Όλα για το Δημόσιο

Όλα για το Δημόσιο

1. Η Ελλάδα είναι περίπου 30 χρόνια πίσω από την πολιτισμένη Ευρώπη. Σήμερα διαπιστώνουμε πως ο κομμουνισμός έχει εξαφανιστεί από τις προηγμένες χώρες, εκτός από μερικούς γραφικούς τύπους Μπαλτά που περιφέρονται σκουριασμένοι και ξεχασμένοι σε διάφορα Πανεπιστήμια (κυρίως γαλλικά). Υπάρχει μια στροφή προς τον φιλελευθερισμό ή, ακόμα, συντηρητισμό, όπως στη Βρετανία και το Ισραήλ. Και στην Ισπανία οι συνάδελφοι του Συριζα, Podemos, χάνουν έδαφος και είναι τώρα στην 4η θέση. Οι Ισπανοί θέλουν να αποφύγουν μια κομμουνιστική καταιγίδα σαν του παλαιού συντρόφου τους!

Μόνο στην Ψωροκώσταινα Ελλάδα ο θεοπάλαβος λαός της θέλει μια κυβέρνηση σταλινιστών και αγαλλιάζει που την απέκτησε. Εδώ η άγνοια είναι αβυσσαλέα.

Η κεντροδεξιά, και μόνο αυτή, (Παλάτι, κεντρώες και δεξιές κυβερνήσεις και μετά Χούντα και Μεταπολίτευση), φταίει για την απύθμενη απαθλίωση στην οποία συνεχίζει να διαβιώνει ο ελληνικός λαός χωρίς παιδεία, καλλιέργεια και πολιτισμό – νομίζοντας πως η Μελίνα Μερκούρη και ο Γιώργος Φούντας είναι σπουδαίοι ηθοποιοί, ή πως το να ξελαρυγγιάζονται  (και να ξεγυμνώνονται) διάφοροι άναρθροι τραγουδιστές σε φεστιβάλ και να παίζεται το «Ματωμένος Γάμος» του Λόρκα, είναι σπουδαία πολιτισμικά γεγονότα.

Όλες αυτές τις δεκαετίες μετά τον Εμφύλιο καλλιεργήθηκε η αντίληψη πως το ασφαλές παρόν και μέλλον είναι μια θέση στο Δημόσιο – από όπου δεν θα απολυόσουν με τίποτα και θα είχες το εφάπαξ και τις συνταξούλες σου. Ο παράδεισος της Ψωροκώσταινας.

2. Έτσι φθάσαμε σήμερα να χρωστάμε πάνω από 300 δις για ένα υπερτροφικό κράτος που, σαν να μην έφταναν όλα τα άλλα, δεν μπορεί να ανταποδώσει τις υπηρεσίες που πρέπει λόγω  ανικανότητας, γραφειοκρατίας και διαφθοράς.

Η συγκυβέρνηση συντηρητικών και φιλελευθέρων στη Βρετανία έκανε ακριβώς το αντίθετο. Σε πέντε χρόνια, συρρίκνωσε το Δημόσιο απολύοντας ένα εκατομμύριο και μείωσε τη γενικότερη δαπάνη του Δημοσίου από 45,7% του ΑΕΠ σε 40,7%!

Και δεν έπαθε τίποτα. Εξακολουθεί να είναι μια υπερδύναμη με πυρηνικό οπλοστάσιο. Και η ανεργία φέτος έπεσε ήδη κατά 35.000, διότι ο ισχυρός Ιδιωτικός τομέας έχει θέσεις και απορροφά τους ανέργους! (Δεν ντρέπεται ο Τσακαλώτος, σπουδαγμένος σε άριστα σχολεία στη Βρετανία και κατέχοντας την Αγγλική καλύτερα από την Ελληνική, να μη γνωρίζει τέτοια απλά πράγματα και να μας πουλάει πάμφθηνο κομμουνισμό?)

Οι Λεττονοί, Σλοβάκοι, Ιρλανδοί, Πορτογάλοι και Κύπριοι πέρασαν από Μνημόνια και λιτότητες κάνοντας υπομονή, μειώνοντας δαπάνες, εξορθολογίζοντας τις δημόσιες και τραπεζικές υπηρεσίες τους και αυξάνοντας την εργασία τους. Ούτε διαδηλώσεις ούτε καταλήψεις – τα προσφιλή χόμπυ των συριζιτών.

Και τώρα οι λαοί αυτοί της ΕΕ έχουν ανάπτυξη.

Μόνο η Ελλάδα, ως δεύτερη Αργεντινή ή άλλη μπανανία, θέλει, χάρη στην προπαγάνδα  των κομμουνιστών και την απέχθεια των κεντροδεξιών να πουν την αλήθεια, να συνεχίσει τη διόγκωση και διατροφή του Δημοσίου με ξένα λεφτά! Για μεγαλύτερη μιζέρια.

3. Τα τσογλάνια του Τσίπρα, οι περισσότεροι αγράμματοι πρώην ΚΚΕ, εκπαιδευμένοι μόνο  σε συνδικαλιστικές ή συντεχνιακές πρακτικές (βίαιες απεργίες, διαδηλώσεις, καταλήψεις και συγκρούσεις), συνεχίζουν τώρα ως κυβέρνηση, “πρώτη φορά”, να διογκώνουν και να διατρέφουν το Δημόσιο με τους δικούς τους.

Αυτό το έργο ανέλαβε ο Κατρούγκαλος με τις (επανα)προσλήψεις, ο Παππάς με την επανασύσταση της αμαρτωλής ΕΡΤ, και άλλοι με άλλες λιγότερο προφανείς ενέργειες, όπως ο Μπαλτάς που παραδίδει την Παιδεία στους αμόρφωτους συνδικαλιστές της και ο Βούτσης (ως Εσωτερικών) στους κουκουλοφόρους που απλώς σπάνε τα πάντα.

Παντού μπαίνουν συριζίτες, σε όλες τις δημόσιες υπηρεσίες, σε όλους τους κρατικούς οργανισμούς. Διότι δεν μπορούν να αφήσουν τίποτα έξω από τον σταλινικό έλεγχό τους και πρέπει να αλώσουν όχι μόνο το Δημόσιο μα τη σύνολη κοινωνία.

Δεν ανέχονται την ανεξαρτησία των άλλων, μόνο τη δική τους. Και για αυτό κριτικάρουν και βρίζουν τον Στουρνάρα της Τράπεζας της Ελλάδας, ο οποίος έχει ένα αξίωμα που πρέπει να είναι παντελώς ανεξάρτητο από κόμματα και κυβερνήσεις. Δεν το χωράει το μπιζελένιο μυαλό τους. Και βέβαια στις συκοφαντίες τους δεν μπορούν να ομολογήσουν πως αν ακόμα ρέει κάποια τραπεζική ρευστότητα από την ΕΚΤ του Ντράγκι αυτό οφείλεται στον Στουρνάρα.

4. Με την αναλγησία που διακρίνει και τους συριζίτες, όπως τους πασόκους του  μεγάλου “Αείμνηστου” και τους νεοδημοκράτες, κάνουν φιέστα διότι επαναπροσέλαβαν τις καθαρίστριες του ΥΠΟΙΚ, μα δεν κάνουν τίποτα για τους 1,5 εκμ άνεργους και τις χιλιάδες κλειστές επιχειρήσεις του Ιδιωτικού τομέα.

Όλα έγιναν και γίνονται για το Δημόσιο. Και ας εξοντωθεί ο Ιδιωτικός τομέας.

ΑΛΛΑ δεν υπάρχουν λεφτά. Μπορεί ο Κατρούγκαλος και άλλοι να προσλαμβάνουν και να διορίζουν για να εξασφαλίσουν, όπως νομίζουν,  τους δικούς τους και μελλοντικούς ψήφους. Αλλά λεφτά για την πληρωμή τους δεν υπάρχουν πλέον.

Στο τέλος Μαρτίου 2015 το κράτος χρωστούσε στο εσωτερικό της χώρας (πληρωμές υλικών, επιστροφές φόρων κλπ) 4,4 δις. Και η εσωτερική στάση πληρωμών διογκώνεται!

Ποιός υποφέρει από αυτή την εσωτερική χρεοκοπία;

Όχι βέβαια οι δημόσιοι υπάλληλοι. Αυτοί πάντα θα πληρώνονται κανονικότατα μισθούς και συντάξεις όσο υπάρχουν αποθέματα. Ακόμα και στις ζημιογόνες, καταχρεωμένες ΔΕΚΟ όπως η Βιομηχανία Ζάχαρης, τα τραίνα κλπ: αυτές οι αντιπαραγωγικές, τοξικές επιχειρήσεις συντηρούνται από τους φόρους (ή τα δανεικά) που συνθλίβουν τις παραγωγικές μονάδες του Ιδιωτικού τομέα. (Ο ΟΣΕ παίρνει 2,3 δις κρατική ενίσχυση!)

Αυτή ακριβώς είναι η ιδέα δικαιοσύνης και ανάπτυξης των σταλινιστών συριζιτών.

Από καιρό ο Ιδιωτικός τομέας υποφέρει τα πάνδεινα. Το κομμουνιστικό κράτος τώρα γδέρνει επιχειρήσεις κι ελεύθερους επαγγελματίες (για να συντηρεί το διεφθαρμένο Δημόσιο) και αρνείται ακόμα και με την επικείμενη κατάρρευση του σύνολου παραγωγικού τομέα να δώσει σε αυτόν τα χρήματα που νόμιμα πρέπει να του επιστρέψει άμεσα. Αντί τούτου επιβάλλει νέους φόρους!

Όλα για το Δημόσιο και τους σίγουρους δικούς μας.

(Ο σκληρός Σόιμπλε πάντα θέτει ως πρώτη μεταρρύθμιση τη μείωση του Δημοσίου.)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *