Με τους δανειστές!

Με τους δανειστές!

1.    Έχοντας ζήσει πάνω από 30 χρόνια εκτός Ελλάδας, είμαι απόλυτα με τους δανειστές – ενάντια στον Σύριζα, στο Πασόκ και την ΝΔ, εφόσον δεν είναι διατεθειμένοι αυτοί οι παλιάτσοι πολιτικάντηδεςνα επιβάλουν τις μεταρρυθμίσεις που χρειάζεται κατεπειγόντως η χώρα μας. Το να κάνεις τον πατριώτη και τον φίλο του λαού με φτηνό συναισθηματισμό είναι πανεύκολο.

Ο Σύριζα, οι παρανοϊκοί που βρίσκονται στην κυβέρνηση ψεύδονται με πρωτόγνωρη ψυχοπάθεια. Το παράδειγμα της ζεματιστής σταλινικής Ζωής  στη Βουλή αρκεί.

Έχει οργανώσει διάφορες επιτροπές στο Μέγαρο της Μικρόνοιας για να προβάλλεται ως νέα Ερινύς με ερπύστριες και να κατασπαταλά και χρόνο και χρήματα (τα δικά μας που ξαφρίζουν ως φόρους). Μια απ’ αυτές είναι μια τρισάθλια φαρσοτραγωδία όπου διάφορα ξένα τσογλάνια (που δεν ξέρουν καν Ελληνικά) εκφράζουν κρίσεις για το χρέος της χώρας.

Αυτή δε η δήθεν Επιτροπή Αλήθειας διατύπωσε και μια «Προκαταρκτική Έκθεση», όπου σε 2.500 λέξεις ανόητης κομμουνιστικής δεισιδαιμονίας δεν υπάρχει ούτε ένας αριθμός για έσοδα, έξοδα, Ευρωπαϊκές επιδοτήσεις, δάνεια κλπ, όπως μας πληροφορεί ο κ. Σκυλακάκης (Καθημερινή 20/6).

Εντούτοις οι αριθμοί, από το Λογιστήριο του Κράτους, είναι ξεκάθαροι: Στα έτη 2001-2009 τα κρατικά έσοδα είναι €691 δις, τα έξοδα €826 δις και το έλλειμμα €135 δις.

2.    Τότε, 2010, οι αγορές που μας δάνειζαν, αποφάσισαν να πάψουν και αναγκαστήκαμε να δεχτούμε βοήθεια – ευτυχώς – από τους Ευρωπαίους και το ΔΝΤ. Αν δεν δεχόμασταν εκείνο το δάνειο δεν θα υπήρχαν ούτε μισθοί ούτε συντάξεις Δημοσίου.

Κάθε δανειστής όμως θέλει να εξασφαλίσει την επιστροφή των χρημάτων του. Γι’ αυτό οι δικοί μας δανειστές μας σύστησαν να κάνουμε μεταρρυθμίσεις που θα έπαυαν τις σπατάλες του κράτους έτσι που η χώρα να ορθοποδήσει. Οι προηγούμενες κυβερνήσεις κορόιδευαν τους δανειστές και αντί μεταρρυθμίσεων επέβαλαν τσουχτερούς φόρους (και μείωσαν οριζόντια μισθούς και συντάξεις) έτσι που σακάτεψαν τον Ιδιωτικό τομέα με 1,5 εκμ ανέργους.

Τα ίδια κάνουν τώρα και οι σαλεμένοι του Σύριζα: η παρουσία τους και μόνο ως κυβέρνηση αποτελεί ένα ισχυρό υφεσιακό μέτρο που αυξάνει την ανεργία και λιτότητα.

Μα είναι φανερό και στους ίδιους πως οι μισθοί και συντάξεις στο Δημόσιο είναι η μαύρη τρύπα όπου εξαφανίζεται μεγάλο μέρος των κρατικών εσόδων (= οι φόροι που όλοι εμείς πληρώνουμε) – περίπου 75% είδα κάπου!

Βεβαίως να κοπούν όλες οι πρόωρες συντάξεις από τώρα. Βεβαίως να μειωθούν όλες οι ψηλές συντάξεις και όλοι οι ψηλοί μισθοί από τώρα. Μιλώ για το Δημόσιο, βέβαια. Και κυρίως να μειωθούν οι βολεμένοι της Βουλής που για πολλοστή φορά αποδεικνύονται αναλφάβητοι, ανιστόρητοι, χυδαίοι και διεφθαρμένοι.

3.    Σε άρθρο του στην Καθημερινή (17/6), ο Κυριάκος Μητσοτάκης απαριθμεί αναλυτικά 5 τουλάχιστον περικοπές που θα μπορούσε να κάνει σήμερα η κυβέρνηση.

Αμέσως βέβαια εγείρεται το ερώτημα – «Γιατί στην ευχή δεν κάνατε αυτές τις περικοπές εσείς, όταν ήσασταν κυβέρνηση;»

Η απάντηση είναι απλή. Διότι δεν ήθελαν να αγγίξουν το πελατειακό κράτος που τους κρατά και τους εναλλάσσει στην εξουσία. Ομοίως οι συριζίτες δεν το κάνουν και μάλιστα πολέμησαν λυσσαλέα ακόμα και τις ελάχιστες προσπάθειες που κατέβαλαν προηγούμενες κυβερνήσεις: αυτοί ήταν και είναι χειρότεροι απ’ όλους.

Αξίζει όμως να συνοψίσουμε μερικές παρατηρήσεις του Μητσοτάκη διότι η αδιαφορία της ΝΔ για πραγματικές μεταρρυθμίσεις δεν μειώνει την αξία τους.

1.    Περίπου 400 εκμ μπορούν να εξοικονομηθούν με καλό εξορθολογισμό των μισθών στο ευρύτερο Δημόσιο.

1.    Η κατάργηση πρόωρων συντάξεων θα εξοικονομήσει τουλάχιστον 300 εκμ.

2.    Η εφαρμογή ρήτρας μηδενικού ελλείμματος (=κατάργηση επικουρικών συντάξεων που χρηματοδοτούνται από φόρους από τον Ιδιωτικό τομέα!) θα αποφέρει 300 εκμ.

3.    Κατάργηση της επιχορήγησης από φόρους στο ασφαλιστικό ταμείο της ΔΕΗ θα αποφέρει 600 εκμ.

4.    Εισφορές υπέρ τρίτων εμπλουτίζουν ειδικές προνομιούχες ομάδες στο Δημόσιο, συνδικαλισμό, Τοπική Αυτοδιοίκηση κλπ. Αυτές αθροίζονται σε περίπου 300 εκμ.

Να γρήγορα γρήγορα €1,9 δις!

Μα υπάρχουν άχρηστοι βουλευτές, υπουργοί, σύμβουλοι κλπ καθώς και διάφοροι οργανισμοί που κοστίζουν. Τέτοια πρόσθετα στοιχεία εξετάζει ο Τάσος Τέλογλου (στρατιωτικές δαπάνες, φάρμακα, ενοικιαζόμενα κτίρια κλπ) στην Καθημερινή, 21/6.

Αν γίνονταν αυτές οι περικοπές, οι φόροι μας θα ήταν ελάχιστοι.

Γι’ αυτό επίσης είμαι με τους δανειστές.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *