Ηλιθιότητα στην εξουσία (Γ’)

Ηλιθιότητα στην εξουσία (Γ’)

1.Για την σχιζοφρένεια που χαρακτηρίζει τον Σύριζα γενικά και την κυβέρνηση συγκεκριμένα έχω γράψει συχνά. Πρόσφατο δείγμα η κραυγαλέα αντίφαση μεταξύ του Στέργιου Πιτσιόρλα, σοβαρού στελέχους και νυν επικεφαλής του ΤΑIΠΕΔ (οργανισμός για αποκρατικοποιήσεις), και άλλων σημαινόντων στελεχών όπως οι Παππάς, Δρίτσας, κλπ. οι οποίοι θέλουν και δεν θέλουν τις αποκρατικοποιήσεις που η κυβέρνηση δεσμεύθηκε να υλοποιήσει.

2.Ο κ. Πιτσιόρλας μοιάζει να βρίσκεται στη θέση του πρώην υπουργού Γιάννη Πανούση, δηλαδή να είναι σε αντίθεση με τις ιδεοληψίες των καθαρόαιμων αναρχοαριστερών του κόμματος.

Σε συνέντευξή του στην εφημερίδα ΤΑ ΝΕΑ (9/1/16) γνωστοποίησε και τόνισε το γεγονός πως στην περίοδο 2014-15 στις χώρες της Ευρώπης (κυρίως Ιταλία, Ισπανία και Βρετανία) καταγράφηκε ρεκόρ εσόδων από ιδιωτικοποιήσεις 120,5 δισ. δολάρια. (Η Ελλάδα βέβαια υπνώττει βαθύτατα).

Υπέδειξε πως αν αυτές προχωρήσουν και στη χώρα μας, οι δομές της οικονομίας θα μετασχηματιστούν ώστε αυτή να ανταπεξέλθει στον διεθνή ανταγωνισμό (ενώ τώρα είμαστε διακεκριμένοι ουραγοί).

Το κράτος, υποστήριξε, δεν πρέπει να επιδίδεται στην παραγωγή αγαθών και στην εξασφάλιση ευνοϊκότερων όρων εργασίας για «ημετέρους».

Ζήτησε δε να απορριφθεί ο κρατισμός που ακυρώνει κάθε δημιουργική προσπάθεια και δήλωσε πως η συζήτηση περί «ξεπουλήματος των ασημικών» της χώρας την οποία προωθούν πάρα πολλοί σύντροφοι του στον Σύριζα είναι άνευ περιεχομένου.

Εδώ σημειώνω πως χάρη στην πολιτική της κυβέρνησης το τελευταίο έτος χιλιάδες ελληνικές επιχειρήσεις κλείνουν ή μεταφέρονται στο εξωτερικό και πολλές ξένες εταιρίες επίσης μεταφέρονται πια στο εξωτερικό, επιφέροντας ραγδαία αποεπένδυση στη χώρα μας, όπως είπε και ο κ. Φέσσας, πρόεδρος του ΣΕΒ.

3.Την ίδια ώρα υπουργοί όπως οι Δρίτσας, Σκουρλέτης και Σπίρτζης, κάνουν ό,τι μπορούν για να εμποδίσουν τις ιδιωτικοποιήσεις διαλαλώντας πως αντιτίθενται – αλλά δίχως την εντιμότητα να παραιτηθούν.

Ας πάρουμε το εξαίρετο πρόσφατο παράδειγμα του κ. Σκουρλέτη στο υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας και τη στάση του απέναντι στις Σκουριές.

Η καναδική εταιρία Eldorado Gold (Σκουριές, Ολυμπιάδα κλπ.) έχει επενδύσει πάνω από € 700 εκμ. και απασχολεί 2.000 εργαζόμενους πληρώνοντας € 120 εκμ. φόρους στο κράτος. Ανακοίνωσε τώρα πως αναστέλλει/παγώνει μέρος των επενδύσεών της  αφού η Πρώτη Φορά (παλαιότερα δια Λαφαζάνη και τώρα δια Σκουρλέτη) κρατά εχθρική στάση και κωλυσιεργεί με τις άδειες. Αυτό το πάγωμα σημαίνει απώλεια περίπου 1.000 θέσεων εργασίας.

Οι εργαζόμενοι κατά καιρούς κάνουν κινητοποιήσεις για να προχωρήσουν οι επενδύσεις και να διατηρηθούν οι δουλειές τους!

Για να καταλάβουμε τη συμπεριφορά και τις εξηγήσεις που δίνει ο κ. Σκουρλέτης ας πάρουμε δύο πρόσφατες δηλώσεις του. Η μια διακηρύσσει πως η καναδική εταιρία πρέπει να καταλάβει πως η Ελλάς «δεν είναι μπανανία». (Πιπιλά δηλαδή τώρα ο υπουργός την καραμέλα της «εθνικής κυριαρχίας», η οποία σηκώνεται στο ανάστημά της θαρραλέα απέναντι στους νέο-ιμπεριαλιστές καπιταλιστές.)

Η άλλη δήλωση αναφέρεται στους εργαζόμενους που, κατά τον υπουργό, έχουν χάσει «την ταξική τους συνείδηση» (άλλη αναρχοαριστερή καραμέλα.) Ας σημειωθεί πως αυτούς τους «ασυνείδητους»εργαζόμενους  και κατ’ επέκταση και την καπιταλιστική Εταιρεία τους υποστηρίζει το ΚΚΕ!

Αλλά βλέπετε, οι εργαζόμενοι εδώ είναι του Ιδιωτικού Τομέα και δεν θα γίνουν πελάτες του Σύριζα: ψηφίζουν όπως θέλουν. Σε αντίθεση, η κυβέρνηση συντηρεί με δικά μας (φορολογουμένων) χρήματα τη ζημιογόνο καταχρεωμένη Βιομηχανία Ζάχαρης διότι έχει εκεί πελάτες!

Και προφανώς για να δείξει πως δεν μασάει τα λόγια του ο υπουργός επέβαλε στην εταιρεία πρόστιμο € 1.734.300. Έτσι άλλοι επενδυτές θα ξέρουν πως η κυβέρνηση της Πρώτης Φοράς τους καλοδέχεται!

4.Στις 12/1 στην Εφημερίδα των Συντακτών ο κ. Παππάς, υπουργός Επικρατείας και αρμόδιος για Ραδιοτηλεόραση και Επενδύσεις (!) εξέφρασε, ως νέος θεωρητικός  του κόμματος, τη διαφωνία του με τον Πιτσιόρλα.

Προσέξτε την πομπώδη ξύλινη γλώσσα του κομματικού ινστρούχτορα:

«Το συμπέρασμα ότι φταίει ο κρατισμός και το μεγάλο Δημόσιο για την κρίση δεν είναι συμπέρασμα που αφορά την Αριστερά… είναι επιχείρημα που ακούγεται από σφοδρούς πολέμιούς της. Όλους όσοι απεύχονταν την αριστερή διακυβέρνηση. Προφανώς μια τέτοια ανάγνωση του παρελθόντος είναι απολύτως άστοχη».

Προσέξτε πως δεν λέει τίποτα συγκεκριμένο επί της ουσίας των λόγων του συντρόφου του Πιτσιόρλα, μα μόνο αερολογίες κομματικής προπαγάνδας. Και προσθέτει με τον ίδιο στόμφο:

«Το Δημόσιο πρέπει να εγγυάται την παροχή υπηρεσιών και αγαθών που αποδεδειγμένα ο ιδιωτικός τομέας αδυνατεί να καλύψει καθώς κινείται αποκλειστικά από το κίνητρο της κερδοφορίας». (Γι΄ αυτό ακριβώς συντηρούν οι σύντροφοι τη χρεωκοπημένη Βιομηχανία Ζάχαρης, διότι ο ιδιωτικός τομέας δεν μπορεί να παράγει ζάχαρη!!! Και ο Παππάς τελειώνει εδώ με μια κορόνα παπικής αυθεντίας: – ) «Η εποχή της αποθέωσης της ιδιωτικής πρωτοβουλίας και της συνολικής απόσυρσης του κράτους από τις δημόσιες υποδομές έχει παρέλθει».

Καταλάβατε;…Πάνε πια οι προηγμένες οικονομίες της Αμερικής, της Βρετανίας, της Γερμανίας, των Σκανδιναβών και της Αυστραλίας. Τον δρόμο της δόξας τον δείχνουν τώρα η Ψωροκώσταινα των κκ. Τσίπρα και Παππά και η Βόρειος Κορέα!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *