Ο τρανός Τουρίστας

Ο τρανός Τουρίστας

- in Επικαιρότητα
0

1. Δεν μπορώ να πω με βεβαιότητα κατά πόσο οι “αποκαλύψεις” των Βαρουφάκη, Ζωής και άλλων που έφυγαν απο τον Σύριζα του Τσίπρα, είναι αληθινά γεγονότα ή πικρόχολες επινοήσεις για μια ωραιοποιημένη προβολή των  ίδιων. Ως συνήθως, πρέπει να είναι μείγμα και αλήθειας και επινόησης.

Πάντως, οι εντυπώσεις που δημιουργούν για τον κ. Τσίπρα δεν αλλάζουν ούτε στο ελάχιστο την αρχική γνώμη μου πως πρόκειται για ένα πρόσωπο ανέντιμο, ανεύθυνο και ανίκανο για ο,τιδήποτε σοβαρό στην ανθρώπινη ζωή.

Κανονικά θα έπρεπε να είχε μπει σε κάποιο αυστηρό σωφρονιστήριο ή αναμορφωτήριο στην εφηβεία του, και τώρα θα πρέπει να μπει στη φυλακή ισόβια. Οι απάτες του είναι πρωτοφανείς όπως και η αδιάντροπη τυχοδιωκτική χρήση του της εξουσίας για προσωπικά και κομματικά οφέλη. (Αρκεί πρώτα ο πολλαπλασιασμός των ΕΡΤ και μετά η πλήρης κομματικοποίηση και χειραγώγησή τους για δικό του όφελος.)

Η κυνικότατη κοροϊδία του ολόκληρου του έθνους και των Ευρωπαίων δεν χρειάζεται κανένα πρόσθετο σχόλιο: συνεχίζεται αμείωτη. Η ξεδιάντροπη νομή της εξουσίας εκδηλώθηκε ωμά με τους αναρίθμητους πλέον διορισμούς σε επικερδείς θέσεις στο Δημόσιο κομματόσκυλων και συγγενών, αλλά και η παραλαβή κρατικών συμβολαίων από τον υπουργό-επιχειρηματία Φλαμπουράρη, μέντορα του πρωθυπουργού!

2. Ήταν φανερό από την αρχή πως, αφού με τις διαδηλώσεις και καταλήψεις ούτε να μελετήσει μπορούσε ούτε να ταξιδέψει στο εξωτερικό (ή έστω στη Λέσβο), μόλις πήρε τα πάνω του το 4% και άρχισε να διαφαίνεται η πιθανότητα εκδίωξης της ΝΔ και του Πασόκ από την εξουσία και σχηματισμού Συριζαίας κυβέρνησης, ο κ. Τσίπρας άρχισε τα ταξίδια στο εξωτερικό ως εκπρόσωπος του ελληνικού Αναρχοαριστερισμού που θα έφερνε μια σοσιαλιστική, δημοκρατική, άνοιξη στην ταλαίπωρη Ελλάδα και ενότητα στις νότιες χώρες της γηραιάς ηπείρου για να ξεσηκωθούν (με την καθοδήγή του) ενάντια στη νυχτωμένη βόρεια Ευρώπη του μερκελισμού και καταπιεστικού καπιταλισμού που ρουφούσε το αίμα των αθώων Νότιων Ευρωπαίων.

Είναι αξιοπρόσεκτο πως πρώτα επισκέφθηκε τις αναρχοαριστερές μπανανίες της Νοτίου Αμερικής μα, πολύ περισσότερο, πως έπαψε να κάνει αναφορές στην ανδρεία Αργεντινή που είχε αρχικά διώξει το ΔΝΤ – έχοντας δει με τα μάτια του την κατάσταση εκεί!

Μετά, έκανε σύντομο τουρ των αναρχοαριστερών κομμάτων στην Ευρώπη.

Μετά, ως πρωθυπουργός πια, έδωσε το στίγμα ενός άξεστου χαρακτήρα με θρασύδειλες διαθέσεις, με την κατάθεση στεφάνου στα θύματα της Καισαριανής επί Γερμανικής Κατοχής και πήγε στις χώρες της Νότιας Ευρώπης αντί να πάει στο Βερολίνο και στις Βρυξέλλες, τα  κέντρα της Ευρωπαϊκής δύναμης.

Μετά, είχαμε τη Ρωσία με τη σύζυγο και το πληθωρικό κυβερνητικό σκυλολόι και όλες τις μεγαλοστομίες και υποκλίσεις περί έργων αναπτυξιακών…

3. Η συνέχεια της καριέρας του επιβεβαιώνει την εντύπωση πως πρόκειται για τουρίστα. Το κύριο μέλημά του δεν είναι να κυβερνήσει, τσαπατσούλικα έστω, και να υλοποιήσει έντιμα τις δεσμεύσεις που υπέγραψε, μα να κάνει … τουρισμό – σχεδόν σαν τον Γιωργάκη Π.

Πού τον χάνεις πού τον βρίσκεις;… Ταξίδια στην Ανατολή, ταξίδια στη Δύση. Συνέδρια για διάφορους υψηλούς σκοπούς και διμερείς ή πολυμερείς διασκέψεις για άλλους.

Όλο για επενδύσεις ακούμε και για τη σταθερή εμπιστοσύνη που ξένοι τρέφουν προς την πεφωτισμένη κυβέρνησή του. Όμως όχι μόνο δεν βλέπουμε καμιά επένδυση μα και οι επενδυτές που έκαναν το λάθος να έρθουν σηκώθηκαν πριν λίγες μέρες και όπου φύγει φύγει, κατακρημνίζοντας το χρηματιστήριο Αθηνών σε θαυμαστό γκρεμοτσάκισμα.

Πίσω στη δεκαετία του 1980 όπως όλα τα κατορθώματα αυτού του τσίρκου: πίσω στη Χρυσή Εποχή του μεγάλου εμπνευστή και Αείμνηστου!

Τώρα, το τελευταίο ταξίδι με τη σύζυγο πάλι και το κυβερνητικό κλπ τσούρμο ήταν ευκαιρία για νέες επιτεύξεις έπεων πτερόεντων: δυστυχώς όμως καμιά συγκεκριμένη οικονομική συμφωνία.

Αλλά – μεγάλο αλλά – η Ψωροκώσταινα του κ. Τσίπρα θα γίνει “γέφυρα” σχέσεων μεταξύ του Ιράν και της Ευρώπης. Βλέπετε, δεκαετίες τώρα περίμεναν Ιράν κι Ευρώπη να έρθει ο μεσσιανικός τουρίστας μας, κ. Τσίπρας, να οικοδομήσει γεφύρι μεταξύ τους, όχι της Άρτας, μα της συμφιλίωσης!

Ο αλητο-τουρίστας μας δεν βλεπει πως η Ευρώπη συνδιαλέγεται για το μεταναστευτικό απευθείας πια με την Άγκυρα και φτιάχνει νέα σύνορα στα Σκόπια και βόρεια της χώρας του την οποία έχει περιθωριοποιήσει πλήρως.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *