Εμείς και η Ευρώπη

Εμείς και η Ευρώπη

1. Ο κ. Ιορδανίδης, δημοσιογράφος της Καθημερινής, εξετάζει αναλυτικά την άνοδο και «διαρκή επανάσταση» του αμόρφωτου, πλην τώρα Διδάκτορος, πρωθυπουργού μας κ. Τσίπρα. Συμπεραίνει πως αυτός θα επιχειρήσει στη συνέχεια να συνθλίψει «ό,τι αντιλαμβάνεται ως σύμβολα του παλαιού καθεστώτος», κάτι που άρχισε να αποδομείται (δηλαδή η ένταξη μας στην ΕΕ και απόπειρα να γίνουμε ευρωπαϊκή χώρα) από τον Μάϊο του 2010.

Και τελειώνει γράφοντας: «Και όμως το μόνον που επιθυμούσαμε εντασσόμενοι στην ευρωπαϊκή οικογένεια ήταν η ησυχία μας, η ευημερία και άλλα τέτοια συναφή».

Και η ασφάλειά μας, προσθέτω, και η ανασυγκρότηση του διεφθαρμένου και διευρυνόμενου Δημοσίου μας.

2. Ναι, αυτά ακριβώς θέλαμε και θέλουμε ως λαός. Και για μια εικοσαετία περίπου η λαχτάρα μας εκπληρωνόταν.

Διότι οι Ευρωπαίοι από γενναιοδωρία, πες, ή από υστεροβουλία για να μας εκμεταλλευθούν, ή από ανοησία τους, μας έδιναν χρήματα αφειδώς επί εποχής του πρόστυχου «Αείμνηστου» της Αλλαγής, με τα οποία η χώρα γέμισε νεόπλουτους κυρίως πασόκους–κομματόσκυλα, συνδικαλιστές, υπουργούς και άλλους επιτήδειους.

Όμως επειδή αυτές οι ευρωπαϊκές παροχές δεν έφταναν για να εδραιώσει πλήρως το πελατειακό της κράτος, η Πασοκαρία δανειζόταν επίσης από τις «αγορές» δηλαδή τους διεθνείς τοκογλυφικούς οργανισμούς, με υψηλά επιτόκια – και πολλαπλασίαζε άχρηστους οργανισμούς του Δημοσίου για να διορίζονται οι πελάτες ψηφοφόροι και υποστηρικτές.

«Μαζί τα φάγαμε» είπε o κ Πάγκαλος, ένας πασόκος υπουργός μετά το γλέντι, αναφερόμενος, χωρίς καμιά ντροπή, στις πασοκικές κυβερνήσεις και την λαοθάλασσα που τις ψήφιζε.

3. Παραδόξως η αποκορύφωση της καταστροφής ήρθε με τους Ολυμπιακούς Αγώνες, αυτό που οι πλείστοι κουφιοκέφαλοι ματαιόδοξοι πατριδοκάπηλοι επιδειξίες θεώρησαν μεγάλη νίκη της Ελλάδας.

Ήταν η κυβέρνηση του Κωστάκη Καραμανλή που πήρε την εξουσία με υποσχέσεις εκσυγχρονισμού, πάταξης γραφειοκρατίας και διαφθοράς, ίδρυσης ιδιωτικών Πανεπιστημίων, ιδιοτικοποιήσεων των ΔΕΚΟ και άλλα παρόμοια φούμαρα.

Όχι μόνο δεν έκανε τίποτα από αυτά (εκτός της αποκρατικοποίησης της χρεοκοπημένης Ολυμπιακής και μεγάλο μέρος του ΟΤΕ), όχι μόνο διόρισε με τον υπουργό του κ. Παυλόπουλο (νυν Πρόεδρο της Δημοκρατίας) εκατοντάδες χιλιάδες τεμπελόσκυλα στο Δημόσιο και τσιμέντωσε το πελατειακό κράτος, μα ως νέος Νέρων έβλεπε απαθέστατα την Αθήνα και την Πελοπόννησο (εδώ με το ελικόπτερο) να καίγονται – χωρίς καν να παίζει τη λύρα!

4. Πέρασε η περίοδος της αμεριμνησίας, της αστακομακαρονάδας και της Πόρσε. Όσοι πλούτισαν πλούτισαν.

Πλουτίζουν κι άλλοι, μα τώρα λιγοστοί αναρχοαριστεροί δήθεν, που αγωνίζονται σκληρά για τον λαό, όπως οι κκ Κατρούγκαλος και Φλαμπουράρης …

Μα τις δανεικές παχιές αγελάδες «μαζί τις φάγαμε». Τώρα δεν υπάρχουν ούτε καν ισχνές – μόνο 6 συναπτά έτη όπου βουλιάζουμε σε αυξανόμενη λιτότητα, για την οποία φταίνε, λέει ο Διδάκτωρ δικτατορίσκος μας κ. Τσίπρας, οι ακροδεξιοί της Ευρώπης (12.3.15). Μόνο οι Ανέλληνες σαν τον κ. Καμμένο διατηρούν το πάχος τους.

Όλος ο πλούτος που συσσωρεύτηκε στην υπεροχότερη χώρα δεν ήταν αποτέλεσμα παραγωγής, εργασίας και ανάπτυξης. Ελάχιστοι Έλληνες γνωρίζουν αυτές τις πρακτικές. Ο πλούτος ήταν δωρεές των Ευρωπαίων  και δανεικά.

Και τώρα ήρθε η ώρα της πληρωμής – και μεμψιμοιρούμε ή αγανακτούμε.

5. Ναι, σίγουρα φταίνε οι Ευρωπαίοι, οι Αμερικάνοι και οι Τούρκοι, σε μεγάλο βαθμό για τα δεινά μας. Ναι, σίγουρα οι Ευρωπαίοι δεν έδειξαν την πρέπουσα αλληλεγγύη. Και τώρα βρισκόμαστε παντελώς απομονωμένοι, μια αποτυχημένη χώρα του επιπέδου της Γκάνα ή κάποιας μπανανίας, πλημμυρισμένης με μουσουλμάνους μετανάστες.

Ναι, ισχύει το δόγμα που διακήρυξε ο Κωνσταντίνος Καραμανλής: «Ανήκομεν εις την Δύση.» Μα μόνο για τους λίγους που γνωρίζουν κάπως την Ευρώπη και υιοθέτησαν τις πρακτικές της.

Όπως είδαμε στο τμήμα §1, μπήκαμε στην Ευρώπη μπουλούκια άπληστα να εξασφαλίσουμε την καλοπέρασή μας.

Τι προσφέραμε εμείς, εκτός από μαγειρεμένα νούμερα, βρίσιμο, γκρίνια και μερικούς θλιβερούς αγράμματους ευρωβουλευτές;

Τι και πόση αλληλεγγύη δείξαμε εμείς; … Αντί να μάθουμε λίγα Αγγλικά για να επικοινωνούμε, φωνάζαμε τότε πως οι Άγγλοι θα έπρεπε να μιλούν Γαλλικά, οι Γάλλοι Γερμανικά, οι Γερμανοί Ολλανδικά και άλλες παρόμοιες ελληνικές ηλιθιότητες.

Αντί να σχεδιάσουμε και να οργανώσουμε αναπτυξιακά προγράμματα σκορπούσαμε τις δωρεές και τα δανεικά σε άχρηστους Οργανισμούς του Δημοσίου, σε υπαλλήλους της Ολυμπιακής και της Βουλής, σε αχρείαστα ραδιοτηλεοπτικά κρατικά κανάλια, σε συνδικαλιστές και σε αργόσχολους βαμβακοπαραγωγούς και άλλους αγρότες…

Και μετά κάνουμε πρωθυπουργό έναν αμόρφωτο ψυχασθενή τυχοδιώκτη, Μεσσία της μιζέριας και του μίσους που μας φόρτωσε ακόμα 85 δις χρέος και εκατοντάδες χιλιάδες μετανάστες.

Και αυτός παρέλαβε μια χώρα που ανάρρωνε και τη μετέτρεψε σε ένα χερσότοπο χρέους, χοτ-σποτ και χάους!

Και όσοι φιλόπονοι, δημιουργικοί πολίτες μπορούν, όπου φύγει φύγει…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *