Ε1081: Ανδροκρατική κοινωνία

Ε1081: Ανδροκρατική κοινωνία

Σε αντίθεση με τον Ιταλό πρωθυπουργό Ντράγκι, ο Ερντογάν έδειξε πως είναι ένας σούπερ μοντέρνoς μη-σεξιστής πολιτικός όταν έχει να κάνει με ξένους πολιτικούς και γυναίκες που φορούν παντελόνια. Έτσι μου φάνηκε από μία άποψη. Διολίσθησε στην Οθωμανική αβρότητα μόνο επειδή δεν τίμησε το αξίωμα της κας Φον Ντερ Λάιεν.

Οι φεμινίστριες του κόσμου δεν έχουν κανένα λόγο να διαμαρτυρηθούν εδώ. Στην κυρία οι άντρες φέρθηκαν όπως σε άντρα.

Στις ειδήσεις οι παρουσιαστές και παρουσιάστριες εδώ εστίασαν στον Ερντογάν. Μα βέβαια δεν ήταν μόνος ο Ερντογάν. Υπήρχε και ο Βέλγος Μισέλ που κατόρθωσε κι αυτός, σαν άτολμη, μαλακιά μάζα κρέατος που είναι, να ακολουθήσει τον Ερντογάν. Ούτε κείνος έδειξε καμιά αβρότητα με το παραδοσιακό σαβουάρ βιβρ της πατρίδας του προς μία κυρία και μάλιστα ισότιμη αξιωματούχο της ΕΕ.

Ο Ερντογάν, για να λογικευτούμε τώρα, έχει τη βαρβαρότητα 500 χρόνων τουλάχιστον Οθωμανικής παράδοσης εμφυτευμένη στη νοοτροπία του. Υπήρξε μία κυρία πρωθυπουργός της Τουρκίας πριν μερικές δεκαετίες. Μα ήταν εξαίρεση (η κ. Tancu Chiller στη δεκαετία 1990), οικονομολόγος ακαδημαϊκή που κατηγορήθηκε για διαφθορά, παραιτήθηκε, μα λόγω βουλευτικής ασυλίας δεν δικάστηκε και το 1998 το κόμμα της πήρε μόλις 12%).

Αλλά ο Charles Michel, Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου από τον Δεκέμβριο 2019 πως έσπευσε πρώτος να πάρει την πολυθρόνα δίπλα στον Ερντογάν; Και πως δεν αντέδρασε στην κατάφορη προσβλητική συμπεριφορά του «δικτάτορα»; Αυτός ήταν πρωθυπουργός του Βελγίου 2014 -2018! (Ξέρετε, οι Βέλγοι γενικά είναι για τους Ευρωπαίους όπως, ειδικά οι Πόντιοι για μας και οι Ιρλανδοί για τους Βρετανούς: είναι πηγή ανεκδότων ορισμένου τύπου.) Αυτός καθόταν σαν στήλη άλατος, αν το άλας μπορεί να κάθεται, χωρίς να κάνει το παραμικρό για την προσβολή, ενώ η κυρία στεκόταν αμήχανη. Δεν θα μπορούσε να προσφέρει την πολυθρόνα στην αξιότιμη αξιωματούχο; Μα, είπαμε, είναι Βέλγος. Ίσως δεν ήθελε να δημιουργήσει διπλωματικό επεισόδιο με μία τόσο πολυάριθμη σε πληθυσμό χώρα, όπως δεν δημιουργεί επεισόδια με τους πολιτικούς της Ευρώπης. Γι’ αυτό τον διόρισαν στη θέση που κατέχει.

Η κα Von der Leyen, Πρόεδρος της Κομισιόν, δέχθηκε σιωπηλά την προσβολή και από τους δύο άντρες προέδρους ακριβώς όπως θα περίμενε κανείς από μία Γερμανίδα με τη στωικότητα πρώην υπουργού Αμύνης μίας χώρας δίχως Ένοπλες Δυνάμεις.

Ούτε η κα Φον ντερ Λάιεν ούτε ο Μισέλ παρεκτράπησαν στο ελάχιστο δείχνοντας πως είναι άριστοι εκπρόσωποι των ηγετών πολιτικάντηδων μίας Ενωμένης Ευρώπης, που ούτε ενωμένη είναι ούτε πολύ Ευρωπαϊκή πλέον με ευρωπαϊκές αρχές πολιτισμού.

Απ΄ όποια γωνία και αν κοιτάξουμε το συμβάν, έχουμε δυσκολίες με τη στάση όλων – Ερντογάν, Μισέλ, Ντράγκι και όλων των Ευρωπαίων αξιωματούχων που, είτε σε καναπέ είτε σε πολυθρόνα, τους αρέσει να κάθονται και να κάνουν όσο το δυνατό λιγότερα για την Ευρωπαϊκή Ένωση!

1 Comment

  1. Τενόρος

    Το είχα συλλογιστεί το περιστατικό και είχα καταλήξει ότι θα είχα κάνει το εξής πολύ απλό: στη θέση του Μισέλ θα είχα σηκωθεί από την καρέκλα και θα είχα πάει χαμογελαστός να καθήσω στον καναπέ, δίπλα στην Λάϊεν. Απ' την άλλη, για την υπεράσπισή των, έχω προσέξει ότι οι περισσότεροι από εμάς δεν έχουμε κάποιο οργανωμένο σετ συμπεριφορών για τα διάφορα κουτσαβάκια τύπου Ερντογάν. Έχω συναντήσει πολλούς τέτοιους, σε μικρό ποσοστό περιστάσεων είχα εγκαίρως πράξει τα δέοντα.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *