Ο αγωγός της ψευτιάς

Ο αγωγός της ψευτιάς

1. Κάθε φέτος και φρικτότερα.

Νόμιζα πως η συγκυβέρνηση Σαμαρά-Βενιζέλου, ειδικά το τελευταίο της εξάμηνο, ήταν φρικαλέα, μα με το πρώτο τρίμηνό της, η “πρώτη-φορά Αριστερά-της-προόδου” αποδεικνύεται ανεκτίμητη σε φρικαλεότητα. Ούτε ο Παπανδρέου Α., ο μέγας Αείμνηστος, δεν μας είχε φτύσει τόσο κυνικά και χαμογελαστά με τόσα ψέματα.

Ασφαλώς θα διαβάσατε πως όπου να’ναι παίρνουμε 5 δις για τον διαβόητο αγωγό του Greek (όχι Turkish) stream που θα τροφοδοτεί με αέριο την πάσχουσα Ευρώπη. Και αυτό χάρη στη δεινή διπλωματία του απαράμιλλου πρωθυπουργού μας!

Και να σου, ξαφνικά η Μόσχα προβαίνει σε διαβολική διάψευση. Δεν υπάρχει καμιά τέτοια προοπτική ούτε συμφωνία επίκειται να υπογραφεί “εντός των ημερών”! (Κι αν υπάρξει, τα χρήματα θα είναι για την κατασκευή αγωγού και όχι για την αποπλήρωση του χρέους ή για μισθούς και συντάξεις ή για τα εσωτερικά χρέη.)

Με άλλα λόγια, επρόκειτο για χοντροειδέστατη προπαγάνδα, κατά πάσα πιθανότητα του Σακελλαρίδη (ο οποίος έχει μόνιμα το ύφος αυτό,) που τροφοδότησε και τη Γερμανία αλλά και τον εξυπνότερο λαό της υφηλίου με αέρα (όχι αέριο) κοπανιστό.

2. Θα πρέπει κάποιος δημοσιογράφος που πληρώνεται για τέτοια δραστηριότητα να ανθολογήσει τα εκούσια ψέματα που έχει ξεφουρνίσει το Μαξίμου τους τρεις μήνες αυτής της παρανοϊκής συγκυβέρνησης Συριζανέλ.

Το άλλο ψέμα που κυκλοφορεί ευρέως αυτές τις μέρες είναι η δήθεν πρόταση της Τρόικας να περικόψει συντάξεις.

Δεν υπάρχει καμιά τέτοια πρόταση. Ο Τόμσεν μάλιστα του ΔΝΤ κι επικεφαλής της Τρόικα σε προηγούμενα χρόνια, επαναληπτικά δήλωσε πως ουδέποτε ζητήθηκε οριζόντια (ή κάθετη) περικοπή συντάξεων.

Αυτό το γνώριζα όπως το γνώριζαν και όλοι οι έντιμοι δημοσιογράφοι και το δημοσίευσαν. Η περικοπή συντάξεων ήταν η άθλια πρακτική των δικών μας κυβερνητών που δεν ήθελαν να ξηλώσουν το σάπιο Δημόσιο.

Φαίνεται πως οι πολιτικάντηδες όλοι έχουν συμφωνήσει πως, ό,τι άλλο και να γίνει, το πελατειακό καθεστώς όπως εκφράζεται στο δημοφιλέστατο και αδάμαστο Δημόσιό μας δεν πρέπει να πειραχτεί. Κανένα πολιτικό κόμμα δεν θα υποχωρήσει από αυτή την κοινή κόκκινη γραμμή.

3. Μεγάλος και ακριβοπλήρωτος αγωγός ψεύδους η κυβέρνηση Σύριζα.

Οι Ευρωπαίοι (και Αμερικάνοι) χόρτασαν από τον κοπανιστό αέρα τον οποίο ξεφυσά εδώ και τρεις μήνες.

Τώρα θέλουν σύνολο μεταρρυθμίσεων και κοστολόγηση και χρονοδιάγραμμα. Έχουν βαρεθεί τις μπαρούφες του Βαρουφάκη και τις τσιριμόνιες του Τσίπρα.

Ο αμίμητος πρωτεϊκός πρωθυπουργός μας, μιμούμενος τον Ρέντσι της Ιταλίας, έβγαλε ένα σχεδόν σπαρακτικό, δακρυσμένο, ελεγειακό διάγγελμα προσπαθώντας να μας δείξει πόσο πολύ νοιάζεται για την τραγωδία των μεταναστών που πνίγηκαν καθώς έπλεαν από τη Λιβύη στην Ιταλία.

Ο δε Σακελλαρίδης μέμφεται την Αντιπολίτευση.

Ατέλειωτος θεατρινισμός. Σαν να βρισκόμαστε ακόμα σε προ-εκλογική περίοδο.

Η απλή αλήθεια είναι πως οι σύντροφοι σ’ αυτό το τσούρμο ούτε νοιάζονται, ούτε γνωρίζουν τα αίτια για τέτοια γεγονότα, ούτε μπορούν να κάνουν κάτι όντως πρακτικό και χρήσιμο.

Ακούσαμε τις αερολογίες της κας Χριστοδουλοπούλου και θα ακούσουμε κι άλλες.

Άλλο ψέμα που διαδίδεται χαριτωμένα είναι πως οι διαπραγματεύσεις προχωρούν όλο και καλύτερα προς έναν ‘έντιμο’ συμβιβασμό, έτσι όπως τον θέλουν οι νέοι μας ήρωες που δεν υποχώρησαν από τα κόκκινα οχυρά τους και όπου νάναι θα… ρέει το φρέσκο χρήμα.

Μα το μεγαλύτερο ψέμα είναι πως όλη αυτή η παράσταση δίνεται από το τσίρκο Συριζανέλ του Τσίπρα επειδή νοιάζονται για τη χώρα.

Μόνο ο εξυπνότερος λαός της υφηλίου εξακολουθεί να χάφτει όλη αυτή τη μυθοποιητική παράσταση για καθυστερημένους και παρανοϊκούς.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *