Η Νέα Γενιά…

Η Νέα Γενιά…

- in Επικαιρότητα
0

Αφορμή για το σημερινό άρθρο, στάθηκε -μεταξύ άλλων- μια ιστορία που διάβαζα πρόσφατα και μιλούσε για κάποιο Βασιλιά (πριν απο μερικές εκατοντάδες χρόνια) που σε μια συνέλευση σοφών, ανέφερε (χωρίς δισταγμό) οτι :

“Τα παιδιά μου δεν μελετάνε τις γραφές, δεν γνωρίζουν τα καθήκοντά τους, ούτε και τι θα πει, καλή ηθική συμπεριφορά!  Καθημερινά σπαταλάνε την δύναμή τους, σε μέρα-νύχτα γλέντια με φαγητό, ξάπλα και τεμπελιά!  Είναι κανείς εδώ σοφός που θα μπορούσε να τα διδάξει? ”

Τελικά παρουσιάστηκε ενας σοφός, ο οποίος ανέλαβε την εκπαίδευση των παιδιών του.

Η ιστορία αυτή δείχνει οτι για την εκπαίδευση, ξεκινάει κανείς απο τις “Γραφές”.

Όλες οι γραφές (που δυστυχώς τις έχουμε γραμμένες), καταλήγουν στις

γνωστές  εντολές, που συνοψίζονται στην μία : Mη κάνεις στους άλλους, αυτό που δεν θέλεις οι άλλοι να κάνουν σε σένα.

Στην συνέχεια, οτι ακόμα και ενας βασιλιάς παραδέχεται την αδυναμία του, να γίνει το παράδειγμα στα παιδιά του και να τα διδάξει για τα καθήκοντά τους και την σωστή ηθική συμπεριφορά!

Πόσοι γονεις σήμερα, παραδέχονται αληθινά αυτην την αδυναμία τους?

Μετά μας λέει οτι τα παιδιά του, σπαταλάνε την δύναμή τους σε ολοήμερα γλέντια ( ξενύχτια) με φαγητό ξάπλα κλπ.  (Όσοι είστε γονείς, σας θυμίζει κάτι αυτό, που ειπώθηκε τόσα χρόνια πρίν?)

Και τέλος ζητάει κάποιον σοφό που θα μπορούσε να διδάξει τα παιδιά του, έτσι, που να κυβερνήσουν σωστά το Βασίλειο αργότερα.

Αν διαβάζαμε και εμείς τους αρχαίους σοφούς, εν προκειμένω τον Πλάτωνα,

θα θυμόμασταν οτι στην Πολιτεία του, μας λέει ότι οι Κυβερνήτες, επιλέγονται ανάμεσα στους άριστους (η επισήμανση είναι για τον Υπουργό της Παιδείας μας) εκ των φυλάκων, οι οποίοι μάλιστα δωρίζουν την όποια περιουσία τους πριν αναλάβουν αυτό το καθήκον (αν θυμάμαι καλά, μόνο ο Καποδίστριας το είχε κάνει, αλλα τον σκότωσαν) δίνοντας το παράδειγμα στους άλλους.

Ας με συγχωρέσουν οι γονείς (κι εγώ, είμαι ένας από αυτούς) αλλά αν κοιτάξει κανείς τη μεγάλη πλειοψηφία των νέων σήμερα, την συμπεριφορά τους μέσα στην κοινωνία (στην οικογένεια, στα σχολεία, στα μέσα μεταφοράς, στον δρόμο – οι μπαχαλάκηδες είναι η ακραία μορφή τους- κλπ), θα διαπιστώσει οτι, το δόγμα στο οποίο πιστεύουν λέει “κανω ότι θέλω, όποτε θέλω και δεν δινω λογαριασμό σε κανένα”.

Έτσι, δεν θα πρέπει να έχουμε καμμιά πίστη στη νέα γενιά, και ας μην  λέμε οτι τάχα, αποτελούν την “Ελπίδα αυτού του τόπου”.

Σε πρόσφατο άρθρο (NEWPOST  12/6/2015) τα κορίτσια κατέχουν την πρώτη θέση  απο τους λαούς της Ευρώπης στις αμβλώσεις (καλή ηθική συμπεριφορά) και σε άλλο (εφημερίδα ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ 29/6/2015) σύμφωνα με το υπουργείο Παιδείας ο βαθμός εισαγωγής στα ΤΕΙ/ΑΕΙ  εφέτος ειναι 3 η 4 με άριστα (πάλι μου έρχεται αυτος ο Υπουργός στο νου) το 20 !!!!

CANAL

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *