Μετεκλογικές πρώτες εντυπώσεις

Μετεκλογικές πρώτες εντυπώσεις

1. Η μετεκλογική κατάσταση την πρώτη εβδομάδα μου φαίνεται άκρως ικανοποιητική.

Εκτός από τρία τινά:

Πρώτον, το πελώριο λάθος μου να νομίσω πως οι Ανέλληνες του καμαρωτού Καμμένου θα καταποντίζονταν στο σκότος το εξώτερο σαν τη Δημάρ. Αγνόησα πως η γνωστότατη παλαβομάρα των ομοεθνών μου δεν έχει όριο και θα τους έστελνε στο σκότος το εσώτερο του Μεγάρου της Μίζας – και μάλιστα στη νέα κυβέρνηση.

Το δεύτερο σχετίζεται με τον κακομαθημένο Αντωνάκη που δεν σοβαρεύεται, παρά το προχωρημένο της ενηλικίωσης του. Εκτός από άλλα ευτράπελα, στην ομιλία του στο Ζάππειο τη βραδιά των εκλογών έδωσε την εντύπωση πως νόμιζε πως η ΝΔ είχε κερδίσει και οι άλλοι όλοι δεν το καταλάβαιναν. Έτσι παρά τις 9 μονάδες υπεροχής του Σύριζα, με την απώλεια μόνο 2% από τις προηγούμενες εκλογές, δεν βλέπει λόγο να παραιτηθεί. Και από δύο απόψεις καλά κάνει. Αφενός είναι οι καβγαδίζοντας δελφίνοι, όλοι φιλόδοξοι και αλαζόνες (και συνεπώς ανίκανοι). Αφετέρου ίσως πρέπει να διαλυθεί πλήρως η ΝΔ. Διότι αν συλλογιστούμε πως επί ηγεμονίας  του Αντωνάκη ξεφύτρωσαν οι Ανέλληνες, γιγαντώθηκε η Χρυσή Αυγή, και ανέβηκε ο σεισμογενής Σύριζα από 4% σε 36%, μεγάλη χάρη έκαναν στον Αντωνάκη να πιεστούν να τον ψηφίσουν οι πιστοί με ένα σχεδόν 28%.

Το τρίτο σχετίζεται με τους χρυσαυγίτες. Εγώ τουλάχιστον θα ήθελα να τους ξαναδώ στη Βουλή. Αντιπροσωπεύουν ένα γερό 6% των πολιτών και είναι ανάγωγο να προσποιούμαστε πως δεν υπάρχουν ή πως κακώς υπάρχουν. Άλλωστε δεν είναι τα μόνα φασιστικά στοιχεία στην Πολιτεία μας.

2. Κατά τα άλλα, όλα πάνε κατ’ ευχή. Μόνο οι εχθροί του λαού βλέπουν κινδύνους και καταστροφές – σύμφωνα με μία νοοτροπία.

Τι να πιστέψεις, όμως, αφού το ΚΚΕ θεωρεί τα ήδη εκδηλωμένα συριζικά μέτρα βεγγαλικά και πυροτεχνήματα. Θεωρεί πως ο Σύριζα είναι ευρωπαϊστής!

Όντως τόσο ο Αλεξάκης όσο και ο Βαρουφάκης διαβεβαίωναν τους πάντες και πριν τις εκλογές και τώρα, πως θα μείνουμε irreversibly “αναντίστρεπτα” στην ΕΕ.

Αυτό που το ΚΚΕ και οι Ευρωπαίοι και φιλο-ευρωπαίοι εδώ δεν κατάλαβαν είναι πως οι μάγκες μας εννοούσαν τη δική τους Ευρώπη. Η ΕΕ έτσι όπως είναι ελκύει μόνο καθυστερημένες χώρες (κάτι Σερβίες, Βουλγαρίες και παρόμοιες) ενώ οι δικοί μας ατσίδες θέλουν μια Ευρώπη με αλληλεγγύη που θα μας χαρίσει το χρέος και θα διοχετεύει πακτωλούς χρημάτων στον εξυπνότερο λαό για να μπορούν οι νέοι κυβερνήτες να μοιράζουν αφειδώς στους κοκκινοφρουρούς τους – όπως έκανε τη δεκαετία του 1980 ο Αείμνηστος με τους πρασινοφρουρούς τους. Τον μιμήθηκε στη διγλωσσία ο Τσίπρας, τώρα θα τον μιμηθεί και στις πράξεις. (Όχι εντελώς. Γραβάτα δεν θα βάλει. Αρκετές παραχωρήσεις με το κουστούμι!)

Στην ΕΕ έχουν κάποια αβρότητα, ευγένεια, καλή συμπεριφορά, φοράνε κοστούμι και γραβάτα οι άντρες ενώ οι γυναίκες ντύνονται με κάποια ευπρέπεια. Αυτά όλα είναι σημεία παρακμής, υπεροψίας και καταπίεσης των πτωχότερων κρατών του Νότου.

Γι’ αυτό οι αναρχοαριστεροί θέλουν να αλλάξουν προς το καλύτερο και δικαιότερο και την Ελλάδα μας και την Ευρώπη, που χρειάζεται ανανέωση (λίγο συριζικό μπότοξ).

Η συντήρηση όμως  στην ΕΕ είναι τόσο βαθιά ριζωμένη που ακόμα και η Ισπανία και η Πορτογαλία δήλωσαν πως δεν θέλουν Ευρωπαϊκή σύσκεψη για το ελληνικό χρέος. Και αυτός ο Πρόεδρος του Eurogroup είχε το θράσος να πει  πως η Ευρωπαϊκή σύσκεψη είναι το Eurogroup και πως η ΕΕ έχει εγκρίνει την Τρόικα.

Μέχρι στιγμής δεν έκαναν τίποτα οι κυβερνήτες μας που δεν είχαν εξαγγείλει προεκλογικά – ακριβώς όπως ο Χίτλερ στις ανοιχτές ομιλίες του πριν ανέλθει στην ένδοξη καγκελαρία του δεν έκρυψε τίποτα από όσα σκόπευε να κάνει κι έκανε μετά!

3. Δεν μπορούμε να μη θαυμάσουμε τη μείωση των υπουργείων σε 10. Τι κι αν το υπουργικό συμβούλιο αριθμεί περί τους 40;… Υπήρξε μείωση υπουργείων και υπουργών, άρα και μείωση του κράτους. Ιδού μεταρρύθμιση!

Δεν μπορούμε να μη θαυμάσουμε τη σπουδή με την οποία ο υπουργός Στρατούλης έσπευσε να διορθώσει τον υφυπουργό του Ρωμανιά που, από λεκτικό ή μαθηματικό λάθος, είπε πως δεν θα υπάρχουν λεφτά για τις συντάξεις τον Μάρτιο. Βεβαίως και θα υπάρξουν. Πάντα υπήρχαν και θα υπάρχουν λεφτά. Απλά, είναι ζήτημα  εύρεσης. (Στο κάτω κάτω η κα Μακρή θα τυπώσει €100 δις ή όσα χρειάζονται).

Αξιοθαύμαστη είναι και η απόφαση να καταλυθεί το πελατειακό κράτος που άνθιζε επί ΝΔ και Πασόκ για να ανθίσει αυτό του Σύριζα. Γι’ αυτό σταμάτησαν όλες οι επικατάρατες αποκρατικοποιήσεις ώστε να δομηθεί υγιώς κι επικερδώς το συριζικό κράτος και θα επαναπροσληφθούν 3500 απολυθέντες – και βλέπουμε. Γι’ αυτό επίσης ο κατώτατος μισθός θα αυξηθεί (σίγουρα όχι πριν το Πάσχα, όμως).

4. Πολλά είναι τα θαυμαστά της αναρχοαριστερής μας κυβέρνησης.

Εγώ θαύμασα ακόμα και την απλότητα του πρωθυπουργού με την οποία έγερνε στην πολυθρόνα του με τα σκέλια ανοιχτά, παντελόνι ασιδέρωτο και γόνατα να κουνιούνται (ενώ δεν είχε νευρικότητα), καθώς ο καημένος ο Ντάισελμπλουμ κοτζάμ πρόεδρος του Eurogroup προσπαθούσε να τηρήσει σοβαρή στάση, γραβατωμένος και κουστουμαρισμένος. Ελπίζω ο Αλεξάκης μας να μου λύσει την απορία γιατί στέλνει τον γιο του στην ιδιωτική Σχολή Μωραΐτη των Ελλήνων σνομπ και όχι στο σεμνό σχολείο της γειτονιάς του. Ίσως να σκοπεύει σύντομα να την κρατικοποιήσει κι αυτήν;…

Θαύμασα ακόμα περισσότερο τον υπουργό των Οικονομικών που έβαλε τον Ευρωπαίο πρόεδρο στην θέση του. Ούτε γραβάτα, ούτε κοστούμι και με το πουκάμισο έξω από το παντελόνι και με τα χέρια στις τσέπες. Τέτοια αντιμετώπιση χρειάζονται οι κουτόφραγκοι (κι ας ήταν Ολλανδός αυτός). Επιπλέον, έδωσε ένα ηχηρότατο στίγμα με την παραίνεση του στους ομοεθνείς μας για λιτό βίο και απλότητα σε όλα. (Ίσως θα οδηγήσει την οικονομία στο παλαιό υγιέστατο σύστημα ανταλλαγής προϊόντων: πχ. εγώ σου δίνω ένα μπρόκολο κι εσύ μου δίνεις δυο αυγά.) Και μάλλον αποχαιρετούσε παλιές συνήθειες όταν δείπνισε στο καθόλου φθηνό Ράτκα (Κολωνάκι) μετά οίνου και σαμπάνιας (κερασμένης) και ασπάστηκε τον εφοπλιστή κ. Λαιμό, μα αγνόησε την κα Όλγα Κεφαλογιάννη, νυν βουλευτή και πρώην υπουργό Τουρισμού της ΝΔ.

Τα θαύματα θα εξακολουθήσουν να με καταπλήσσουν, ελπίζω. Αλλά, ναι, πολύ θα ήθελα να ξανάβλεπα τους χρυσαυγίτες στη Βουλή υπό το γερακίσιο βλέμμα της νέας προέδρου, κας Ζωής, και απέναντι στο πολυβόλο της γλώσσας της.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *