Λίγη αλήθεια, επιτέλους…

Λίγη αλήθεια, επιτέλους…

- in Επικαιρότητα
0

1. Καμιά κυβέρνηση δεν ενδιαφέρθηκε πραγματικά για τον λαό. Καμιά δεν είπε λίγη αλήθεια στον λαό. Παρά τους ηχηρούς προεκλογικούς ισχυρισμούς όλων των κομμάτων.

Η συριζική κυβέρνηση δεν διαφέρει. Έταξε παραδεισένια μέτρα, πολύ ωραιότερα από όσα υποσχόταν ο μέγας Αείμνηστος στις πρώτες δόξες του – τον οποίο μιμήθηκε ο ανώριμος Τσίπρας. Αλλά ή δεν πίστευε πως δεν υπήρχαν λεφτά (ασυγχώρητη αβλεψία) ή ψευδόταν αρειμανίως (ασυγχώρητη εξαπάτηση). Έτσι όπως ήρθαν άδεια τα κρατικά ταμεία, ο μασκαράς-μαχητής ούτε τις κομματικά απαιτούμενες προσλήψεις δεν θα μπορέσει να κάνει.

Αλλά γιατί τώρα επιμένουν (και οι ανυπόφοροι Ανέλληνες) πως δεν υφίσταται Μνημόνιο και δεν μας επιτηρεί καμιά Τρόικα περιορίζοντας έτσι την εθνική μας κυριαρχία?

Το ψευτοδίλημμα που ξεσήκωσε η παναγία συμμαχία Τσίπρα (εθνικοαριστεροί) και Καμμένου (εθνικοακροδεξιοί) μεταξύ μνημονιακών και δήθεν αντιμνημονιακών κι έφερε τον Σύριζα στην κυβέρνηση (και τον λαό τώρα στην εξουσία) αποδείχνεται απατηλότατο,  αφού το Μνημόνιο ζει και βασιλεύει σθεναρότερο.

Όπως φάνηκε στους οξυδερκείς πολύ πριν την προεκλογική φάρσα και σίγουρα πια σε όλους με τις «διαπραγματεύσεις» του κουτσο-Φλέβαρου, η επιλογή μας τώρα είναι, και ήταν, και θα είναι, ή εντός ή εκτός Ευρώ.

2. Ο Τσίπρας και το υπουργικό τσούρμο του, έμπιστα κομματόσκυλα και φιλικοί δημοσιογράφοι με κλούβια κεφάλια, προσπαθούν τώρα να πείσουν τους όχλους της ενσαρκωμένης ηλιθιότητας, που είχαν πιστέψει στην επερχόμενη Βασιλεία, πως τα e-mail του Βαρουφάκη δεν είναι σαν τα e-mail του Χαρδούβελη, η Δανειακή Συμφωνία είναι άλλη από το Μνημόνιο (κι ας το λένε που και που programme ή Μemorandum οι φαφλατάδες Φράγκοι), δεν δίνουμε λογαριασμό στην Τρόικα πια, αλλά σε τρεις «θεσμούς», πως τα φιλολαϊκά μέτρα που καταργούν ΕΝΦΙΑ και ΦΠΑ, καθιερώνουν ? 12.000 αφορολόγητο και κατώτατο μισθό ? 750 καθώς και άλλα, θα υλοποιηθούν στο ξετύλιγμα της τετραετίας.

Απλώς ήταν κάπως βιαστικές και άστοχες οι εξαγγελίες των για-πρώτη-φορά αριστερών υπουργών που δεν έχουν πείρα διακυβέρνησης νομίζοντας πως αυτή είναι περίπου σαν τις εσωκομματικές διαδικασίες, αποφάσεις κι εντολές. Γι αυτό τις πρώτες μέρες έκοβαν κι έραβαν με τη ….. γλώσσα τους.

Τώρα, όπως είπε ο Γλέζος, έχουν βαφτίσει το κρέας ψάρι και σε μια γελοιογραφία του ο Ηλίας Μακρής έχει τον Βαρουφάκη να κρεμά στο κρεοπωλείο του (με ματωμένη ποδιά και μπαλτά) Τσίπρα την ταμπέλλα Ιχθυοπωλείον!

Μερικοί βουλευτές και άλλοι σύντροφοι, φυσικά, ενοχλήθηκαν και «ανησυχούν» με τη νέα τροπή της συριζικής πολιτικής. Διότι η Συμφωνία με τους Ευρωπαίους ακύρωσε στην πλειονότητά τους τις Προγραμματικές Δηλώσεις στη Βουλή, τις προεκλογικές εξαγγελίες, το Πρόγραμμα Θεσσαλονίκης και ό,τι άλλο ιερό υπάρχει στις Γραφές του Σύριζα. Αυτοί όλοι προφανώς πίστευαν πως ως κυβέρνηση θα είχαν άμεση σύνδεση με κάποιον πακτωλό πλούτου και απλώς, με κομματικές/υπουργικές εντολές, θα διοχέτευαν λεφτά στον δύστυχο λαό και στους «ημέτερους»,  που τα περίμεναν, κατά το παραδοσιακό μοντέλο κυβέρνησης.

Κανένα κόμμα δεν ήρθε ποτέ στην εξουσία με τόση άγνοια, αλαζονεία, ανετοιμότητα και ανευθυνότητα.

Κάτι θα μάθουν από αυτή την ψυχρολουσία, σίγουρα.

3. Ισχυρίζονται πως είναι αδιάφθοροι, έντιμοι!

Ας το αποδείξουν. Είναι πανεύκολο. Ας μας εξηγήσουν αληθινά τι συμβαίνει – αντί να προβαίνουν σε αοριστολογίες, γενικότητες και πλατειασμούς, όπως κάθε άλλη κυβέρνηση. Ως αντιπολίτευση, οι ίδιοι άκουαν τέτοια και καθύβριζαν για αυτό τους προηγούμενους.

Αμφιβάλλω αν θα ακούσουμε έστω και μέρος της αλήθειας. Διότι κρίνω από το ποιόν τους πως μπορεί να συμφωνούν σε πολλά με τους Ευρωπαίους για την ώρα, αλλά σκοπεύουν να αναδιπλωθούν την κατάλληλη στιγμή πίσω προς τις προσφιλείς τους αντιλήψεις και να επαναφέρουν την απαίτηση για κούρεμα του χρέους, για πρόσθετη άνευ υποχρεώσεων βοήθεια και για την εφαρμογή του δικού τους προγράμματος που στοχεύει, πέρα από την Ελλάδα, στον μετασχηματισμό της Ευρώπης ολόκληρης  σε κομμουνιστική κοινωνία. Γι αυτό συνεχώς λένε πως το ελληνικό χρέος δεν είναι πρόβλημα της Ελλάδας αλλά της σύνολης Ευρώπης – σάμπως και η σύνολη Ευρώπη μας έφερε σε χρεοκοπία!

Αυτή τη φορά οι Ευρωπαίοι θα δουν έμπρακτα εφαρμοσμένες μεταρρυθμίσεις προτού εκταμιεύσουν έστω κι ένα Ευρώ.

Ας μειωθεί επιτέλους το υπεράριθμο διεφθαρμένο Δημόσιο, το υπέρβαρο υπουργικό Συμβούλιο και το άθλιο σώμα των βολεμένων στη Βουλή. Ας έρθει η απλή αναλογική.

Ιδεολήπτες κι αισθηματίες που δεν ξέρουν πώς κινούνται οι μεγάλες δυνάμεις στην Ευρώπη και τον κόσμο, δογματικοί όπως οι Λαφαζάνης, Μπαλτάς, Ξυδάκης και Στρατούλης, δεν έχουν θέση σε υπουργεία,  αν όντως είναι να γίνουν μεταρρυθμίσεις.

Ιδού η ρόδος…

Ας εξηγήσουν στον ταλαιπωρημένο, απηυδησμένο Λαό οι λαοπρόβλητοι κυβερνήτες του της Αριστεράς και της Προόδου πως αν δεν έχουμε τεράστια βοήθεια από την Ευρώπη, θα αυξηθούν κατά πολύ οι άνεργοι και θα πεινάσουν όλοι εκτός από τις λίγες χιλιάδες πλουσίων και τους βολεμένους στα υψηλότερα κρατικά αξιώματα – όπως σε τριτοκοσμικές  ή λατινοαμερικανικές δικτατορίες.

Λίγη αλήθεια επιτέλους.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *