Ο ψυχοπαθής ψεύτης

Ο ψυχοπαθής ψεύτης

1.  Μόνο το ψέμα με εξοργίζει – και κάποτε η γυναίκα μου.

Ο Σύριζα είναι κόμμα ψυχωμένο στο ψέμα. Έτσι ενδιαφέρει την ευσυγκίνητη, αμόρφωτη μάζα, τους αναρχοαριστερούς σοσιαλιστές, επαγγελματίες συνδικαλιστές και πολιτικάντηδες και… ψυχίατρους. Ενδιαφέρει και μένα διότι έχει γίνει κυβέρνηση της χώρας. Κατά πόσο θα μάθει να κυβερνά έστω και κολοβά, σοσιαλδημοκρατικά, μένει να το δούμε.

Πολλοί οπαδοί παπαγαλίζουν το σαχλό σύνθημα του ηγέτη τους ότι “Δεν εκβιαζόμαστε”!

Ποιος εκβιάζει?

Μόνοι μας αυτο-εκβιαζόμαστε με τα αναρχοαριστερά ψεύδη των τωρινών κυβερνητών (και των προηγούμενων). Πρέπει να είσαι σαδομαζοχιστής για να σχετίζεσαι με το μόρφωμα Σύριζα. Βασανίζεσαι ο ίδιος με τις παλαιολιθικής καταγωγής δογματικές εμμονές (πχ. κρατικοποιήσεις) και βασανίζεις όλους τους άλλους με τα προσωπικά σου απωθημένα, με απαιτήσεις και ανεκπλήρωτες υποσχέσεις στον λαό – που επιφέρουν πρόσθετη δυστυχία.

Όπως τώρα που δανειζόμαστε από την ΕΚΤ 30% ακριβότερα από το κανονικό!

2.  Αποδεικνύεται τώρα πως, όπως υποπτευόμασταν, ο Σύριζα δεν είχε καν πλαν Α΄ (όχι πλαν Β΄) πριν τις εκλογές – σύμφωνα με την αριστερή νοοτροπία του βλέπουμε και κάνουμε, ανάλογα με τις μεταβαλλόμενες συνθήκες. Τώρα πιέζεται ασφυκτικά παγιδευμένος στη δική του παλαβομάρα καθώς ο χρόνος τρέχει.

Αφού ο βομβαρδιστικός Βαρουφάκης, που έχει αρχίσει επιτέλους να καταλαβαίνει τη νοοτροπία των Ευρωπαίων (σε αντίθεση με τον αργόστροφο πρωθυπουργό του), ομολογεί τώρα πως το 67% των συμφωνηθέντων (δηλ του μισητού Μνημονίου) είναι αποδεκτά, γιατί δεν το δήλωσαν εξαρχής ώστε να μη χάνεται χρόνος?… Σε τι ωφέλησαν οι προεκλογικές άγριες κραυγές και τα νταηλίκια των πρόσφατων ημερών?

Υποθέτω πως αν το δήλωναν προεκλογικά δεν θα έκλεβαν τις ψήφους των αμαθών και θα εξακολουθούσαν να είναι μια υποσημείωση στην πολιτική της χώρας. Μόνο με το αντιμνημονιακό νταηλίκι μπόρεσαν να απορροφήσουν την αγανακτισμένη πασοκαρία του “λαού” κι έτσι να φουσκώσουν στο 36%.

“Ανάπτυξη” ήταν το άλλο σύνθημά τους ενώ είναι πια ολοφάνερο πως δεν έχουν ιδέα πώς υλοποιείται αυτή! Ως αντιπολίτευση έκαναν ό,τι μπορούσαν από απεργίες μέχρι εμπρησμούς και οδομαχίες για να εμποδίσουν κάθε επένδυση και υποσχέθηκαν πως θα ακυρώσουν την εξόρυξη χρυσού στις Σκουριές. (Τι θα κάνουν τώρα εκεί?)

Στην πραγματικότητα, κάτι άλλο που ο “έντιμος” και φιλόστοργος Σύριζα επιμελώς αποσιώπησε και αποσιωπά είναι πως το πρόγραμμα λιτότητας της Τρόικας άρχισε να αποδίδει και είχαμε για το 2014 ανάπτυξη 1% και πρόβλεψη 2,5% για φέτος.

Αλλά η άρνησή τους να δεχθούν το 67% ως βάση για νέα διαπραγμάτευση και, αφενός φωνάζοντας ψέματα πως οι Ευρωπαίοι θα μειώσουν κι άλλο τις συντάξεις και αφετέρου προβάλλοντας νταηλίκι, προκάλεσε την ασυμφωνία της ΕΚΤ που τώρα παρέχει δανεικά στις τράπεζές μας 30 φορές πιο ακριβά από το κανονικό. Έτσι ο επιχειρηματίας που χρειάζεται δάνειο για να αναπτυχθεί πληρώνει ακριβότερα την ανάπτυξη και ουσιαστικά μένει πίσω – χάρη στα τερτίπια και την υπεροψία αδαών αναρχοαριστερών που δήθεν κόπτονται για την ανάπτυξη ενώ προωθούν προσωπικές φιλοδοξίες.

Το κανονικό επιτόκιο για ευρωπαϊκές τράπεζες είναι 0,05%. Για μας 1,5%!

Το κόστος τελικά το πληρώνει ο σύνολος λαός και κυρίως οι άνεργοι: χωρίς ανάπτυξη δεν  μπορούν να δημιουργηθούν νέες θέσεις εργασίας. Ούτε ο Σύριζα δεν θα μπορεί να διορίσει στο Δημόσιο πάνω από 1 εκμ ανέργους.

3.  Στον Σύριζα πάσχουν από σοβαρή ψυχασθένεια κατάθλιψης.

Ο Σόιμπλε δεν εκβιάζει. Αναφέρει γεγονότα  ψυχρά, χωρίς συναισθηματισμό.

Σεβόμαστε, είπε, τη λαϊκή κυριαρχία και τη δημοκρατικά (έστω, θα πρόσθετα εγώ τη με καλπονοθεία) εκλεγμένη ελληνική κυβέρνηση. Αλλά πρέπει να σεβαστούμε και τις δημοκρατικά εκλεγμένες κυβερνήσεις των άλλων ευρωπαϊκών χωρών. Έχουν και αυτές τις ανάγκες και φιλοδοξίες τους. (Ο Βαρουφάκης και οι λοιποί συριζίτες παρακάμπτουν σιωπηλά το σημείο αυτό που εκφράζει την αλληλεγγύη μεταξύ των εταίρων στην Ευρωζώνη.)

Πώς θα εξηγήσουμε σε αυτούς τους λαούς, συνέχισε ο Σόιμπλε, ότι δανείζουμε φθηνό χρήμα στην Ελλάδα για να ανεβάσει τον κατώτατο μισθό σε επίπεδο ψηλότερο από άλλων χωρών?… Δεν φθάνει που ήδη δάνεισαν πλουσιοπάροχα την Ελλάδα με επιτόκια χαμηλότερα από εκείνα που αυτοί δανείστηκαν?…

Δεν μπορούμε να συνεχίσουμε να δανείζουμε δίχως κάποιο ελεγκτικό μηχανισμό με τρεις εκπροσωπήσεις – από την Κομισιόν, την ΕΚΤ και το ΔΝΤ. Ονομάστε τον όπως θέλετε και συζητείστε με αυτόν όπου θέλετε.

4.  Αυτά εμένα μου ακούγονται ιδιαίτερα λογικά και καθόλου εκβιαστικά. Διότι το αφετηριακό σημείο για όλο αυτό το θέμα είναι το χρέος μας, το οποίο εμείς δημιουργήσαμε με σπατάλες και ασωτίες.

Όσο πιο σύντομα κάπως συνέλθει ο Σύριζα από την αναρχοαριστερή αρρώστια του και τη φιλοδοξία του να διευθύνει τις τύχες της σύνολης Ευρώπης, τόσο πιο γρήγορα θα ανασάνει η χώρα με ανακούφιση.

Προσθέτω κάτι άκρως αιρετικό, ενδεχομένως και ανθελληνικό, μα πολύ λογικό.

Αν δεν μας αρέσουν οι όροι που θέτουν οι εταίροι όλοι, ας αποχωρήσουμε από την Ευρωζώνη. Έτσι ξεμπερδεύουμε και με χρέη και με ελέγχους και μένουμε κυρίαρχο κράτος. Τι να την κάνεις την ΕΕ όταν δεν δείχνει κατανόηση στα αιτήματά μας?

Αν μάλιστα υπάρχουν σαν κι εμάς άλλες χώρες που, ζητώντας κατανόηση και αλληλεγγύη από τους εταίρους τους στην Ευρωζώνη, θέλουν να δανείζονται φθηνά σε βάρος των άλλων για να καλοπερνούν οι δικοί τους λαοί με ελάχιστη παραγωγή μα πλούσιες εισαγωγές, η πιο απλή γραμμή δράσης θα είναι να αποχωρήσουν και αυτές από την Ευρωζώνη και να δημιουργήσουν μια δική τους ομοσπονδία  σοσιαλιστικής αλληλοβοήθειας.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *