E1207. κα Φώφη και φωτιές

E1207. κα Φώφη και φωτιές

Για μερικούς ανθρώπους απορώ ειλικρινά γιατί ζουν ή μιλούν και δραστηριοποιούνται στον κόσμο μας – στον βαθμό που δραστηριοποιούνται – πάντα με τόση ασχετοσύνη. Ναι, αναφέρομαι στην κα Φώφη του Κινάλ.

Ναι, είναι γεγονός πως τα κανάλια τάισαν άφθονα την ηδονοβλεψία των πυρομανών και άλλων ανώμαλων. Αχόρταγη, ακόρεστη λαιμαργία για φλόγες και καπνό και τα πομπώδη χιλιοειπωμένα λόγια των περιορισμένων κλισέ για τις πυρκαγιές – καμένα δάση, μέτωπο φωτιάς, φλεγόμενες κατοικίες, εγκαταλειμμένα ζώα, χαμένες περιουσίες, πυρπολημένες καλλιέργειες, εκκενώσεις. Ακούραστα, μα πολύ ανιαρά.

Υπάρχουν τόσοι πολλοί άνθρωποι που θέλουν να παρακολουθήσουν τόσες ώρες φλόγες, καπνούς, ρεπόρτερ να τραυλίζουν και γήινα κι εναέρια οχήματα; Συγκινούνται αυτοί όλοι, ενδιαφέρονται καν; Υποθέτω πως πολλοί θα θέλουν να παρακολουθούν εξελίξεις αν έχουν συγγενείς ή περιουσίες στα φλεγόμενα μέρη. Άλλοι;…

Υπήρξαν αστοχίες, ελλείψεις, παραλείψεις. Πάντα θα υπάρχουν. Μα τουλάχιστον δεν είχαμε ούτε έναν πολίτη εκτός του δύσμοιρου πυροσβέστη νεκρό. Στην Αλγερία θρήνησαν πάνω από 70 νεκρούς. Πρόπερσι, το 2018, στην Ελλάδα υπήρξαν 103 νεκροί. Φέτος, καλοκαίρι 2021 κανένας νεκρός.

Αυτό σημαίνει πως κάτι έμαθαν οι κρατικές υπηρεσίες ασφάλειας των πολιτών. Πως η κυβέρνηση Μητσοτάκη κάτι έκανε καλά με το αρμόδιο υπουργείο Προστασίας του πολίτη και τις πυροσβεστικές και τις αστυνομικές δυνάμεις.

Και σε όλη αυτή την πύρινη καταστροφή αφενός και την αποφυγή θυμάτων αφετέρου, ακούγεται το νιαούρισμα της κας Φώφης να απαιτεί “άμεση αντικατάσταση του υπουργού και του υφυπουργού Πολιτικής Προστασίας” για να αποδείξει ίσως ο Μητσοτάκης πως εννοούσε τη “συγγνώμη” και πως όντως αναλάμβανε την ευθύνη του, όπως είπε στο διάγγελμά του!

Προσέξτε: ούτε ο Τσίπρας, ούτε ο Κουτσούμπας, ούτε οι άλλοι δυο κομπάρσοι ζήτησαν κάτι τέτοιο.

Κι έχει, άραγε, κάποιους ικανότερους στο ακινητοποιημένο Κίνημα Αλλαγής να προσφέρει η κα Φώφη; Ή μήπως την κατατρώει το γεγονός πως ο Χρυσοχοΐδης ήταν κάποτε στέλεχος του Πασόκ, μα λάκισε προς ένα κόμμα που έχει επιτέλους κάποια ουσιαστική παρουσία;

Στην πραγματικότητα η κα Φώφη δεν έχει προσφέρει ούτε μια θετική πρόταση τόσα χρόνια! Απλώς μιλάει με θαυμαστή ασχετοσύνη.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *