτούς τους τομείς!

Κανείς δεν στράφηκε ολόκαρδα στο μόνο μέτρο που αμέσως θα φέρει ανακούφιση – περικοπές στον δημόσιο τομέα. Είναι το ολοφάνερο ζητούμενο, και τα 6 χρόνια της κρίσης όλοι το αναφέρουν! Όμως κανείς δεν είχε το θάρρος να το εφαρμόσει. Τώρα κανείς δεν αναφέρεται σε αυτό – πλην του κ Λεβέντη.

Ούτε ο Κυριάκος αναφέρεται σε αυτό το μέτρο!

3. Πριν το Πάσχα ήμουν στο Ηράκλειο Κρήτης, όπου, ανάμεσα σε πολλά άλλα, έβλεπα αφίσες για την υπερφορολόγηση και πώς να μειωθεί – σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των εγκεφάλων στο “Ποτάμι”. Οριζόταν μάλιστα ένα βράδυ όπου 4-5 στελέχη του Ποταμιού θα μιλούσαν και θα εξηγούσαν. Πήγα κι εγώ με φίλο στην καθορισμένη συνάντηση.

Μαζί με μας και τα 5-6 στελέχη στην εξέδρα ήταν όλοι κι όλοι 30 άνθρωποι.

Μίλησε ο πρώτος, ένας ντόπιος επιχειρηματίας που ανέπτυξε τα δεινά της οικονομικής ασφυξίας που έπνιγε τους επιχειρηματίες. Ούτε λέξη για περικοπές. Μίλησε ο δεύτερος, στέλεχος και μέλος κάποιας επιτοπής. Τα ίδια. Μίλησε ο τρίτος, οικονομολόγος, στέλεχος μεγάλο, και ανέφερε – αριθμούς, ποσοστά του ΑΕΠ και άλλες στατιστικές που, ήταν φανερό, το ακροατήριο δεν παρακολουθούσε. Μίλησε ο τέταρτος ο σεπτός Ευρωβουλευτής καθηγητής κ. Γραμματικάκης που δεν ήξερε ούτε από οικονομικά ούτε πολιτικά και δοκίμαζε διάφορα αστεία.

Φύγαμε. Δεν ακούσαμε λέξη για το πώς θα μειωθούν οι φόροι και πού θα βρεθούν τα χρήματα για τα έξοδα και για τα χρέη μας. Το μόνο που αναφέρθηκε ήταν η αόριστη και γενικόλογη “αναπτυξιακή πολιτική”.

4. Πολύ φοβούμαι πως και οι της Δημοκρατικής Συμπαράταξης συμπεριφέρονται με τον ίδιο τρόπο λέγοντας τα ίδια πράγματα. Και, δυστυχώς, δεν ακούω ούτε τον Κυριάκο να λέει κάτι πολύ διαφορετικό και πραγματικά ελπιδοφόρο: μόνο ένα αόριστο τρίπτυχο – ανάπτυξη, μείωση φορολογίας και μεταρρύθμιση. Αυτά δεν λένε τίποτα ουσιαστικό!

Ακόμα κι αν επιτευχθεί κάποια οικονομική ανάπτυξη με την εισροή κεφαλαίων, η χώρα θα γνωρίσει μια σύντομη ανάκαμψη μόνο για να ξαναβυθιστεί σε ανυποληψία, διαφθορά, νέα υπερφορολόγηση και χρέος. Διότι ο βασικός λόγος για την κακοδαιμονία θα συνεχίσει να υπάρχει – ανοικονόμητο Δημόσιο και αναποτελεσματικό κράτος!

Γιατί λοιπόν κανείς πλην του “φαιδρού” κ. Λεβέντη δεν αναφέρεται στο μόνο λογικό κι επιβαλλόμενο μέτρο = μείωση του κράτους;

Προφανώς διότι κανείς πολιτικός (ηγέτης) δεν θέλει να χάσει τους ψηφοφόρους του υπεράριθμου Δημοσίου. Γι’ αυτό, υποθέτω, και ο Κυριάκος δεν λέει τίποτα, που δείχνει πως κι αυτός μάλλον για την εξουσία ενδιαφέρεται παρά για το Έθνος.

Προφανώς δεν καταλαβαίνει πως είναι στο συμφέρον του να περιμένει και να βοηθήσει τον Τσίπρα να περάσει τα επώδυνα μέτρα.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *