Περίτεχνη προπαγάνδα

Περίτεχνη προπαγάνδα

Για την ώρα ο κ Τσίπρας θεωρείται σπουδαίος ηγέτης και ήρωας από μεγάλο αριθμό ψηφοφόρων, αμόρφωτων και άπληστων όπως ο ίδιος. Στην πραγματικότητα, πρόκειτα για έναν κυνικότατο κακοποιό. Το πιο ύπουλο, μεγάλο έγκλημά του είναι η βαθμιαία δηλητηρίαση του λαού εναντίον της πολιτισμένης Ευρώπης με το ψέμα του πως οι Ευρωπαίοι ευθύνονται για τα δεινά μας.

Μια διευκρίνιση. Δεν πιστεύω αφελώς πως οι Ευρωπαίοι έχουν μεγάλες αρετές, είναι λιγότερο αλαζόνες και άπληστοι από εμάς ή μπορούν να θεωρούνται «άγγελοι». Οπωσδήποτε όμως έχουν καλύτερες παραδόσεις διακυβέρνησης και δικαιοσύνης από εμάς. Γι’ αυτό και μόνο τους λέω «πολιτισμένους» και το θεωρώ αναγκαίο να σχετιστούμε ακόμα στενότερα μαζί τους.

Η συριζική προπαγάνδα διέσπειρε πολλά χοντρά ψέματα όπως: –

1. Τα κακά Μνημόνια. Κι εγώ και πολλοί έχουν γράψει για το θέμα δείχνοντας πως τα Μνημόνια στόχευαν στη θεραπεία της οικονομικής κρίσης η οποία προϋπήρχε των Μνημονίων ως βαρύ χρέος λόγω άθλιας διακυβέρνησης και από ΠΑΣΟΚ και από ΝΔ. Αν αυτές οι κυβερνήσεις (και τώρα το τερατομόρφωμα ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ) εφάρμοζαν ένα τρίτο των μνημονιακών μεταρρυθμίσεων αντί να προστατεύουν το πελατειακό κράτος τους, η κρίση θα είχε περάσει σε τρία το πολύ έτη.

2. Το Μνημόνιο είναι υφεσιακό. Καθόλου μα καθόλου! Η ύφεση έχει παρουσιασθεί σε μειώσεις εισοδημάτων, ακρίβεια αγαθών, ανεργία κλπ, μόνο διότι δεν εφαρμόστηκαν όλες οι μεταρρυθμίσεις (κυρίως η μείωση του κράτους) κι επιβλήθηκαν φόροι και φόροι και φόροι. Όλες οι κυβερνήσεις προστάτευαν το Δημόσιο και αδιαφόρησαν πλήρως για τον Ιδιωτικό Τομέα που μόνος μπορεί να φέρει ανάπτυξη μα τώρα έχει τσακιστεί!

3. Προτιμότερη η έξοδος από το Ευρώ. Οι τσιπριστές συριζαίοι τώρα έχουν αλλάξει και θέλουν το ευρώ αλλά μόνο επειδή δεν βρήκαν χρηματοδότηση αλλού· οι υπόλοιποι (λαφαζανιστές κλπ) εμμένουν στο δόγμα τους. Κανείς μέχρι τώρα δεν έχει παρουσιάσει, πέρα από κομπασμούς, συνθήματα και φλυαρία, κάποιο σχέδιο αναλυτικό κι εμπεριστατωμένο, που να δείχνει την ορθότητα αυτής της σαχλαμάρας: ούτε πού θα βρεθούν εναλλακτικές πηγές χρηματοδότησης (ΗΠΑ, Κίνα, Ινδία και Ρωσία μας απερριψαν συστήνοντας να παραμείνουμε στο ευρώ), ούτε πώς η δραχμή θα λύσει τα πολυποίκιλα προβλήματά μας με την ραγδαία υποτίμησή της και την ακόλουθη δυσκολία για εισαγωγές αμαξιών, καυσίμων, μηχανημάτων και ανταλλακτικών, σιτηρών, φαρμάκων κλπ, που θα ακριβύνουν 3 ή 4 φορές τουλάχιστον.

4. Η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα έκλεισε τις τράπεζες κι επέβαλε capital controls. Οι Τσίπρας, Βαρουφάκης και λοιποί σύντροφοι του τσίρκου το έκαναν – διότι πάμπολλοι Έλληνες (και πολλά συριζικά στελέχη) απέσυραν τις καταθέσεις τους λόγω οικονομικής και πολιτικής αβεβαιότητας. Απεναντίας, η ΕΚΤ πάλι βοήθησε δίνοντας έκτακτη ρευστότητα 125 δις στις δικές μας τράπεζες κατά τη διάρκεια της κρίσης και τελευταία με χαριστικά ELA .

5. Σκληρή κι επιτυχημένη διαπραγμάτευση. Δεν υπήρξε καμιά διαπραγμάτευση στους 5 πρώτους μήνες της αυτιστικής κυβέρνησης Συριζανέλ: μόνο ασυναρτησίες Βαρουφάκη, τσαπατσουλιές Τσίπρα, σαχλοχαμόγελα Σταθάκη και υστερικοί θεατρινισμοί από τους υπόλοιπους. Η δε τελευταία συμφωνία του κ Τσίπρα είναι μια παταγώδης αποτυχία που δείχνει την ανεντιμότητα, την ανευθυνότητα, την ανικανότητα και τη φιλοδοξία ενός κουφιοκέφαλου κομμουνιστή.

6. Αναδιάρθρωση του χρέους. Αυτή δεν είναι του παρόντος: δεν χρειάζεται καμιά άμεση ελάφρυνση του χρέους μας. Οι Ευρωπαίοι στην Ευρωζώνη πήραν στις δικές τους πλάτες από ιδιώτες τολογλύφους το υπέρογκο χρέος μας με χαμηλότατα επιτόκια και μας δίνουν περίοδο χάριτος για την αποπληρωμή του πολλά έτη, δείχνοντας έτσι την αλληλεγγύη τους, παρά το βρισίδι που εισπράττουν από τους φασίστες της δεξιάς και της αριστεράς. (Αρχίζει να έχει σημασία το χρέος μετά το 2022). Η εμμονή του κ Τσίπρα σε κάτι που βραχυπρόθεσμα είναι ασήμαντο αποκαλύπτει την απροσμέτρητη κουτοπονηριά του καθώς το παίζει πάλι πάνσοφος και παληκαράς πρωθυπουργός!

7. Δεν χρειάζονται διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις. Απίστευτος ισχυρισμός: είναι το μόνο που χρειάζεται. Πολλοί τομείς της οικονομίας μας ελέγχονται από συντεχνίες, αριστερές μα και δεξιές, ή συνίστανται σε ομάδες και τάξεις που βάζουν το δικό τους συμφέρον πάνω από αυτό του Έθνους. Η χειρότερη είναι αυτή των πολιτικάντηδων στα κόμματα και στη Βουλή: από ‘δω ξεκινούν όλες οι άλλες διακλαδώσεις διαφθοράς. Μόνο με βαθιές μεταρρυθμίσεις θα σπάσουν αυτά τα κυκλώματα, θα ανοίξουν τα κλειστά επαγγέλματα και θα σταματήσουν οι ευνοϊκές φορολογήσεις, οι πελατειακοί διορισμοί, οι πρόωρες συντάξεις ποιυ επιβαρύνουν τους υπόλοιπους, οι επιδοτήσεις κλπ κλπ. Πάνω και πρώτα από όλα πρέπει να κοπούν τα προκλητικά προνόμια των υπαλλήλων της Βουλής και να μειωθούν οι βουλευτές σε 100 οι οποίοι θα πρέπει να έχουν τουλάχιστον ένα πτυχίο Πανεπιστημίου και να έχουν εργαστεί στον Ιδιωτικό Τομέα για δύο έτη.

8. Αύξηση ΦΠΑ και άλλων φόρων. Άλλο βολικό ψέμα από τους κρατικολάτρες κομμουνιστές που δεν θένε να μειώσουν δίολου το όσιο τους Δημόσιο. Οι Ευρωπαίοι δεν ζήτησαν ποτέ υψηλότερους φόρους: οι βλάκες που μας κυβερνούν επιβάλλουν φόρους για να μην κάνουν περικοπές στις δημόσιες σπατάλες τους. Για να καταλάβουμε  καλά το αληθινό μέγεθος των κρατικών δαπανών, ας το δούμε ως ποσοστό του ΑΕΠ και σε σύγκριση με άλλες χώρες.Το 2014 τα κρατικά έξοδα (88,37 δισ ευρώ) ήταν 49,30% του ΑΕΠ. Της Γερμανίας ήταν 44,09%, της Ισπανίας 43,79% και των ΗΠΑ μόλις 25% του ΑΕΠ! Φαντάζεστε η Ψωροκώσταινα Ελλάς να έχει ανάγκες κρατικών λειτουργιών μεγαλύτερες από την Αμερική και τη Γερμανία;… Αν αυτά τα έξοδα μειώνονταν κατά 3% μόνο, δεν θα χρειαζόταν καμιά αύξηση φόρων! Σε παλαιότερο άρθρο «Είμαι με τους δανειστές (Β΄)» αναφέρθηκα σε 5 πολύ λογικές παρατηρήσεις του κ. Κυριάκου Μητσοτάκη για εξοικονομήσεις στα κρατικά έξοδα – που δεν εφάρμοσε ούτε η ΝΔ ως κυβέρνηση.

Σταχυολόγησα μόνο μερικά από τα ψέματα που διαδίδουν οι προπαγανδιστές του ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ, και προεδρικοί και λαφαζανιστές και λοιποί «συντροφοι». Υπάρχουν κι άλλα.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *