Η ηλιθιότητα στην εξουσία (Β’)

Η ηλιθιότητα στην εξουσία (Β’)

- in Επικαιρότητα
1

1. Παρακολουθούσα τον κ. Βαρεμένο να συνομιλεί με την κα Μπουσδούκου στο ΣΚΑΙ το πρωί (14/12/15). Ο κ. Βαρεμένος, πρώην μέτριος δημοσιογράφος, είναι τώρα βουλευτής της Πρώτης Φοράς – και διατέλεσε και υφυπουργός ή κάτι τέτοιο.

Τον άκουα και νόμιζα πως είχε φύγει από το κόμμα καθώς μιλούσε για δικαιοσύνη, διαφάνεια, πάταξη φοροδιαφυγής, ελάφρυνση φορολογίας και άλλα τινά – δηλαδή μέτρα που η κυβέρνηση Συριζανελλήνων όχι μόνο δεν πρόκειται να εφαρμόσει μα ούτε ξέρει τι σημαίνουν.

Διότι είναι σχιζοφρενικό να νομίζουν αυτοί πως με επαναπροσλήψεις και μονιμοποιήσεις στις 4 ΕΡΤ και καθαρίστριες, με συνοπτικές αλλαγές νοσοκομειακών διοικητών, με μη-απολύσεις άχρηστων δημόσιων υπαλλήλων σε καταργηθέντες οργανισμούς, με διορισμούς ημετέρων, με αυξήσεις μισθών μάλιστα και παρόμοια, ασκείται κοινωνική δικαιοσύνη.

Παρότι γνωρίζουν όλοι πως η πραγματική παραγωγή γίνεται μόνο από τον ιδιωτικό τομέα και πως όλοι ζούνε χάρη στις εισφορές του ιδιωτικού τομέα, τον αγνοούν επιδεικτικότατα και απαιτούν αυτός να πληρώνει ες αεί όλους του κηφήνες – και είναι πολλές χιλιάδες – στο Δημόσιο.

Η κα Μπουσδούκου του έθεσε κάποια στιγμή, γλυκά μα ωμά το ερώτημα – πώς ενώ ο κ. Τσίπρας διακήρυττε ότι δεν θα παραδώσει τα “κόκκινα δάνεια” σε τοκογλυφικά φαντς του εξωτερικού, τώρα το κάνει τόσο ανάλαφρα.

Ο συριζαίος επιδόθηκε στα ναι μεν αλλά για λίγο και κατέληξε πως φταίνε οι τράπεζες, (όχι η τσιπρική κυβέρνηση) που δεν είναι αρκετά ελαστικές.

Μπράβο του! Τέτοιους βουλευτές χρειαζόμαστε!

2. Αλλά, σε σύγκριση με τον κ. Τσακαλώτο, ο πρώην μέτριος δημοσιογράφος είναι όαση φωτεινής λογικής.

Είναι γνωστό πως ο νυν υπουργός Οικονομίας, που θεωρείται μεγάλη βελτίωση στον πρώην προϊστάμενό του βαρυστόχαστο Βαρουφάκη, έζησε στη μάνα του καπιταλισμού Βρετανία, μαθήτευσε στο καλύτερο ιδιωτικό Γυμνάσιο και φοίτησε στην αξιοζήλευτη Οξφόρδη. Αυτοί οι άθλοι και πολλά λεφτά προϋποθέτουν και καλές διασυνδέσεις. (Δεν ξέρω αν ήταν αριστούχος πτυχιούχος).

Πρόσφατα έδωσε συνέντευξη στην Guardian, κεντρώα φιλελεύθερη εφημερίδα του Λονδίνου. Ευτυχώς. Γιατί τα Αγγλικά του είναι πολύ καλύτερα από τα φαιδρά Ελληνικά του.

Εντούτοις, λόγω της αναρχοαριστερής ιδεοληψίας του τα λεγόμενα του είναι διάσπαρτα από ανακρίβειες, ηλιθιότητες και θεληματικές διαστρεβλώσεις.

3. Παίρνω δύο μόνο βουτυράτες δηλώσεις του διότι, φυσικά, στον περιορισμένο χώρο μου δεν θα μπορούσα (ούτε θα ήθελα) να ασχοληθώ με όλες. Άλλοι αλλού έχουν ασχοληθεί εκτενέστερα.

Με τη μια πληροφορεί το αγγλικό κοινό πως “Από τον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο [κι ύστερα] η Ελλάς καταστράφηκε από μια ανώτερη τάξη που βρήκε τρόπο να αποφύγει να βοηθήσει τη χώρα”.

Εγώ δυσκολεύομαι να πιστέψω πως τέτοια δήλωση είναι ολίσθημα. Δεν μπορεί ένας Έλληνας υπουργός Οικονομίας με Οξφορδιανές περγαμηνές να μην ξέρει την απλή ελληνική ιστορία των πρόσφατων δεκαετιών. Είναι σα να ακούς τον Πρωθυπουργό του κ. Τσίπρα να λέει πως η Λέσβος και η Μυτιλήνη είναι δύο διαφορετικά νησιά.

Το πραγματικό ποιόν του κ. Τσακαλώτου προδίδεται από (α) την αδιαφορία του για τη μητρική του γλώσσα που όφειλε να την είχε βελτιώσει το τελευταίο έτος, και (β) το ασουλούπωτο ντύσιμό του. Είναι ντροπή τέτοια υποκείμενα να κυβερνούν τη χώρα και να δίνουν ανεύθυνες συνεντεύξεις χωρίς να τεκμηριώνουν τα λεγόμενά τους. Ποια ήταν αυτή ανώτερη τάξη και πως κατέστρεψε τη χώρα;

Ο κ. Τσακαλώτος όφειλε να γνωρίζει πως η Ελλάς κάπου στη δεκαετία 2000 κατατάχθηκε στις 20 πλουσιότερες χώρες του κόσμου! Ακόμα και σήμερα παρά την κρίση, εξακολουθεί να είναι στις 30 πρώτες! Αυτό προφανώς επιτεύχθηκε δίχως τη βοήθεια και ενάντια στην καταστροφική ενέργεια της ανώτερης τάξης;…

Προσέξτε τώρα τη δεύτερη δήλωση. «Θα κυνηγήσουν τους πλούσιους για να δημιουργηθεί μια αίσθηση δικαίου.» Δεν θα κυνηγήσουν τους εγκληματίες και παράνομους. Θα κυνηγήσουν τους “πλούσιους”! Εδώ κι αν φαίνεται ο φθόνος και η κακεντρέχεια των κομμουνιστών – τα πραγματικά, βαθύτερα κίνητρά τους!

Και γιατί παρακαλώ; Για να δημιουργηθεί αίσθημα δικαιοσύνης.

Βλέπετε οι αναρχοαριστεροί δεν μπορούν να δώσουν δικαιοσύνη με τίποτα, δηλαδή να ανεβάσουν το επίπεδο διαβίωσης των στερημένων, διότι εκτός από φτηνά επαναστατικά συνθήματα, δεν έχουν πραγματικές γνώσεις.

4.  Ασφαλώς μάθατε και για τον σπαραγμό ψυχής του κ Σπίρτζη που αναγκάστηκε να υπογράψει το ξεπούλημα των 14 αεροδρομίων σε ξένα όρνια το οποίο είχαν ενορχηστρώσει πριν από ένα έτος+ οι γερμανοτσολιάδες μνημονιακοί της ΝΔ και του Πασόκ!

Ας ετοιμαστούμε για νέα πογκρόμ!

1 Comment

  1. Κένταυρος

    Αυτή είναι η κατάσταση σήμερα.Δυστυχώς συμφωνώ μαζί σας

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *