Δειλία και Δημοψήφισμα

Δειλία και Δημοψήφισμα

Θα μπορούσε ίσως ο κ. Τσίπρας από θρασύδειλος κοπρίτης μιας αντιπολίτευσης του 4% να μετεξελιχθεί σε πραγματικό πρωθυπουργό.

Δεν το κατόρθωσε. Ευθύς εξαρχής έδειξε πως ήθελε να κυβερνά κομματικά και ανεύθυνα – με σταθερό στόχο τον πλήρη έλεγχο της χώρας. Ήδη με αυτό το δημοψήφισμα της μιας εβδομάδας καταπατάται το Σύνταγμα που απαιτεί 30 ημέρες!

Αποποιήθηκε την ευθύνη του να παίρνει δύσκολες αποφάσεις ως Έλλην πρωθυπουργός. Αντί ο ίδιος να πει ΟΧΙ στους Θεσμούς, ή να παραιτηθεί ως ανίκανος και να ακολουθήσουν εκλογές, καλεί με δημοψήφισμα τον λαό να παίξει το παιχνίδι του, ενώ ο ίδιος θα τους προτρέπει να πουν ΟΧΙ, και θα παραμείνει άθικτος στον θώκο του για να επιβάλει τη μονοκομματική του «δημοκρατία» σταδιακά στη χώρα μας. Και αργότερα θα λέει στον λαό –«Δική σας η επιλογή»!

Ήδη πριν τις εκλογές ψευδόταν ασύστολα με υπερφίαλες υποσχέσεις που γνώριζε πως δεν θα μπορούσε ποτέ ο Σύριζα να υλοποιήσει. Εξωφρενική εξαπάτηση.

Για 5 μήνες ψευδόταν πως αυτός ή τα τσιράκια του έκαναν «διαπραγματεύσεις», σκληρές, παληκαρίσιες, αξιοπρεπείς και διαβεβαίωναν κάθε τόσο πως όπου νάναι φθάνει η συμφωνία! Εξάντλησαν μέχρι σιχαμάρας τους Ευρωπαίους με ασάφειες, κοροϊδίες και παλινωδίες και μόνο μέσα στον Ιούνιο παρουσίασαν ένα σχέδιο με κοστολογήσεις που όμως βάρυνε στη μεριά της φοροείσπραξης και όχι της περικοπής δαπανών. Η παράταση αυτή βύθισε την οικονομία της χώρας σε νέα βαθιά ύφεση.

Εξαπάτησε τον Juncker λέγοντάς του πως θα πλήρώσει τη δόση ΔΝΤ Ιουνίου στην ώρα της αλλά το επόμενο πρωί τη μετάθεσε στο τέλος του μήνα, γνωρίζοντας πως δεν θα την πλήρωνε!

Ψέματα έλεγε και στους Ευρωπαίους ηγέτες τις τελευταίες μέρες, ενώ είχε ήδη παρει (ίσως πριν από έναν μήνα) την απόφασει για δημοψήφισμα, ή, όπως διαφαίνεται, για την έξοδο της Ελλάδας από την Ευρωζώνη.

Και στον κ. Θεοδωράκη έλεγε ψέματα όταν υποσχόταν πως αν δεν γίνει συμφωνία θα γίνουν εκλογές!

Εξαπάτησαν τους πάντες τα τσιράκια του κ Τσίπρα με τον προσφιλή τρόπο των αριστερών!

Εξοργίστηκε ο ίδιος και αποχώρησε, όπως έμαθα, όχι επειδή η πρόταση των δανειστών ήταν καταπιεστική για τον λαό, αλλά γιατί ήταν καταπιεστική για τον Σύριζα. Διότι οι δανειστές ήθελαν να ελέγχουν μηνιαία τον τρόπο που θα ξοδεύονταν τα λεφτά τους και την εφαρμογή των μεταρρυθμίσεων που θα είχαν συμφωνηθεί.

Είναι φυσικό να μη θέλει έλεγχο, πρώτον για να δείξει στους οπαδούς του πόσο λεβέντης είναι και δεύτερον για να ξοδέψει τα δανεικά όπως το κόμμα θέλει – δίχως μεταρρυθμίσεις!

(Ας σημειωθεί πως η μη τήρηση συμφωνιών ήταν έντονο γνώρισμα του Στάλιν.)

Δοκίμασε όλα τα κόλπα για να πετύχει τον σκοπό του να έχει πάμφθηνη χρηματοδότηση από τους κουτο-Ευρωπαίους για την κομμουνιστοποίηση της Ελλάδας. Με την αστάθειά και την ψυχοπάθειά του, τις παλινωδίες και τα τρεχάματά του, το φλερτάρισμα με τη Μόσχα, την άξεστη συμπεριφορά του, τις συναισθηματικές πλην ρηχές ρητορείες του και άλλα τεχνάσματα πέτυχε μόνο να αποξενώσει τη χώρα του από όλους τους παραδοσιακούς φίλους της.

Το μόνο που δεν δοκίμασε είναι να καλέσει τα φιλοευρωπαϊκά κόμματα σε συνεννόηση και συνεργασία για πραγματική συμφωνία με τους Ευρωπαίους εταίρους του.

Δεν το κάνει διότι θέλει απόλυτη, μονοκομματική εξουσία πάση θυσία.

Έχει τουλάχιστον καταλάβει πως οι Ευρωπαίοι δεν θα ενδώσουν στις ανόητες βλέψεις του ακόμα κι αν καταφέρει να παρασύρει το 80% των ψηφοοφόρων να δηλώσει ΟΧΙ στην Ευρωζώνη;

Μάλλον ενδιαφέρεται μόνο να έχει μια έστω νοθευμένη νομιμοποίηση για τον βαθύτερο πόθο του Σύριζα –  GREXIT.

Και σε όλα αυτά ξεχνιέται το βασικό γεγονός πως είναι διαδοχικές ελληνικές κυβερνήσεις που, λόγω κρατικών παράλογων δαπανών, συνήψαν τα δάνεια που έφεραν τη χρεοκοπία και πως το χρέος αυτό δεν παραγράφεται.

Παραγράφτηκε μόνο η αξιοπιστία της Ελλάδας χάρη σε δειλούς απατεώνες.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may also like

Ε1736: ΝΑΤΟϊκό τελεσίγραφο

Ο συνταξιοδοτημένος Νορβηγός στρατηγός Robert Mood (γεν.1958) είναι