Θα ωριμάσει το αγόρι;

Θα ωριμάσει το αγόρι;

1. Ο Τσίπρας μου φαίνεται να είναι νοητικά πολύ νεότερος απ’ όσο δείχνει σωματικά. Μου θυμίζει αγόρι 12 ετών, ξέχειλο από παιδιάστικες φαντασιώσεις κι ενθουσιασμούς.

Αυτά ήταν ίσως χρήσιμα όταν έκανε τις φιγούρες του εκπροσωπώντας το παλαβό 4% των ψηφοφόρων. Αλλά τώρα; Ως πρωθυπουργός “όλων των Ελλήνων”;

Τι στην ευχή έχει να επιδείξει η κυβέρνησή του στις 10 βδομάδες που δήθεν κυβερνά; Πέρα δηλαδή από το αλαλούμ των αντιφατικών και αλληλοαναιρούμενων δηλώσεων;

Ναι, ο Κατρούγκαλος έκανε τις επαναπροσλήψεις  του – με το αζημίωτο του 12%. Και, ναι, ο Κοτζιάς πετά σε ανατολή και δύση αδιάκοπα χαμογελαστός, διεκπεραιώνοντας την “πολυδιάστατη” εξωτερική πολιτική – που κατάφερε να απωλέσει κάθε σύμμαχο και φίλο στην ΕΕ. Μήτε ο Ρέντσι δεν θέλει να μας ξέρει και ο Αναστασιάδης πήρε τα μέτρα του για ενδεχόμενο  Grexit. Ο δε Πούτιν – μηδέν!

Tι άλλο εκτός από τις περίφημες εξαγγελίες και κόκκινες γραμμές;

2. Υποσχέθηκε μείωση του χρέους. Δεν έγινε. Το χρέος μάλλον αυξάνεται!

Υποσχέθηκε αύξηση κατώτατων μισθών. Δεν έγινε.

Υποσχέθηκε κατάργηση του ΕΝΦΙΑ. Δεν έγινε.

Υποσχέθηκε αφορολόγητο στις 12.000. Δεν έγινε.

Υποσχέθηκε μείωση ανεργίας και νέες θέσεις εργασίας. Δεν έγινε. Οι άνεργοι αυξάνονται καθώς όλες οι μέχρι τώρα ενέργειες του πλήττουν τον παραγωγικό Ιδιωτικό τομέα!

Πού πήγε ο υπερήφανος λόγος τιμής του έντιμου Αριστερού; . . .

Ακούμε και διαβάζουμε μόνο για πάταξη της φοροδιαφυγής. Είναι γνωστό πως πολλά δισεκατομμύρια έχουν κατατεθεί σε τράπεζες του εξωτερικού και πως ακόμα και τώρα φεύγουν μεγάλα ποσά· είναι πιθανόν πολλά να είναι παράνομα ή αφορολόγητα. Κι ενώ οι Συριζίτες έβριζαν τους προκατόχους τους, ο αρμόδιος Νικολούδης ανακαλύπτει ξαφνικά πως δεν είναι καθόλου εύκολο να εξακριβώσει ποιοι φοροφυγάδευσαν παράνομα πόσα στο εξωτερικό . . . .

3. Ο Τσίπρας κομπάζει πως δεν θα επιβάλει «υφεσιακά μέτρα», παραγνωρίζοντας  στην αγέρωχη άγνοιά του, πώς όλα όσα έχει κάνει μέχρι τώρα είναι υφεσιακά αφού τόνωσαν μόνο την αβεβαιότητα, την καχυποψία και το έλλειμμα!

Με κάθε ευκαιρία επαίρεται πως διαπραγματεύεται «όρθια» και ηρωικά με τους Θεσμούς (άλλη μια παλαβομάρα κι αυτή της μετονομασίας της Τρόικας) και πως δεν θα αφήσει τις «κόκκινες γραμμές» του. Κι έχει δίκιο διότι μόνο αυτό το ρητορικό χαρτί του έχει απομείνει, ενώ οι κόκκινες γραμμές σβήνονται η μια μετά την άλλη στη σκληρή επιμονή των Δανειστών.

Στην πραγματικότητα τα μέτρα του είναι σχεδόν όλα φοροεισπρακτικά και όλες σχεδόν οι μεταρρυθμίσεις που ο Βαρουφάκης προτείνει έχουν τον αυτό χαρακτήρα.

(Υπάρχουν βέβαια οι «μεταρρυθμίσεις» που αποφυλακίζουν βαρυποινίτες και δίνουν το ελεύθερο στα αδέλφια μας τους λαθρομετανάστες, τους καταληψίες και τους κουκουλοφόρους!)

Δεν έχει γινει ούτε προτείνεται κάποια πραγματική μεταρρύθμιση – όπως η μείωση της γραφειοκρατίας και διαφθοράς στο Δημόσιο. Αμφιβάλλω αν ξέρουν  – όλο αυτό το τσούρμο ανερμάτιστων αριστερών – τι είναι μια μεταρρύθμιση, ή τι εννοούν οι Θεσμοί με τη λέξη.

4. Τώρα, όλοι αυτοί οι σοβαροφανείς μα και ανόητοι τηλεπαρουσιαστές και των δύο φύλων ας κάνουν κάτι απλό και χρήσιμο.

Στα ποικίλα παράθυρά τους και στις διάφορες συνεντεύξεις τους, ας ρωτήσουν τους Συριζίτες  προσκεκλημένους τους επαναληπτικά –

Σε τι έχει βελτιωθεί, στις 70 μέρες που κυβερνούν, η οικονομία της χώρας μας;

Σε τίποτε απολύτως. Μάλλον όλα χειροτέρεψαν. . . .

Αλλά το αγόρι μας προεδρεύει και συνεχίζει τους ενθουσιώδεις αυτοσχεδιασμούς του. Και οι οπαδοί χειροκροτούν με ύφος κατευχαριστημένο κάνοντας ο καθένας το δικό του.

Μένει ελπίδα!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *