Τι θα ψηφίσω…

Τι θα ψηφίσω…

- in Επικαιρότητα
0

1. Το ερώτημα είναι και δύσκολο μα κι εύκολο. Η απάντηση βρίσκεται στο τι νομίζω είναι καλό για τη χώρα στις παρούσες συνθήκες. Τα κύρια πράγματα που νομίζω είναι απαραίτητα δεν έχουν τη δυνατότητα υλοποίησης. Η Γεωφορολόγηση, ριζικές αλλαγές στην Παιδεία και άνθρωποι με θέληση και ικανότητα να τα υλοποιήσουν σε νόμους. Και τα τρία αυτά απουσιάζουν από τα κόμματα μα και τους ψηφοφόρους: είναι ανέφικτα.

Πάμε στα εφικτά. Φορολογικό σύστημα που παίρνει από τους έχοντες και βοηθάει τους μη-έχοντες μα κι εργατικούς, όχι τεμπέληδες. Μείωση του κράτους: δηλ. αριθμό βουλευτών σε 100, τα υπουργεία σε  7 ή 8, συμβούλων και παρατρεχάμενων και υπαλλήλων της Βουλής. Μείωση αποδοχών των βουλευτών, υπουργών, δικαστικών και άλλων κρατικών αξιωματούχων. Μονιμοποίηση των Γενικών Γραμματέων σε όλα τα υπουργεία. Απόλυση αργόμισθων διεφθαρμένων και πολυθεσιτών στο Δημόσιο, συμπεριλαμβανομένων των ΔΕΚΟ και Τοπικής  Αυτοδιοίκησης. Κατάργηση κρατικής χρηματοδότησης των πολιτικών κομμάτων. Κατάργηση πρόωρων κι επικουρικών συντάξεων· η συνταξιοδότηση να απορρέει μόνο από τις εισφορές των εργαζομένων. Κατάργηση του εφάπαξ. Περικοπές συντάξεων πρώην βουλευτών και άλλων κρατικών αξιωματούχων. Αποκρατικοποιήσεις. Μίσθωση κρατικών ακινήτων και όχι πώλησή τους σε αποκρατικοποιήσεις. Κρατική όμως η διανομή νερού, ηλεκτρισμού και φωταερίου. Άνοιγμα κλειστών επαγγελμάτων.  Προώθηση της ιδιωτικής Παιδείας σε όλες τις βαθμίδες. Αυστηρότερος έλεγχος μεταναστών νόμιμων και λαθραίων.

Από τα λεγόμενα των κομματαρχών καταλαβαίνω πως πολλά από τα παραπάνω επίσης ανήκουν στα ανέφικτα.

2. Ο μόνος πολιτικός που τελευταία εκφράζει παραπλήσιες ιδέες είναι ο Β. Λεβέντης. Λοιδορείται σε κάθε ευκαιρία ως γελοίος, γέρος, γραφικός, μουρλός και παρόμοια. Επίσης κατηγορείται για την τοποθέτηση 4 συγγενών στη λίστα υποψηφίων, μα εκείνος υποδείχνει πως για να εκλεγούν αυτοί το κόμμα του, Ένωση Κεντρώων, πρέπει να πιάσει 35%!

Παραθέτω 10 από τις προτάσεις του:

Μείωση βουλευτών σε 150 και μείωση των αποδοχών τους (και άλλων κρατικών κι αιρετών αξιωματούχων) κατά 50%.

Κατάργηση κρατικής  επιχορήγησης των κομμάτων.

Κατάργηση πολυθεσίας και απόλυση αργόμισθων στο Δημόσιο.

Απόλυση υπαλλήλων Βουλής που διορίστηκαν λόγω συγγένειας με βουλευτές κλπ.

Περικοπές εφάπαξ και συντάξεων βουλευτών και άλλων κρατικών.

Κατάργηση πρόωρων κι επικουρικών. Μόνο μια σύνταξη και ως 1.500 ευρώ.

Μίσθωση όχι πώληση κρατικών ακινήτων.

Άνοιγμα κλειστών επαγγελμάτων.

Καταγραφή μεταναστών και απέλαση όσων δεν συμμορφώνονται.

Μετανάστες στέλνουν μόνο 25% των αποδοχών τους στο εξωτερικό.

Λείπει βέβαια πρόταση για τη φορολόγηση αγροτών και για άλλα θέματα.

3. Δεν υπάρχει πιθανότητα η Ένωση Κεντρώων να σχηματίσει κυβέρνηση. Ούτε έχει αυτό άτομα έμπειρα, ικανά για κυβερνητικές θέσεις: έχει μόνο λιγοστούς πτυχιούχους.

Μα ούτε και τα άλλα κόμματα με πολύχρονη πείρα στην πολιτική έχουν την εντιμότητα και νοημοσύνη για τέτοιες θέσεις. Τα στελέχη τους αφενός θένε ισχύ και πλούτο και αφετέρου δεν ξέρουν το αλφαβήτα της διακυβέρνησης .

Τώρα, είτε Σύριζα είτε ΝΔ κυβερνήσει, θα πρέπει να εφαρμόσει και με γοργό ρυθμό τις μεταρρυθμίσεις που επιβάλλει το Μνημόνιο. Οι ελιγμοί θα είναι πολύ περιορισμένοι. Μα ήδη και τα δύο κόμματα μιλούν για ελαφρύνσεις, επαναδιαπραγματεύσεις και παράλληλα σχέδια!

Μακάρι να βγει ο Σύριζα πρώτο κόμμα. Θα τα θαλασσώσει πάλι διότι δεν έχει πραγματικούς φιλοευρωπαϊστές, έντιμους και ικανούς ανθρώπους που θα προωθήσουν τα αναγκαία μέτρα για την επανόρθωση της σύνολης κοινωνίας. Οι Τσίπρες θα στέλνουν τα παιδιά τους σε πανάκριβα ιδιωτικά σχολεία και όχι στα δίχως-δασκάλους δημόσια, οι Βούτσηδες και Κατρούγκαλοι θα διορίζουν συγγενείς και πελάτες  και οι Φλαμπουράρηδες θα παίρνουν κρατικές εργολαβίες εκατομμυρίων και ο κ Τσίπρας,  αχρείος τυχοδιώκτης που είναι, θα τα καλύπτει όλα! Έτσι ο λαός θα μάθει οριστικά για την εγγενή ψυχοπάθεια, κρυπτο-φασιστική νοοτροπία και  ανικανότητα της Αριστεράς.

Και μια παρένθεση από τον Βηματοδότη στο Βήμα, 18/9/15:

“Σας έχω φρέσκα νέα για την υπόθεση Φλαμπουράρη. Ποιος είναι ο αξιωματικός της Αστυνομίας ο οποίος υπέγραψε μέσα στη ΓΑΔΑ το ιδιωτικό συμφωνητικό μεταβίβασης των μετοχών της εταιρείας του Αλέκου Φλαμπουράρη; Η απάντηση είναι εύκολη, αφού ο συγκεκριμένος αξιωματικός υπογράφει με το όνομά του και με τον βαθμό του, πλην όμως υπάρχει μια μικρολεπτομέρεια. Ο εν λόγω αξιωματικός της Αστυνομίας την ημέρα που υπέγραψε το ιδιωτικό συμφωνητικό βρισκόταν σε διατεταγμένη υπηρεσία στη… Φλώρινα. Συνεπώς, πώς εμφανίζεται να είναι στη ΓΑΔΑ και να υπογράφει τη στιγμή που το φύλλο πορείας του και η υπηρεσιακή του κατάσταση μαρτυρούν ότι βρισκόταν στην Φλώρινα; Αυτά και άλλα πιπεράτα αναφέρονται σε εμπιστευτικό έγγραφο της ΝΔ έπειτα από έρευνα που έκαναν τα στελέχη της και θέτουν το ερώτημα αν είναι νόμιμη ή όχι η υπογραφή του εν λόγω αστυνομικού.(…) Από τη Δευτέρα, όποιο κι αν είναι το αποτέλεσμα των εκλογών, άλλος ένας υπουργός της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ μπαίνει στο στόχαστρο για υπόθεση φοροδιαφυγής.”

4. Μα ούτε η ΝΔ αποτελείται από αμιγώς φιλοευρωπαϊστές που θα προωθήσουν με ζήλο τις αναγκαίες μεταρρυθμίσεις για την ανασυγκρότηση της χώρας. Όπως φάνηκε καθαρά πριν λίγους μήνες, πολλοί προτιμούν το χάιδεμα των πελατών-ψηφοφόρων τους και βάζουν εμπόδια – όπως στη φορολόγηση αγροτών και ΦΠΑ στα νησιά.

Το Πασόκ είναι ακόμα χειρότερο  και, φυσικά, δεν περιμένουμε τίποτα από το ΚΚΕ, τη ΛΑΕ και τη Χρυσή Αυγή.

Μένει το Ποτάμι, που επίσης δεν έχει τη δύναμη να σχηματίσει κορμό κυβέρνησης, μα μάλλον θα συνεργαστεί με το πρώτο κόμμα. Μόνο αυτό έχει αρκετά  και– σύμφωνα με την επικρατούσα νοοτροπία –  ικανά στελέχη για κυβερνητικές θέσεις. Ούτε μπορεί να αμφισβητηθεί το φιλοευρωπαϊκό πνεύμα του.

5. Σας έχω δώσει αρκετά στοιχεία για να αποφασίσετε αν δεν έχετε ήδη αποφασίσει.

Όμως δεν σας λέω τι θα ψηφίσω εγώ. Η ψήφος είναι μυστική.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *