Ε1152: Το «Κίνημα Αλλαγής»!

Ε1152: Το «Κίνημα Αλλαγής»!

Το ΚΙΝΑΛ είναι ακινησία στη θύμηση του παρελθόντος. Ναι, η κα Φώφη είναι κόρη του Γεννηματά, πρωτοκλασάτου στο παλαιό ΠΑΣΟΚ του Αείμνηστου – και, μεταξύ μας, όποιος δεχόταν τον Αείμνηστο ηγέτη του πρέπει, νομίζω, να είχε κάποιες ελλείψεις. Το ίδιο λέω και για τους άλλους σταθερούς στυλοβάτες του ΚΙΝΑΛ.

Τι έχει να επιδείξει αυτό το μόρφωμα που μιμείται τόσο αποκρουστικά τον Σύριζα και τον τσαρλατανισμό του;

Έχει επιδείξει μια αδιάκοπη τσιπρική καταγγελτική στάση σε όλα. Όποιο ζήτημα κι αν εξετάσουμε: όποιο μέτρο κι αν πήρε η νεοδημοκρατική κυβέρνηση για την οικονομία, την πανδημία, την εκπαίδευση, τη δημόσια τάξη (ή αστυνόμευση), τα εργασιακά κ.λπ., η κα Φώφη και τα στελέχη του άρρωστου ΚΙΝΑΛ το καταδίκασαν!

Όπως ο Τσίπρας δεν παίρνει χαμπάρι πως ο λαός, τον οποίο επικαλείται με τη συνηθισμένη συνθηματολογία του της εξαπάτησης, του έχει γυρίσει την πλάτη πλέον, έτσι και η κα Φώφη δεν βλέπει πως χρόνια τώρα έχει κολλήσει στο 6-7% των ψηφοφόρων!

Οι προσπάθειες της κυβέρνησης να κερδίσει πόντους και συμπάθειες στη διεθνή σκηνή και κυρίως στην Ανατολική Μεσόγειο βρίσκει την κα Φώφη να την κατηγορεί πως δεν έκανε αρκετά, σάμπως και το ΚΙΝΑΛ θα εξαφάνιζε την Τουρκία από την υφήλιο.

Σαν τον Τσίπρα, κατακρίνει την κυβέρνηση πως απέτυχε σε όλα όσον αφορά την πανδημία, παρότι βλέπουμε μια αλματώδη βελτίωση, παρά κάποιες αστοχίες που θα μπορούσαν να είχαν αποφευχθεί. Δεν δίνει σημασία στο ότι η Ε.Ε. κι άλλες χώρες εγκωμιάζουν τις προσπάθειες και την εξαιρετική διαδικασία των εμβολιασμών.

Είχαμε το εργασιακό νομοσχέδιο, τώρα πια νόμος του κράτους. Όπως γράψαμε (και άλλοι αναλυτές στα ΜΜΕ), το νομοσχέδιο είχε ψεγάδια. Μα οι βασικές του ρυθμίσεις για την ατομική ψηφιακή κάρτα εργασίας και η εγκαθίδρυση της Ανεξάρτητης Αρχής Επιθεώρησης Εργασίας θεσμοθετούν δυο ισχυρά εργαλεία για τον έλεγχο αυθαιρεσιών. Και όμως, αυτό το δήθεν φιλεργατικό κόμμα, θαμμένο στις θλιβερές θυμίσεις της αναπόδραστης κατάρρευσής του, είπε όχι σε όλα!

Το ίδιο και στην πολύπαθη Παιδεία μας. Ενώ η δική τους κα Διαμαντοπούλου, πριν από δεκαετίες, είχε προωθήσει ορισμένες μνημειώδεις αλλαγές, που ανέτρεψε το τσιπρικό τσούρμο (2015-2019), αλλαγές που ξαναφέρνουν τώρα οι νεοδημοκράτες, όπως η κατάργηση αχρείαστων σχολών και τμημάτων και η ρύθμιση για εισαγωγή στα πανεπιστήμια, η κα Φώφη τις καταψήφισε.

Τι επιδιώκει, δηλαδή; Φοβάται πως θα χάσει το κέντρο των κεντρώων; Μα αυτό το έχει χάσει εδώ και καιρό. Άλλοι πήγαν στη ΝΔ και άλλοι στον Σύριζα. Ο Τσίπρας την έχει εκτοπίσει ακόμα και από τους σοσιαλιστές, όπως φάνηκε στη Σύνοδό των Ευρωπαίων τον Ιούνιο όπου κάλεσαν και τον Τσίπρα, παρά τις ενστάσεις της κας Φώφης.

Είναι φανερό πως ούτε το ΠΑΣΟΚ ούτε τώρα το σκελετωμένο ΚΙΝΑΛ είχαν αρχές, έστω σοσιαλιστικές. Μόνο η εξουσία και η ηγεσία ενδιαφέρει – με όποιες παλαβές πολιτικές κι αν πετύχει! Τώρα όμως μόνο πρώην Πασόκοι αισθηματίες δείχνουν ενδιαφέρον και δίνουν στήριξη – στο όνομα «Γεννηματά».

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *