Ε1177: Εκκλησία και εμβολιασμός

Ε1177: Εκκλησία και εμβολιασμός

Πολλή συμπάθεια προς την εκκλησία της Ελλάδας και γενικότερα προς τον επίσημο Χριστιανισμό δεν τρέφω. Τους λόγους τους έχω αναπτύξει λεπτομερώς σε πολλά προηγούμενα άρθρα. Μετά από μακρόχρονη μελέτη και ενδελεχή έρευνα βρίσκω πως πρόκειται για μία παράλογη, αφύσικη θεολογία και μία γενική νοοτροπία που δεν συνάδει με την πραγματικότητα του κόσμου και του ανθρώπου.

Ξαφνικά όμως αφυπνίστηκε!

Όπως δημοσιεύτηκε σε άρθρα, η Ιερά Σύνοδος του 1864 μετά από ορισμένα παρατράγουδα της εποχής αποφάσισε να χαρακτηρίσει ως θανάσιμο αμάρτημα την άρνηση στον εμβολιασμό ενάντια στη νόσο ευλογιάς (“περί δαμαλισμού και αναδαμαλισμού επί της νόσου ευλογιάς”). Έβγαλε τότε την εγκύκλιο 2997 όπου έγραφε για τους αρνητές “διαπράττουσι θανασίμου αμαρτήματος, γίνονται αυτόχειρες, οι ανάπηροι το σώμα και καταστρέφουσι ιδίαις αυτών χερσίν τα ίδια αυτών φίλτατα”.

Είναι λιγότερο επικίνδυνος ο κορωνοϊός από την ευλογιά; Ήδη έχουν αποδημήσει εκατομμύρια άνθρωποι και αποδημούν συνεχώς και άλλοι λόγω μη έγκαιρου εμβολιασμού.

Οι πάνσοφοι και θεόπνευστοι Ιεράρχες της εκκλησίας δεν εγνώριζαν την εγκύκλιο 2997 την άνοιξη 2020; Όταν τότε από τους θώκους και τους άμβωνές τους παρότρυναν τους αδαείς πιστούς να προσέρχονται στις “θείες λειτουργίες” τους διότι ο ιός δεν κολλάει στον ιερό ναό του Θεού ή με τη “Θεία Μετάληψη”;

Προφανώς όχι! Τέτοια είναι η παιδεία τους, δυστυχώς. Τώρα, επιτέλους, εξέδωσαν νέα εγκύκλιο να διαβαστεί σε όλους τους ναούς!

Πέρασε ενάμιση έτος (και αφού προσβλήθηκαν χιλιάδες πιστοί και αρκετοί Ιεράρχες) προτού αλλάξουν τροπάρι και αρχίσουν επισήμως πλέον να παροτρύνουν τους πιστούς να εμβολιαστούν. Μα υπάρχουν ακόμα στους κόλπους της Εκκλησίας ιερωμένοι και Ιεράρχες που μένουν εγκλωβισμένοι στις ορθόδοξες ιδεοληψίες και δεισιδαιμονίες τους.

Οι διάφοροι “πιστοί” καθώς και αρκετοί ρασοφόροι που κραδαίνουν τον σταυρό και ουρλιάζουν στα συλλαλητήρια των παρανοϊκών (και εδώ μα και στην Κύπρο που πολιόρκησαν τηλεοπτικό σταθμό και το προεδρικό μέγαρο) οπωσδήποτε ανήκουν σε ψυχάκηδες και το μόνο που μπορεί να κάνει η Πολιτεία είναι να τους συλλάβει για υπονόμευση της Δημόσιας Υγείας κι εγκλήματα κατά της Λογικής.

Μα η εκκλησία θα μπορούσε πολύ νωρίτερα να εκδώσει μία νέα εγκύκλιο και να προωθήσει πιο ενεργά το θέμα του εμβολιασμού προτρέποντας τους πιστούς να σπεύσουν να εμβολιαστούν αντί να παρασύρονται από ψυχοπαθείς σαν τον μασκαρεμένο “πατέρα” Κλεομένη που έσπαγε ATM, βεβήλωσε το μνημείο του Ολοκαυτώματος και τώρα κηρύττει πως τα εμβόλια είναι “χάραγμα του 666”! Ευτυχώς, η Εκκλησία τον αποκήρυξε. Ας είναι. Κάλιο αργά!…

Τι πλούτος παράνοιας κρύβεται στα κοινωνικά κατακάθια της χώρας μας!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *