Η Ηλιθιότητα στην εξουσία (Ε’)

Η Ηλιθιότητα στην εξουσία (Ε’)

1. Όπως μάλλον ξέρετε νυν σύμβουλος υπουργού πριν λίγο καιρό δήλωσε πως οι Βρυξέλλες είναι η πρώτη πόλη της Βαλλωνίας (!) μη γνωρίζοντας πως πρωτεύουσα της Βελγικής γαλλόφωνης Βαλλωνίας είναι η Liege, ενώ Βρυξέλλες είναι η πρωτεύουσα του Βελγίου! Τι Λωζάνη τι Κοζάνη! Δε βαριέσαι. Όταν ο ίδιος ο πρωθυπουργός νομίζει πως άλλο νησί είναι η Λέσβος και άλλο η Μυτηλίνη…

Διάβασα και το άρθρο «Όταν ο χρόνος κυλάει αμείλικτα» (Βήμα 6/2/16) της βουλευτίνας κας Χαράς Κεφαλίδου στο κόμμα Δημοκρατική Συμπαράταξη.

Η κα βουλευτής βρίσκει πως στο χώρο της, δηλαδή της σοσιαλιστικής κεντροαριστερής, δημοκρατικής (;) νοοτροπίας, οι τωρινές «χωρίς τέλος αναζητήσεις» (όπως οι 53 και η «Ελιά»), η τάση προς τον Σύριζα ή προς τη ΝΔ του Κυριάκου, αποτελούν «μια εικονική πραγματικότητα μακριά από το ουσιαστικό πολιτικό πρόβλημα της χώρας».

Συμφωνώ πλήρως. Μόνο που εγώ θεωρώ πρόβλημα την παρουσία της ίδιας και όμοιων ανδρών και γυναικών στη Βουλή. Ποιός εχέφρων πολίτης δεν ανατριχιάζει με φρίκη στην ανάμνηση της κας Κωνσταντοπούλου; …

2. Αλλά και η Κα Κεφαλίδου τι προσφέρει; Σπούδασε ηλεκτρολογία στο ΑΠΘ, έκανε μεταπτυχιακά στο Λονδίνο (μπράβο της) και μετά Διοίκηση Επιχειρήσεων στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών και εργάστηκε σε τράπεζα!

Τώρα, όλοι ξέρουμε πως Διοίκηση Επιχειρήσεων σημαίνει πρώτιστα ΚΕΡΔΟΣ διότι δίχως αυτό η επιχείρηση εξαφανίζεται.

Μα επίσης ξέρουμε πως «κέρδος» είναι ανάθεμα στο κεντροαριστερό χώρο της κυρίας. Το απέδειξε ο Αείμνηστος απατεώνας με τον κυκλώπειο κρατισμό του στη δεκαετία 1980 και ο μιμητής του με τα τσογλάνια του το 2015.

Πρόεδρος της είναι η κα Φώφη Γεννηματά, θρέμμα του Παπανδρεϊκού Πασόκ που είναι τώρα στα 50 της συνταξιούχος τραπεζοϋπάλληλος και βουλευτής και πολέμιος των πρόωρων συντάξεων (όντας στην αντιπολίτευση βέβαια)!

Προφανώς τέτοια πρόσωπα δεν αναγνωρίζουν το απλό γεγονός πως είναι αδύνατο εκ φύσεως με τέτοιες  αντιφάσεις να προσφέρουν κάτι εποικοδομητικό, πέρα από φαιδρότητα. Είναι στην πραγματικότητα εμπόδια στην πολιτική υγεία του έθνους.

3. Ιδού τι προσφέρει η κα Κεφαλίδου. Μια αφετηρία για μια ευρύτερη Κεντρο-αριστερά με τέσσερα σημεία συζήτησης και, υποθέτω, συναίνεσης.

α) «Ενίσχυση της Ευρωπαϊκής πορείας της χώρας» Είναι όμως δυνατό να μη γνωρίζει πως πάνω από 70% του πληθυσμού μας υποστηρίζει σταθερά αυτή την προοπτική εδώ και μήνες; … Τότε προς τι αυτό το σημείο;

β) «μια διακριτή θέση στο ασφαλιστικό με τη γλώσσα της αλήθειας».
Εδώ τώρα έχουμε μια αόριστη μπαρούφα με τη γλώσσα την ξύλινη της πολιτικής. Δεν θα ήταν προτιμότερο και η κα βουλευτής, μια και τεντώνεται σε τέτοιο βαρυσήμαντο θέμα όπως η ουσιαστική πολιτική (§1), να μας πει ακριβώς ποια είναι αυτή η διακριτή θέση και ίσως να κάνει κάποια σχετική μνεία στην πρόεδρο της (συμ)παράταξης!

Διότι αν είναι να αλλάξουμε κάτι, πρέπει να αρχίσουμε με τον εαυτό μας.

γ) «Κάθετη ρήξη με τη φορολογική λαίλαπα που δίνει τη χαριστική βολή στην επιχειρηματικότητα και στραγγαλίζει τον ιδιωτικό τομέα».

Πολύ σωστά! Μα ήταν ο κ. Βενιζέλος που ξεκίνησε την πρωτόγνωρη λαίλαπα με την επιβολή του ΕΝΦΙΑ – ο μεγάλος στυλοβάτης της (συμ)παράταξης. Και παρότι τελευταία φαινόταν, μαζί με τους Λεβέντη και Κυριάκο, να αρθρώνει σωστό πολιτικό λόγο, δεν τον άκουσα ούτε μια φορά να καταδικάζει τη δική του ανεπάρκεια, τις δικές του πελατειακές πρακτικές και τον κυκλώπειο κρατισμό που βοήθησε να εδραιωθεί.

Αλλά το ζωτικό σημείο είναι πως το Κράτος χρειάζεται πολλά έσοδα για να συντηρείται στην τερατόμορφη έκταση του και για να αποπληρώνει τις απαιτήσεις των δανειστών μας.

Από πού θα τα αντλήσει αν όχι από τη φορολογία;

Αυτό είναι που θέμε να μάθουμε, όχι τα αυταπόδεικτα που γνωρίζει πλέον όλος ο λαός και ίσως και η παρδαλή κατσίκα.

δ) αναλογικότερο εκλογικό σύστημα… «για να αναπνεύσει ο χώρος της κεντροαριστεράς»

Έτσι μπράβο! Πείτε το ξεκάθαρα. Ένα σύστημα που να βάλει στο Μέγαρο της Μίζας και Μιζέριας περισσότερους «δικούς μας»! Για να μπορούμε να συνεχίσουμε άνετα την απατεωνιά και τη μπουρδολογία μας.

4. Το άρθρο με όλες τις περικοπές που χρησιμοποίησα γράφτηκε, μας λέει σαφώς η κα Κεφαλίδου, για «την αναγέννηση της Πατρίδας».

Εδώ προσέξτε τώρα πως επικαλείται την πατρίδα και απευθύνεται στον συναισθηματισμό της μάζας νομίζοντας πως με τον (εντελώς κάλπικο) πατριωτισμό της υπερβαίνει τον μικρο-κομματισμό.

Ξέχασε πως έγραψε πως θέλει να «αναπνεύσει» το κόμμα της.

Κυριότερο, αγνοεί παντελώς πως το χαντάκωμα της «πατρίδας» και ο στραγγαλισμός της επιχειρηματικότητας και του ιδιωτικού τομέα είναι δουλειά των κεντρο-αριστερών πασόκων, δημαριτών και συριζαίων (με την αλησμόνητη συμβολή της ΝΔ του σοσιαλδημοκράτη Κωστάκη Κ. πριν 10 έτη).

Η γλώσσα της αλήθειας, κα Κεφαλίδου λέει – “μείωση συντάξεων, απόλυση όλων όσων διορίστηκαν χαριστικά, μείωση βουλευτών κι εκλογικό σύστημα που να απαιτεί τεχνοκρατικά, πολιτικο-οικονομικά και διοικητικά προσόντα.”

Μείωση… μείωση… μείωση. Αύξηση μόνο της αριστείας!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *