Ντιμπέιτ φιάσκο!

Ντιμπέιτ φιάσκο!

- in Επικαιρότητα
0

1.  Είναι φανερό πως ούτε οι σοβαροφανείς τιβίδες που νόμιζαν πως είναι οι λαμπροί  αστέρες της φαρσικής παράστασης (9/9) ούτε οι κοτζαμπάσηδες των κομμάτων γνωρίζουν τι όντως σημαίνει η λέξη debate ή πως διεξάγεται αυτή στις χώρες προέλευσής της.

Άραγε θα απαλλαγούμε ποτέ από τη θεσμοθετημένη αμάθειά μας;

Ήταν το λεγόμενο ‘ντιμπέιτ’ μια ακόμα ευκαιρία για τους κοτζαμπάσηδες να κάνουν την αμετροεπή προπαγάνδα τους. Δεν ενδιαφέρονταν να απαντήσουν τις περισπούδαστες ερωτήσεις των τιβίδων: τις χρησημοποιούσαν ως αφετηρία για τα δικά τους αυτοδιαφημιστικά σποτάκια. Και ο αρχιερέας κ. Χαρίτος δεν είχε τη δυνατότητα ή τη θέληση να διακόψει κανένα από τους πολιτικάντηδες και να τον επαναφέρει σε τάξη.

Ο κ. Καμμένος, σαν κουστουμάτος μεγαλόσωμος μαφιόζος, πάντα χαμογελαστός, έλεγε πόσο χαρούμενος ένιωθε που του έθεταν τέτοιες ερωτήσεις. Και γιατί όχι; Δωρεάν διαφήμηση για τις πάναγνες πατριωτικές προθέσεις του είχε. Ήταν και ο μόνος που ρωτήθηκε για μετεκλογική συνεργασία ενώ είναι ο μόνος που μάλλον δεν θα είναι στην επόμενη Βουλή. Και αυτό δείχνει την ανοησία των σταρ των ειδήσεων!

2.  Όπως επεσήμαναν ήδη πολλοί, δεν μορούσαμε να περιμένουμε τίποτα καλύτερο.

Ο κ. Λαφαζάνης ήταν ο πιο άσχετος. Δεν μπορούσε ούτε την προπαγάνδα του καλά καλά να παρουσιάσει πέρα από τα  μονότονα (αντι-)μνημονιακά του κλισέ.

Εξίσου σχεδόν άσχετη και η κα Φώφη, που με τη σύνταξή της (στα 52 της) ζει και τώρα βασιλεύει, ή μάλλον προεδρεύει, στον χαμένο κόσμο του πάλαι ποτέ Πασόκ. Μόνο από κούφιο στόμφο πάει καλά.

Για τον κ. Καμμένο έγραψα ήδη, μα πρέπει να υπενθυμίσω πως είναι ο οργίλος βούβαλος που θα έστελνε  ορδές τζιχαντιστές στη Βόρεια Ευρώπη και θα τα έκανε…Κούγγι!

Ο κ. Κουτσούμπας έδειξε ξανά τη σταθερότητά του ως σταλινικό απολίθωμα, μα έδωσε λίγο χιούμορ τουλάχιστον στο καταθλιπτικό σόου. Πάντως καλά θα κάνει έστω και αργά στη σταδιοδρομία του να διαβάσει λίγο Μαρξ καθεαυτό, αντί να μένει με τις παραμορφωμένες πληροφορίες που απορρόφησε από τα παρωχημένα εγχειρίδια του ΚΚ. Πρέπει να καταλάβει πως το καταραμένο «Κεφάλαιο» δεν ευθύνεται για την κατάντια της κοινωνίας.

Ο κ. Μεϊμαράκης ήταν πολύ κουραστικός με τις συχνές επιθέσεις του κατά του Τσίπρα. Πολύ αμφιβάλλω αν θα επιτύχει να τον “αποδομήσει”, όπως το λέει ο ίδιος.

Ο κ. Τσίπρας ζει στον κόσμο του των επικών επιτευγμάτων. Αυτός ο κουμμουνιστάκος δεν μοιάζει να έχει αντιληφθεί πως μαζί με τον βιρτουόζο Βαρουφάκη και τους άλλους δεινούς συντρόφους έχει φορτώσει στο Έθνος ακόμα 50 ή 60 δισ χρέους, έχει σμπαραλιάσει τον παραγωγικό ιδιωτικό τομέα κι έχει με τον Μπαλτά σακατέψει ανεπανόρθωτα την Παιδεία. Ούτε πως αντί των Μνημονίων έσκισε τις προεκλογικές εξαγγελίες με τις οποίες εξερέθισε κι εξάπατησε τις εύπιστες μάζες. Μακάρι να ξαναβγεί πρωθυπουργός – ώστε το πανελλήνιο να μην έχει αμφιβολία για την ανεπάρκεια και σήψη της Αριστεράς. (Αλλά δεν ρωτήθηκε ποιον θα προτείνει για πρωθυπουργό, αφού ο ίδιος δεν θέλει τον ρόλο σε συγκυβέρνηση με τη ΝΔ. Να ξανά η ανοησία των περίλαμπρων παρουσιαστών μας!)

Ο μόνος που είπε λίγα πρακτικά πράγματα ήταν ο κ. Θοδωράκης, αν και πολλοί θα διαφωνήσουν. Ναι, χρειάζεται λίγη καλλιέργεια να πάρει πεποίθηση η παρουσία του.

3.  Οι υπέροχοι 7 θα ήταν 8, αν εγώ διαχειριζόμουν το σόου, με τη συμμετοχή του κ. Μιχαλολιάκου της ΧΑ. Είναι γελοίο να θεωρείται αντιδημοκρατικό μόνο αυτό το μόρφωμα. Ο Σύριζα είναι χειρότερος αν κρίνουμε από την καταστροφική δράση του. Εξ άλλου είναι πολύ πιο διασκεδαστκός ο Μιχαλολιάκος από τον θλιβερό Τσίπρα.

Εγώ θα έθετα την ίδια ερώτηση σε όλους τους κομματάρχες, θα τους έδινα 1 ή 2 λεπτά να απαντήσουν ανάλογα με την ερώτηση και θα διέκοπτα κάθε παρεκτροπή.

α) Ποια είναι η κατάσταση της χώρας οκονομικά;

β) Παίζει κανένα ρόλο η ηθική;

γ) Πόσο ευθύνεται το δικό σου κόμμα;

δ) Πόσο πράγματι ενδιαφέρεστε για τη βελτίωση της όληςκατάστασης;

ε) Γιατί δεν συνεργάζεστε όλοι μαζί;

ζ) Γιατί δεν καλείτε αποδεδιγμένα συνετούς και γενικά αποδεκτούς ανθρώπους, όπως ο κ. Πικραμένος, να βοηθήσουν;

Τέτοιες και παρόμοιες ερωτήσεις θα έθετα μαζί με τα άλλα περί Παιδείας, Μεταναστευτικού κλπ, σε αυτούς που ψεύδονται τόσο ξεδάντροπα λέγοντας πως θέλουν το καλό του Έθνους.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *