ΟΧΙ στην Ευρώπη!

ΟΧΙ στην Ευρώπη!

1. Πήγα νωρίς στη λαϊκή σήμερα.

“Τι ψήφισες;” ήθελε να ξέρει ο ντοματάς που ψήφισε ΟΧΙ.

Του εξήγησα πως η μυστική ψήφος είναι μια βασική άποψη της Δημοκρατίας και του ζήτησα απόδειξη, που δεν ήθελε να δώσει.

“Έλα τώρα μωρέ, πατριώτες είμαστε” γέλασε.

Του εξήγησα πως, Ναι σωστό, μα κλέβει την κυβέρνηση που λέει πως υποστηρίζει.

“Δε βαριέσαι καλέ!”

Δεν έχει άδικο – ούτε αυτός ούτε οι πολλοί που κλέβουν συστηματικότατα. Και η κλοπή θα πάρει ανεξέλεγκτες διαστάσεις – όχι μόνο στη λαϊκή. Διότι οι πολλοί θένε να ζούνε με τέτοιο τρόπο κλοπής, και άλλοι δεν βγάζουν το αναγκαίο εισόδημα για να ζήσουν την οικογένειά τους.

Είναι θέμα Δικαιοσύνης.  Και αδικίας, που είναι άλλη μορφή της Δικαιοσύνης μα οι άνθρωποι δεν το καταλαβαίνουν νομίζοντας πως το σύμπαν οφείλει να ενδώσει στις επιθυμίες τους.

Η Δικαιοσύνη ορίζει πως κάθε άνθρωπος (κυβέρνηση, θεσμός, οργάνωση) πρέπει να παίρνει το “προσήκον”, αυτό που του αναλογεί. Όταν η κυβέρνηση φορολογεί την εργασία και τα προϊόντα της, κλέβει από τις διαφορετικές τάξεις εργαζομένων (των ανειδίκευτων όπως οι καθαρίστριες, ειδικευμένων όπως οι αγροτοκτηνοτρόφοι και γιατροί, των βιομηχάνων, τραπεζιτών κλπ.).

Η κυβέρνηση έχει δικαίωμα μόνο στις υπεραξίες που εγείρονται λόγω κοινωνικής συμβίωσης,   τεχνολογικής ανάπτυξης, πληθυσμιακής αύξησης και παρόμοια, κι εκδηλώνονται φανερά στις τιμές εδαφών σκέτων – όχι κτιρίων, καλλιεργειών ή ορυχείων που είναι προϊόντα εργασίας.

Ακολουθεί πως και οι πολίτες θα κλέβουν από την πρωτοκλέπτουσα κυβέρνηση, ενώ, κατά τα άλλα, την υποστηρίζουν θερμά.

2. 61+% ηχηρό ΟΧΙ για την Ευρώπη και 39-% Ναι. Και 70% θένε να μείνουμε στην Ευρωζώνη!

Ακόμα και το 39 μου φαίνεται τώρα πολύ!

Πιστεύω πως τουλάχιστον ακόμα 20%, ίσως και 30%, ανήκουν στην παλαβή πλευρά των Νεοελλήνων πολιτών μα, για άσχετους κυρίως λόγους, τυχαίνει να υποστηρίζουν κάτι αντίθετο. Βλέπετε, ο Σαμαράς δεν έπρεπε ποτέ να γίνει πρωθυπουργός και αν ήταν ευσυνείδητος θα είχε παραιτηθεί αμέσως μετά τις εκλογές 25/1/15. Επίσης, έπρεπε τότε να είχαν ξεσηκωθεί όλα τα ευσυνείδητα στελέχη της ΝΔ και να του ζητήσουν παραίτηση.

Η ευσυνειδησία είναι σπανιώτατη αρετή στη “Σιδερένια εποχή” μας κατά τον Ησίοδο(Έργα και Ημέραι) – ή Kali-yuga (κάλι-γιούγκα), όπως την ονομάζει η Βεδική Παράδοση της Αρχαίας Ινδίας.

Η ευσυνειδησία και η δικαιοσύνη είναι οι δυο όψεις του νομίσματος της ζωής μας. Υπάρχουν και άλλες αρετές ή ονομασίες για τις ίδιες.

3. Μα καλά είναι η Ευρωζώνη τόσο παραδείσια περιοχή, τόσο υπέροχος οργανισμός, ώστε όλοι εμείς (από το 70% το 30% ανήκει σε όσους ψήφισαν ΟΧΙ· σχιζοφρένεια!) να τη θέμε πάση θυσία;

Όχι βέβαια. Και οι Βρετανοί, Γάλλοι, Γερμανοί και άλλοι ευρωπαϊκοί λαοί πάσχουν από άγνοια, αλαζονεία και απληστία σε ικανό βαθμό. Αλλά έχουν διατηρήσει  μακραίωνες παραδόσεις που τους βοηθούν να ζούνε χωρίς την αηδιαστική μαγκιά του δικού μας λαού, με περισσότερη αλληλεγγύη, αλληλοανοχή, καλλιέργεια, νομιμοφροσύνη, και, συνεπώς, αλληλοφροντίδα κι αίσθημα δικαίου.

Επομένως, ναι, σε σύγκριση με το κομμουνιστικό καθεστώς που θα ακολουθήσει στη χώρα μας σχετικά σύντομα με διογκωμένο Δημόσιο, ισχυρότερο μονοκρατισμό και περιορισμένη έκφραση για τους αντιφρονούντες. Η Ευρωζώνη θα μας προστάτευε από τις επιβουλές όχι μόνο λαίμαργων γειτόνων αλλά και εγχώριων μικρόμυαλων φανατικών.

Δεν θέμε να αλλάξουμε. Μια τέτοια επιθυμία θα οδηγούσε σε μεγάλη σειρά μεταρρυθμίσεων (μείωση του κράτους!)  και φυσικά συμπεριφορών. Μακάρι να συμβεί αυτό και να κάνω λάθος.

Αλλά αυτό που βλέπω είναι πως οι νυν κυβερνήτες θένε από την Ευρώπη μόνο λευκές επιταγές για να γράφουν όποια νούμερα επιθυμούν χωρίς όρους και υποχρεώσεις: δηλ. να μας ταΐζει και ντύνει δωρεάν (μη ξεχνάμε τις επιδοτήσεις) όπως έκανε τα 35 τελευταία χρόνια.

Μακάρι σύντομα να διαψευσθώ και ο Σύριζα να φέρει μια μη-Σταλινική ευμάρεια!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *