Είμαι με τους δανειστές (Γ’)

Είμαι με τους δανειστές (Γ’)

1. Λίγοι Έλληνες (ή Αμερικάνοι και άλλοι μη-Ευρωπαίοι) κατανοούν πως τα μέτρα που πρότειναν οι τροϊκανοί και τώρα οι θεσμοί ευεργετούν τον λαό. Ας διευκρινίσουμε αμέσως πως οι οριζόντιες περικοπές μισθών και συντάξεων ήσαν (και θα είναι) μέτρα των αμαρτωλών και ηλίθιων κυβερνήσεων που δεν θέλουν να κάνουν περικοπές στις δημόσιες δαπάνες και το βρίσκουν πιο εύκολο να μας φορτώνουν με φόρους ή να επιβάλλουν οριζόντια μέτρα.

Οι ελληνικές κυβερνήσεις ακόμα και η εθνολαϊκίστικη καρικατούρα του Σύριζα και των Ανέλληνων είναι στην πραγματικότητα εχθρικές προς τα συμφέροντα του λαού και φίλες προς τις παρασιτικές τάξεις των νεόπλουτων.

Αυτά ακούγονται παραδοξολογίες, γι’ αυτό ας πάρουμε δύο παραδείγματα.

2. Παράδειγμα πρώτο.

Θυμάστε πως τον Μάρτη του 2014 η Τροϊκα ζητούσε την απελευθέρωση της τιμής του γάλακτος για να επέλθει μείωση της τιμής του και κάποια ανακούφιση στα βαλάντια των πολιτών, κυρίως στα φτωχότερα νοικοκυριά.

Τι έκανε τότε η δήθεν φιλελεύθερη κυβέρνηση Σαμαρά – Βενιζέλου;

Στήριξε την παρασιτική τάξη των γαλακτοπαραγωγών διατηρώντας τις ψηλές τιμές (που όντως μειώθηκαν πολύ αργότερα)!

Η Τρόϊκα στήριξε τους μη-προνομιούχους, τους πολλούς καταναλωτές. Η κυβέρνηση τους προνομιούχους, τα ολιγοπώλια!

Ξεσηκώθηκαν οι θιγόμενοι και τα φερέφωνά τους στην Βουλή. Ωρύονταν πως θα εξαφανιστούν οι αγελαδοτρόφοι και οι παραγωγοί.

Καλά, δεν καταλαβαίνουμε πως δεν πειράζει να εξαφανιστούν; Τι πειράζει; Γιατί πρέπει μια δράκα παρασίτων να πλουτίζουν σε βάρος των καταναλωτών με τη συνδρομή της κυβέρνησης;

Η αλήθεια είναι πως αυτοί μπορούν να εξαφανιστούν αλλά το ελληνικό γάλα θα υπάρχει, καλύτερο και φθηνότερο. (Π.χ. στις ΗΠΑ από το 2001 ως το 2009 οι παραγωγοί γάλακτος μειώθηκαν κατά 33% αλλά το προϊόν γάλα αυξήθηκε κατά 15%!)

Πρέπει να καταλάβουμε πως μακρόπροθεσμα η παρασιτική αυτή ομάδα θα αντικατασταθεί από πιο αποδοτικές, ευέλικτες παραγωγικές μονάδες που με τον υγιή ανταγωνισμό θα μειώσουν τις τιμές τους!

3. Παράδειγμα δεύτερο.

Η Τροϊκα ζήτησε να πωλούνται τα μη συνταγογραφούμενα προϊόντα των φαρμακείων από τα σουπερμάρκετ. Μερικά θα μπορούσαν να πάνε και σε περίπτερα ή άλλα καταστήματα.

Οι φαρμακοποιοί εξεμάνησαν και κατέβηκαν σε απεργίες, μάλιστα με τη συνδρομή του Σύριζα, που έλεγε όχι στα πάντα κι έκανε ότι μπορούσε τότε να επιφέρει χάος στην κοινωνία.

Αλλά τι θα προσφέρουν οι φαρμακοποιοί που δεν μπορούν να το προσφέρουν άλλοι εδραιωμένοι πωλητές; Παλιά οι φαρμακο-ποιοί έφτιαχναν οι ίδιοι τα φάρμακα που πουλούσαν: εξ ου και το όνομα. Σήμερα όλα ή σχεδόν όλα τα φάρμακα, ακόμα και τα συνταγογραφημένα, βρίσκονται στα ράφια των φαρμακείων έτοιμα και πακεταρισμένα σε συσκευασίες από τους φαρμακοβιομήχανους. Οι φαρμακοποιοί δεν συνεισφέρουν τίποτα πέρα από την πώληση. (Υπάρχουν βέβαια φαρμακοποιοί που γνωρίζουν τα φάρμακά τους και συχνά συμβουλεύουν ορθά ασθενείς για την πάθησή τους.)

Θα ζημιώσουν ασφαλώς. Αλλά τα κέρδη τους είναι παρασιτικά σε βάρος του πληθυσμού. Οι ίδιοι αποτελούν ένα κλειστό επάγγελμα εκμετάλλευσης. Ας κλείσουν. Τι χρειάζονται 500 φαρμακεία εκεί που 200 αρκούν;

Τελικά ποιοι πρέπει να ωφελούνται; τα παρασιτικά προνομιούχα ολιγοπώλια ή το ευρύτερο κοινό, οι καταναλωτές; Γιατί πρέπει τα φαρμακεία  να έχουν προνομιακή μεταχείριση – όπως άλλα κλειστά επαγγέλματα;

4. Νωρίτερα φέτος είδαμε την συριζική κυβέρνηση να συμφωνεί με τους θεσμούς (=πρώην «τρόϊκα») ότι τα ΜΗΣΥΦΑ θα μπορούσαν να πωλούνται σε σουπερμάρκετ και αλλού. Ο κ Κουρουμπλής τώρα ως υπεύθυνος υπουργός  υποστήριζε ακριβώς την αντίθετη άποψη από το 2014, οπότε, ως αντιπολίτευση ήθελε να μείνουν επάγγελμα κλειστό οι φαρμακοποιοί! Στροφή 180 μοιρών!

Τι έκανε η ΝΔ ως αντιπολίτευση;

Έσπευσε στο πλευρό των «πληττόμενων » φαρμακοποιών που ξεκίνησαν κινητοποιήσεις ενάντια στα σχέδια των Μνημονίων: αυτοί τώρα θέλουν να κρατήσουν οι φαρμακοποιοί τα προνόμιά τους!

Τέτοιοι δυστυχώς είναι οι πολιτικοί μας όλων των παρατάξεων. Το ποιόν τους φαίνεται ξεκάθαρα και στην εύνοια τους προς τους αγρότες που συνιστούν, μαζί με άλλες τάξεις του λαού, παρασιτικές κρατικοδίαιτες μαφίες.

Θα γράψω και γι’ αυτούς στο επόμενο.

Πάντως, γι’ αυτό είμαι με τους δανειστές ολόκαρδα!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *