Ο Αγωγός της Ψευτιάς (2)

Ο Αγωγός της Ψευτιάς (2)

1. Στο Πανεπιστήμιο στο Λονδίνο έμαθα, μεταξύ άλλων, πως δεν μπορείς να συζητήσεις για θέμα θρησκείας με Ρωμαιοκαθολικούς και Ελληνορθόδοξους πιστούς και για πολιτικοοικονομικά θέματα με κομμουνιστές. Οι πρώτοι δύο είναι ανέλπιδα αιχμάλωτοι των εκκλησιαστικών δογμάτων τους και οι τελευταίοι στα ψεύδη τους.

Οι συριζίτες, άσχετα με το ότι δεν έχουν σχέσεις με το ΚΚ και αυτοαποκαλούνται «ριζοσπαστική αριστερά», είναι βέροι κομουνιστές και μάλιστα σταλινιστές, αν και οι ίδιοι θα ισχυριστούν πως είναι μαρξιστές ή μαρξιστές-λενινιστές.

Δεν μπορούν, βλέπετε, να μην πουν ψέματα και αυτό είναι το βασικό ψέμα τους. Ισχυρίζονται πως λένε – και μόνο αυτοί λένε – την αλήθεια.

Έγραψα μια σειρά από 6 άρθρα νωρίτερα δείχνοντας πως δεν γνωρίζουν ούτε τα γραπτά του Λένιν ούτε, το κυριότερο, τα έργα του Μαρξ.

Απορώ γιατί κανείς ξοδεύει χρόνο ακούοντας ή διαβάζοντας τις αναλύσεις κι εξηγήσεις τους για τα ζητήματα της ελληνικής χρεοκοπίας και τις λεγόμενες διαπραγματεύσεις των Ελλήνων με τους «Θεσμούς». Σε καμιά περίπτωση δεν είπαν μια έστω αλήθεια – ακόμα και για ασήμαντο ζήτημα.

2. Ως αντιπολίτευση αντιπάλεψαν τα πάντα και, με όλο τον φανατισμό της αγνωσίας, το Μνημόνιο. Στην πραγματικότητα είναι βαθύτατα αντι-ευρωπαϊστές από άγνοια της Ευρώπης (όπως σχεδόν ομολόγησε ο Τσίπρας, αλλά όχι χωρίς δικαιολογητικές φιοριτούρες), και από ζήλεια για την αρκετά πιο πολιτισμένη συμπεριφορά των άλλων Ευρωπαίων την οποία λοιδορούν επειδή δεν μπορούν να την υιοθετήσουν.

Το Μνημόνιο δεν έφερε την κρίση καθόλου. Αλλά τους συμφέρει να το προπαγανδίζουν.

Ήμασταν καταχρεωμένοι ως το λαιμό και το μνημόνιο ήρθε ως βοήθεια.

Το χρέος οφειλόταν στις σπατάλες των σοσιαλιστικών κυβερνήσεων που διόριζαν αβέρτα στο πελατειακό δημόσιο και τους μιμήθηκε και ο Κωστάκης 2005-2009 με καταστροφικές τελικά συνέπειες. Γι’ αυτό οι συριζίτες δεν θένε να πάνε πίσω από το 2010 στην δήθεν εξεταστική επιτροπή της Ζωής, διότι θα φανεί αυτό ακριβώς το απλό γεγονός και ο Α. Παπανδρέου θα αναδυθεί ως καταστροφέας – όχι ο Αείμνηστος λαϊκός ήρωας.

Ο Γιωργάκης, ο γιος του Ανδρέα, αρνήθηκε πεισματικά να χειρουργήσει το άρρωστο κράτος στη μολυσματική πληγή του, το αδηφάγο και διεφθαρμένο πελατειακό Δημόσιο. Αντί τούτου επέβαλε φόρους που αποδυνάμωσαν τους επαγγελματίες και τους μεσοαστούς στον Ιδιωτικό τομέα και τους αποτελείωσε η συγκυβέρνηση Σαμαρά – Βενιζέλου με πρόσθετους φόρους. Για όλα αυτά ούτε το Μνημόνιο έφταιξε ούτε η Τρόικα ούτε η Γερμανία.

Αλλά η συγκυβέρνηση κάπως βελτίωσαν όλα τα άλλα οικονομικά μεγέθη με πρωτογενές πλεόνασμα, μείωση ανεργίας και κάποια αύξηση αγοραστικής δύναμης.

3. Ο διχασμός που οι συριζίτες καλλιέργησαν με τους Ανέλληνες συνεχίζεται αμείωτος. Το ψέμα έχει διαποτίσει κι έχει βαλτώσει στη νοοτροπία τους. Μακάρι να ήταν το μόνο!

Υπήρχε σχέδιο αντιμετώπισης των Ευρωπαίων και της οικονομίας – διαλαλούσαν προεκλογικά. Μόνο για να ομολογήσουν με τα τωρινά σκληρά γεγονότα πως δεν είχαν τίποτα – μόνο την τύφλα τους.

Μετά, βδομάδα με τη βδομάδα για τρεις μήνες έχουμε παλικαρίσιες διαπραγματεύσεις. Για πρώτη φορά!

Σε τρεις μήνες δεν έχουμε δει κανένα αποτέλεσμα και όλοι οι παραδοσιακοί σύμμαχοι της χώρας, ακόμα και η Κύπρος, έχουν στραφεί εναντίον μας, 18 στην Ευρώπη ενάντια στον 1 – πρώτιστη φορά στην Ιστορία!

Κάθε βδομάδα βρισκόμαστε κοντά σε συμφωνία και ο σχεδόν αυτιστικός πρωθυπουργός μας διακηρύττει αργόσυρτα και αυτο-υπνωτιστικά πως έχει αισιοδοξία – και πάλι. Σα να μην ακούει τα μηνύματα από τους Ευρωπαίους.

Πρόσφατα μας πληροφόρησε πως οι Ευρωπαίοι αξιωματούχοι, και ιδιαίτερα ο Ντράγκι της ΕΚΤ και ο Νταϊσελμπλούμ του Γιουρογκρούπ, παραπλάνησαν και εξαπάτησαν τα έντιμα και ηρωικά στελέχη μας. Τα δημοσιεύματα και η συμφωνία 20/2/15 που υπέγραψαν, μα ποτέ δεν έφεραν στην Βουλή, λένε σαφέστατα πως δεν θα υπάρξει εκταμίευση χρημάτων αν δεν ολοκληρωθεί η αξιολόγηση από τους θεσμούς. Οπότε δεν υπήρξε καμιά παραπλάνηση. Βλέπουν εξαπάτηση κρίνοντας εξ ιδίων.

Παλιά δαιμονοποιήθηκε η Μέρκελ. Τώρα δαιμονοποιούνται ο Ντράγκι και ο Νταϊσελμπλούμ – και όσοι δεν ενδίδουν στις απαιτήσεις τους.

Όταν ο Τσίπρας χαριεντιζόταν με τον μισότρελο Σλαβόι Ζίζεκ και τον Ιταλό Γκρίλλο και χλεύαζε τον Ολάντ στη Γαλλία με λούμπεν-αναρχικούς, λοιδορούσε απαξιωτικά την Ανατολικο-γερμανίδα κόρη πάστορα Μέρκελ. Τώρα που νομίζει πως η Μέρκελ τον συμπαθεί, ανακαλύπτει πως αυτή η κυρία έχει την γερμανική κουλτούρα να θέλει να της λένε την αλήθεια, σάμπως και ο ίδιος λέει την αλήθεια (ενώ δεν έχει παρά μια μακρινή και αόριστη αντίληψη περί αλήθειας) – και φυσικά παραγνωρίζει την αλήθεια πως η Καγκελάριος δείχνει την ίδια αβρότητα σε κάθε πρωθυπουργό, φίλο ή εχθρό. Είναι μια «κουλτούρα» παντελώς άγνωστη στον σύριζα (εκτός από τις δουλοπρεπείς υποκλίσεις του Λαφαζάνη στους Ρώσους).

4. Η πραγματική οικονομία στη χώρα μας δεν έχει βελτιωθεί ούτε στο ελάχιστο!

Το μόνο για το οποίο επαίρονται οι συριζίτες είναι η βλακώδης στάση τους απέναντι στους εταίρους την οποία βάφτισαν “ηρωική, όρθια, παλικαρίσια” – ακόμα μια περίπτωση όπου το κρέας βαφτίζεται ψάρι.

Λένε δε πως για πρώτη φορά Έλληνας πρωθυπουργός έθεσε στη γερμανική Καγκελαρία τα θέματα Ζήμενς και Αποζημιώσεων λόγω Κατοχής.

Είναι όλοι τους αστρονομικά ανιστόρητοι, όπως ο φλοιώδης Φλαμπουράρης που νόμιζε πως οι Πολωνοί ήταν σύμμαχοι του Χίτλερ ενάντια στην αγία Σοβιετία του Στάλιν και αγνοούν επιδεικτικά πως σχεδόν κάθε κυβέρνηση από το 1950 και δώθε αξίωσε γερμανικές πολεμικές αποζημιώσεις και πως μόλις πριν λίγα χρόνια οι άλλες κυβερνήσεις αποκάλυψαν και κυνήγησαν το θέμα Ζήμενς.

Τι περισσότερο δηλαδή κάνουν τώρα οι κουφιοκέφαλοι κομουνιστές και τι αποτελέσματα έχουν να επιδείξουν;

Αλλά το ψεύδος κορυφώθηκε με την συνέντευξη του Τσίπρα στο ΣΤΑΡ. Εκεί οι δύο ενδοξότερες ενσαρκώσεις της υπεροψίας, Τσίπρας και Χατζηνικολάου, τα είπαν από κοντά.

Με όλη την αφέλεια του μεγάλο-αλαζόνα μεγάλο-τηλεπαρουσιαστή, ο Χατζηνικολάου έδωσε χρυσές ευκαιρίες στον πονηρό πρωθυπουργό, εκπαιδευμένο στην ΚΝΕ, να επιδοθεί σε προπαγάνδα χρησιμοποιώντας τη χιλιοειπωμένη φράση του «ειλικρινά σας λέω/μιλάω».

Ένας ικανός δημοσιογράφος που ενδιαφέρεται για την αλήθεια θα έθετε ορισμένα απλά ερωτήματα :

α) Υποσχεθήκατε να καταργήσετε το καλπονοθευτικό μπόνους των 50 εδρών και να φέρετε την απλή αναλογική. Ενώ δεν έχει κανένα δημοσιονομικό κόστος, ούτε το προωθείτε ούτε καν μιλάτε για αυτό!

β) Ποιό είναι το ολοκληρωμένο σχέδιο που λέγατε προεκλογικά πως έχετε;

γ) Σε ποιό τομέα έχει βελτιωθεί η οικονομία στους 3 μήνες- ενώ λέγατε πως θα εφαρμόσετε άμεση αναπτυξιακή πολιτική;

δ) Γιατί επιμένετε να συντηρείτε το αναποτελεσματικό διεφθαρμένο Δημόσιο  και αφήνετε τον Ιδιωτικό τομέα να πεθαίνει αργά μα σίγουρα;

ε) Πως ακριβώς θα διατυπώσετε το δημοψήφισμα; Π.χ. Ευρώ πάση θυσία ή Grexit  και Δραχμή, μου φαίνεται το πιο απλό. Και γιατί δεν θέτετε το ερώτημα στη δική σας Κοινοβουλευτική Ομάδα και στο δικό σας κόμμα;

ζ) Ως αριστερός υποστηρίζετε την κρατική Παιδεία και όχι την ιδωτική. Γιατί λοιπόν στέλνετε τον γιο σας στην ιδιωτική Σχολή Μωραϊτη και όχι σε κρατικό σχολείο; Δεν δίνετε κάκιστο παράδειγμα σε όλους;

5. Και αν ο πρωθυπουργός απαντούσε με υπεκφυγές, θα τον ξαναρωτούσε το ίδιο ερώτημα υποδείχνοντας πως υπεκφεύγει και πρέπει να σοβαρευτεί και να απαντήσει.

Δεν καταλαβαίνω γιατί οι Τηβίδες, αρσενικοί και θηλυκιοί, δεν τολμούν να στριμώξουν τους καλεσμένους τους, βουλευτές, υπουργούς ή άλλους, ωσότου αυτοί απαντήσουν τις ερωτήσεις. Και αν αυτοί αρνούνται, απλούστατα να σταματήσουν τη συνέντευξη εξηγώντας γιατί τη σταματούν.

Επίσης, δεν τολμούν να τους διαψεύσουν με στοιχεία και με προηγούμενες δηλώσεις τους και τους αφήνουν να συνεχίζουν με τι εξοργιστικές παπαγαλίστικες αρλούμπες τους – ενώ είναι τόσο εύκολο.

Η αλήθεια είναι το ζητούμενο σε κάθε συνέντευξη, όχι  αυτοπροβολή, ψέμα και προπαγάνδα.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *