Ε1200: Ισραηλινοί, Παλαιστίνιοι πάλι….

Ε1200: Ισραηλινοί, Παλαιστίνιοι πάλι….

Ως φαίνεται η εκεχειρία έσπασε πάλι και οι Χεζμπολάχ τρομοκράτες εξαπέλυσαν, από τον Λίβανο τώρα, μερικές ρουκέτες – άγνωστο με ποια αφορμή. Ο πλαϊνός πίνακας είναι από το Διαδίκτυο.

Στις 6 Αυγούστου έριξαν 19 ρουκέτες. Δέκα από αυτές αναχαιτίστηκαν από το αμυντικό σύστημα «Σιδηρούς Θόλος», έξι έπεσαν σε ανοικτούς χώρους του Ισραήλ δίχως θύματα και τρεις έπεσαν μέσα στον Λίβανο.

Την ίδια ώρα έσκασε και η προπαγάνδα πως το Ισραήλ κάνει γενοκτονία των Παλαιστινίων. Διαδίδεται μάλιστα πως θα χρησιμοποιήσει τα πυρηνικά του όπλα! Το Ισραήλ έχει πυρηνικά όπλα, μα θα ήταν σκέτη τρέλα εκ μέρους του να τα χρησιμοποιήσει εναντίον Παλαιστινίων στον Λίβανο, στη Γάζα ή στη Δυτική Όχθη – τόσο κοντά του.

Τις ίδιες μέρες ο Παλαιστίνιος αξιωματούχος Jibril Rajoub δήλωσε πως αν οι Παλαιστίνιοι είχαν πυρηνικά όπλα θα τα χρησιμοποιούσαν αυθημερόν εναντίον του Ισραήλ. Υπάρχει στο Διαδίκτυο το βίντεο με τον Rajoub να κάνει τις δηλώσεις του!

Υπάρχει ευτυχώς και μια άλλη πλευρά που δίνει μια αμυδρή ελπίδα. Ο Σεϊχης Abdoul Hadi Palazzi, Σύριος Μουσουλμάνος, θεολόγος και ιστορικός, ζει στην Ιταλία. Είναι ο Γενικός Γραμματέας του Μουσουλμανικού Συμβουλίου της χώρας και διαχειρίζεται το μεγαλύτερο τζαμί στον κόσμο. Συγχρόνως είναι ο πρόεδρος της Αδελφότητας Μουσουλμάνων-Εβραίων και είναι γνωστός για την αντίθεσή του στους φανατικούς του Ισλάμ.

Κυκλοφόρησε και αυτός ένα βίντεο στο Διαδίκτυο στο οποίο δηλώνει πως δεν υπάρχουν «Παλαιστίνιοι»: είναι μια επινόηση του ΟΑΠ για πολιτικούς λόγους. «Τα εδάφη του Ισραήλ, μαζί και η πρωτεύουσα Ιερουσαλήμ, είναι σύμφωνα με το Ιερό Κοράνι γη των Εβραίων».

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *