Σχιζοφρένεια…

Σχιζοφρένεια…

Υποθέτω πως εκτός από τους πιο ακραίους, φανατικούς, ακόμα και οι νορμάλ οπαδοί του Σύριζα (αν υπάρχουν) θα απορούν με το αλαλούμ που επικρατεί στην «πρώτη-φορά-αριστερή» μας κυβέρνηση. Την ενδημική σχιζοφρένεια την επεσήμανα συχνά στο παρελθόν.

20 ταραξίες εισβάλουν στο προαύλιο της Βουλής, σκορπούν μικρά φυλλάδια, κρεμάνε πανό και φωνάζουν συνθήματα. Θα έμπαιναν και στο άδυτο της διαπλοκής αν δεν προλάβαινε να κλείσει τις πόρτες ένας φρουρός. Είναι μια ακόμα κατάληψη στις τόσες της περιόδου.

Η πολιτικά πιο ανήθικη φιγούρα της Βουλής, Ζωή Κωνσταντοπούλου (πόσο περήφανος πρέπει να είναι ο πατέρας της), ανακοινώνει πως δεν έγινε εισβολή. Ήταν μια νόμιμη διαμαρτυρία, ένα συνταγματικό δικαίωμα των πολιτών.

Όμως ο σύντροφος Σακελλαρίδης αποκαλεί την πράξη «προκλητική και ακατανόητη»!

Την επομένη σε φωτογραφία χαμογελούν ο ένας στον άλλο μελιστάλαχτα!…

Θα θυμάστε πώς κλαιγόταν στη Μέρκελ και άλλους Εταίρους ο Τσίπρας για την έλλειψη ρευστών πριν έναν μήνα περίπου. Είναι δε γνωστό πια πως επιχειρήσεις στον Ιδιωτικό τομέα πράγματι δεν έχουν λεφτά για να πληρώνουν μισθούς και αρχίζουν να απολύουν εργαζόμενους ανεβάζοντας τον δείχτη της ανεργίας.

Όμως υπουργοί διάφοροι μας διαβεβαιώνουν πως τέτοιο πρόβλημα δεν υπάρχει!

Ο συμπονετικός σταλινιστής Βούτσης δηλώνει στο Spiegel πως αν δεν δοθούν λεφτά έγκαιρα, θα πληρώσουμε μόνο συντάξεις και μισθούς στο Δημόσιο – και οι Εταίροι συναινετικά ας μεταφέρουν αργότερα τη δόση του χρέους στο ΔΝΤ.

Όμως πάλι ο σύντροφος Σακελλαρίδης δηλώνει πως η κυβέρνηση έχει αρκετά για να  ανταποκριθεί στις υποχρεώσεις της.

Ο Κατρούγκαλος δεν διορίζει τις καθαρίστριες, παρά τις υποσχέσεις που τους δόθηκαν, μα διορίζει αβέρτα «ημέτερους» – όπως πρόσφατα τη σύζυγο του υπουργού δικαιοσύνης Παρασκευόπουλου ως πρόεδρο στο Εθνικό Κέντρο Δημόσιας Διοίκησης και Αυτοδιοίκησης. Και ακολουθούν άλλοι πολλοί!

Οι έντιμοι της Πρώτης Φοράς  θέλουν δικαιοσύνη και για τους δικούς τους.

Ο Σκουρλέτης δεν θέλει να συζητήσει «εργασιακά» με τους Θεσμούς διότι δεν τους αφορά, αλλά εκείνοι, μας λέει, θα μας πετάξουν από το καράβι της Ευρώπης: αν δε μας δώσουν τα «δανεικά» που δικαιούμαστε, αποφάσισαν να σκοτώσουν τη χώρα! Είναι η φινετσάτη γλώσσα της διπλωματίας της υπερήφανης ζητιανιάς.

Υπάρχει, διαλαλούν οι Συριζίτες, «ανθρωπιστική κρίση», ανεργία και φτώχεια- κι ας είναι οι δρόμοι συμφορημένοι από αμάξια κι ας είναι όλες οι ταβέρνες από τη Βάρκιζα ως το Σούνιο (Κυριακή απόγεμα) φίσκα με ψαρολάγνους άνεργους και φτωχούς. Γι’ αυτό έδωσαν 200 εκμ για να ανακουφίσουν τα φτωχά νοικοκυριά.

Ο Σαμαράς είχε δώσει 400 εκμ – και δεν έκανε καμιά διαφορά. Το ίδιο και τώρα!

Α, μα έδωσαν και 30 εκμ στον «φτωχό» ΠΑΟΚ κερδίζοντας έτσι την ευγνωμοσύνη των χιλιάδων ποδοσφαιρόφιλων οπαδών!

Έδωσαν και 30 εκμ στην Ελληνική Βιομηχανία Ζάχαρης, μια ακόμα κρατική επιχείρηση που έχει χρεοκοπήσει χάρη στην εξαίρετη διαχείριση των εγκάθετων.

Οι Πανούσης και Παρασκευόπουλος (και Μπαλτάς) θέλουν να επεμβαίνει ενεργά η αστυνομία και να διώχνει τους καταληψίες.

Ο Βουτσάς όμως του υπουργείου Εσωτερικών θέλει να αφήνονται αυτοί να φεύγουν εθελοντικά. Και η άποψή του επικρατεί δημοκρατικά!

Αυτές είναι λίγες από τις περιπτώσεις που σταχυολόγησα πρόσφατα.

Kαι ο Τσίπρας απλώς «προεδρεύει»!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *