Κι άλλη κοροϊδία: η εντολή του λαού!

Κι άλλη κοροϊδία: η εντολή του λαού!

Η βούληση του λαού, η εντολή του λαού!

Κόκκινες γραμμές και διαπραγματεύσεις σύμφωνα με την εντολή του λαού. Συμφωνία στο πλαίσιο της εντολής του λαού. Η βούληση του λαού, η εντολή του λαού είναι κυρίαρχη. Αυτή είναι η Δημοκρατία.

Αυτά ακούμε, αυτά διαβάζουμε – ad nauseam.

Και τα ξανάκουα πάλι με τη γλυκερή έμφαση του Μητρόπουλου που θέλει δημοψήφισμα, όχι να πάρουν οι κυβερνήτες απόφαση για τη συμφωνία με τους Θεσμούς.

Πρόκειται για μια απίστευτη απάτη, μια πελώρια πλάνη. Απορώ πώς και οι έμπειροι, σοβαροί δημοσιογράφοι πιστεύουν αυτή την κοροϊδία.

Ποια εντολή έδωσε ο λαός; Πώς την έδωσε; Και ποιος είναι αυτός ο λαός;

Υποθέτω πως όταν ακούμε ή διαβάζουμε αυτή την αναμασημένη κοροϊδία, αυτοί που την διατυπώνουν αναφέρονται στις εκλογές.

Μα στις εκλογές ο λαός, ή ένα μέρος του, απλά ψηφίζει. Δεν δίνει καμιά εντολή. Ψηφίζει ένα κόμμα, που ξέρει πως λέει ψέματα. Αυτό γίνεται κάθε φορά στην προεκλογική περίοδο: όλοι οι εκπρόσωποι όλων των κομμάτων ψεύδονται και αυτό μας το έχουν δείξει ολοκάθαρα δεκάδες εκλογές στη Μεταπολίτευση και μόνο.

Έτσι και στις 25/1/2015. Οι ψηφοφόροι ψήφισαν. Εγώ τουλάχιστον δεν έδωσα καμιά εντολή στα πρόσωπα που ψήφισα. Τους ψήφισα γιατί έλεγαν, μου φάνηκε, τα λιγότερα ψέματα και μου ήταν γνωστοί.

Τώρα πως στην ευχή οι Συριζανέλληνες πήραν εντολή από τον ελληνικό λαό την οποία επικαλούνται πολλές φορές τη μέρα;

Και τα δύο κόμματα μαζί πήραν μόλις 41%! Από πότε αυτό το 41% έγινε ο ελληνικός λαός; Το άλλο 59% δηλαδή δεν μετράει, εξανεμίστηκε;

Πώς τώρα μια μειοψηφία έχει πλειοψηφία στη Βουλή και μιλά και δρα εν ονόματι του “λαού”; Δεν είναι χοντροειδέστατη, εγκληματική απάτη;

Και γιατί ο αξιοπρεπής και υπερήφανος λαός δέχεται αυτή την απάτη;

Μετά, πότε και ποια εντολή τους έδωσε;

Αν συνέλθουμε για λίγο, αν έρθουμε στα συγκαλά μας (πράγμα εξαιρετικά δύσκολο), διαπιστώνουμε πως αυτοί οι καλποκλέφτες, οι ψευτοδημοκράτες, κορόιδευαν τον λαό προ-εκλογικά και τον κοροϊδεύουν και μετεκλογικά επί τρεις μήνες.

Είπαν οι συριζίτες πως είχαν πρόγραμμα και σχέδιο για διακυβέρνηση και για διαπραγματεύσεις. Στην πραγματικότητα δεν είχαν ετοιμάσει τίποτα. Δεν ήξεραν ούτε την κατάσταση των κρατικών Ταμείων ούτε πώς λειτουργούν τα υπουργεία και οι δημόσιες υπηρεσίες. (Δύο βδομάδες μετά τις εκλογές, γνωστός μου, σύμβουλος μεγαλο-επιχειρήσεων εκλήθη σ’ ένα υπουργείο. Δεκαέξι άτομα ήταν παρόντα, ο υπουργός, υφυπουργός, γενικός γραμματέας και άλλοι 13 συριζίτες γραμματείς και φαρισαίοι: κανένας τους δεν είχε ιδέα πώς λειτουργούσε το υπουργείο και ο γνωστός ζήτησε να έρθουν παλαιότεροι υπάλληλοι να βοηθήσουν.)

Είπαν πως θα σκίσουν τα Μνημόνια και θα διώξουν την Τρόικα. Τώρα ο Τσίπρας μιλάει για την αξιολόγηση που θα ολοκληρώσουν οι Τρεις Θεσμοί (δηλ. Μνημόνιο και Τρόικα με άλλες ονομασίες).

Είπαν πως θα επέφεραν κούρεμα του χρέους. Τίποτα τέτοιο!

Είπαν πως θα καταργούσαν τον ΕΝΦΙΑ. Όχι μόνο δεν το έκαναν αλλά θέλουν να επιβάλλουν πρόσθετους φόρους.

Είπαν πως θα έβαζαν ως κατώτατο φορολογητέο εισόδημα 12.000. Δεν το έκαναν.

Είπαν πως θα μεταρρύθμιζαν το εκλογικό σύστημα φέρνοντας την απλή αναλογική και καταργώντας την πριμοδότηση 50 εδρών. Δεν τα έκαναν, μα ούτε και συζητούν τα θέματα.

Είναι πολλά άλλα που εξήγγειλαν πριν και αμέσως μετά τις εκλογές, αλλά αυτά αρκούν για την ώρα.

Έχουν κολλήσει σε μη ομαδικές απολύσεις – σάμπως και ατομικές απολύσεις είναι θεάρεστες κι ενώ κανένας επενδυτής δεν θέλει να νιώθει αιχμάλωτος των καπρίτσιων των συνδικαλιστών. Επίσης, στο περίπλοκο σύστημα συνταξιοδότησης με κύριες, επικουρικές κι επιδόματα που απαιτεί πολλά δισεκατομμύρια από τους φορολογούμενους (ποσά που δεν υπάρχουν) και όχι σε όσα έχουν συνεισφέρει οι εργαζόμενοι κι εργοδότες στα ασφαλιστικά ταμεία!

Αυτά τα δύο ζητήματα μόνο συνιστούν την εντολή του λαού;

Η βούληση κι εντολή του λαού είναι για δικαιοσύνη (όχι την απόλυση δολοφόνων, τρομοκρατών και βαρυποινιτών), για ασφάλεια (όχι λεγεώνες λαθρομεταναστών και ορδές γύφτων κλεφτών και νονών εγκληματιών) και μόρφωση (όχι κατεδάφιση των κεκτημένων στην Παιδεία επειδή έτσι θέλει ένας υπουργός με γεροντική άνοια).

Προσέξτε κάτι ακόμα. Τώρα κάπου 70 υπάλληλοι, αξιωματούχοι, από διάφορα ελληνικά υπουργεία πηγαινοέρχονται αεροπορικώς στις Βρυξέλλες για τις “διαπραγματεύσεις” με τεράστιο κόστος για το κράτος απλά και μόνο για να μπορεί μια φαντασιόπληκτη, ανίκανη κυβέρνηση να λέει πως οι θεσμικοί αντιπρόσωποι (= τροϊκανοί) δεν μπαίνουν στα υπουργεία για τις αναγκαίες πληροφορίες κι έτσι διατρανώνεται η λαϊκή κυριαρχία!!!

Τι σχέση έχουν οι θεατρινισμοί αυτοί με τη λαϊκή βούληση και τις ανάγκες του Έθνους;

Οι πολίτες όλοι θέλουν απλά να ζούνε καλύτερα. Οι εργαζόμενοι όλοι, και ανειδίκευτοι και ειδικευμένοι και μπίζνεσμεν, επιχειρηματίες που ρισκάρουν μεγάλες επενδύσεις, θέλουν να εισπράττουν τη φυσική αμοιβή της εργασίας τους και όχι να τους την στερεί με φόρους κάθε αναίσθητη κυβέρνηση βλακωδών κομματανθρώπων.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *