Η κρυφή ατζέντα του Σύριζα

Η κρυφή ατζέντα του Σύριζα

1. Απορώ πάντα γιατί γίνονται και αναμεταδίδονται συνεντεύξεις στην τιβί αφού είναι υποθέσεις “χαμένες από χέρι”. Όλοι ανεξαίρετα οι πολιτικάντηδες ψεύδονται ή λένε αρλούμπες που πιστεύουν πως είναι αλήθειες. (Αν δεν ήταν η γυναίκα μου, που νομίζει πως έτσι ενημερώνεται, δεν θα τις παρακολουθούσα ούτε για 2 λεπτά.)

Αφορμή, η πρόσφατη αερολογία μεταξύ Χατζηνικολάου και Αλεξάκη.

Ο Ν. Χατζηνικολάου είναι διάσημος πλέον δημοσιογράφος και μάλιστα πολύ καλός, όπως λένε, ντίβα κι αυτός ανάμεσα στους τηλεπαρουσιαστές. Εντούτοις για τα 20 λεπτά που παρακολούθησα τη σαπουνόπερα, τον είδα να ιδρώνει αγανακτώντας, μη μπορώντας να κάνει τον Αλεξάκη να ιδρώνει αγανακτώντας. Και όταν πια διαπίστωσε πως ο Αλεξάκης δεν του έδινε καμιά απάντηση, όπως την ήθελε, θα έπρεπε να τα μαζέψει και να φύγει. Αυτό θα έκανα εγώ και κάθε δημοσιογράφος που σέβεται τον εαυτό και το επάγγελμά του.

Τι νόημα έχει να παίρνεις, υποτίθεται, συνέντευξη, όπου ένας μη ψυχοπαθής, σχετικά νορμάλ και λογικός άνθρωπος θα σου απαντά με ειλικρίνεια, από κάποιον που τη χρησιμοποιεί για να κάνει προεκλογική προπαγάνδα;

Πάντως εγώ νομίζω πως θα ψηφίσω Σύριζα μια και φίλος με συμπάθεια προς τον Αλεξάκη εξομολογήθηκε πως υπάρχει κρυφή ατζέντα που θα βοηθήσει τη χώρα να εξέλθει από την κρίση! Πώς;…

Αν μη τι άλλο, η κα. Μακρή τουλάχιστον βρήκε μια λύση για το σύνολο οικονομικό πρόβλημά μας – να τυπώσουμε 100 (ή και 300) δις Ευρώ!…

2. Ο Αλεξάκης γνωρίζει πολύ καλά, πληροφορημένος από τους ευρυμαθείς συντρόφους Βαρουφάκη και Λαπαβίτσα, πως αυτή την ώρα η χώρα, παρά τις δυσκολίες, στέκεται όρθια μόνο χάρη στα λεφτά του Μνημονίου. Δεν θα μπορεί να πάρει άλλα εύκολα ή φθηνά από πουθενά. Κι ας λέγονται μερικά αστεία.

Γνωρίζει επίσης πως η χώρα μας πήρε το μεγαλύτερο δάνειο και απόλαυσε το μεγαλύτερο κούρεμα στη γνωστή Ιστορία.

Γιαυτό αφήνει έντεχνα πολλές ασάφειες – έστω κι αν στο ιδρυτικό συνέδριο αποφασίστηκε  ξεκάθαρα πως θα καταργηθούν τα Μνημόνια και θα ακυρωθούν οι εφαρμοστικοί τους νόμοι.

Νομίζετε, δηλαδή, ότι δεν γνωρίζει πώς καμιά διαπραγμάτευση δεν μπορεί να γίνει έξω από το πλαίσιο αναφοράς που έχει συμφωνηθεί μεταξύ των κρατών της Ευρωζώνης, οπότε κι εντός όρων των Μνημονίου (τουλάχιστον του Ευρωπαϊκού μέρους του);…

Ή δεν γνωρίζει πόσο διαφορετικές ήταν οι συνθήκες το 1953 όταν η Γερμανία βοηθήθηκε με γενναίο κούρεμα – καθώς έπρεπε να οχυρωθεί και οικονομικά ενάντια στον Ρώσικο ιμπεριαλισμό της εποχής του Ψυχρού Πολέμου;…

Αλλά όπως πολύ ορθά λένε οι σύντροφοι, δεν θα ανοίξει όλα του τα χαρτιά, όχι διότι διακατέχεται από εγωισμό, κουτοπονηριά ή και φιλοδοξία, αλλά διότι περιμένει να δει την ευρύτερη (ανα-)διάταξη των κομμάτων μετά τις εκλογές 25/1/15.

Δεν είναι, βέβαια, ότι δεν έδωσε δείγμα γραφής – ή όνυχα (εξ ου ο λέοντας).

Σε σεισμογονική αντίθεση με το σαχλό μας Σύνταγμα που, στα χαρτιά και μόνο, αφήνει τους βουλευτές να ψηφίζουν δήθεν κατά συνείδηση και να εκπροσωπούν δήθεν κάποια περιοχή, ο Σύριζα αποφάσισε πως “Όλοι/όλες οι βουλευτές που εκλέγονται με ψηφοδέλτιο του Σύριζα δεσμεύονται πολιτικά και ηθικά (αυτό μου αρέσει πολύ!) ότι η έδρα που καταλαμβάνουν ανήκει στο κόμμα και όχι στους ίδιους”. Έτσι μαθαίνουν στην πράξη πως η ενότητα και η ηθική προέχει, όχι ο ατομικισμός και η ανηθικότητα.

Αν τώρα μερικοί βλέπουν εδώ έναν πρώτο θεμέλιο λίθο δικτατορίας, σίγουρα δεν είναι στα καλά τους.

Δεν είπε στον Χατζηνικολάου απερίφραστα πως η αυτοδυναμία του Σύριζα είναι διαφορετική από όλες τις άλλες – αφού προφανώς οι σύντροφοι είναι οι ευνοούμενοι κολλητοί της Ιστορίας;…

3. Ο κ. Σαμαράς αρνήθηκε να συμμετάσχει σε debate κι ερωταπαντήσεις από πεπειραμένους αναλυτές/δημοσιογράφους, διότι του αρέσουν οι μονόλογοι από το μπαλκόνι και δεν έχει τίποτα να αντιτάξει. Δεν θα άντεχε την πίεση να δώσει απαντήσεις “ενώπιος ενωπίω” που λένε.

Ο Αλεξάκης μας δεν έχει καμιά δυσκολία να εξηγήσει σταράτα τι εννοούσε όταν έλεγε στο Reuters, Δεκ. 2014, πως ως κυβέρνηση δεν  θα προβεί σε μονομερείς ενέργειες εκτός κι αν αναγκασθεί.

Έχει στείλει επιστολή σε επίσημη Γερμανική εφημερίδα του οικονομικού κατεστημένου, τη Χάντελμπλαντ πως “στόχος μας δεν είναι η σύγκρουση… περισσότερα δάνεια ή δικαίωμα σε νέα ελλείμματα”. Δεν τα εξηγεί όλα έτσι;

Γνωρίζει κάλλιστα πως οι πρώτοι που θα απορρίψουν κάθε κούρεμα του χρέους μας θα είναι οι Πορτογάλοι και οι Ιταλοί και όχι οι Γερμανοί

Έχει έτοιμο σχέδιο για το που θα βρει τα δισεκατομμύρια  που θα χρειαστούν στους επόμενους τρεις ή έξι μήνες (η πάταξη της φοροδιαφυγής, του λαθρεμπόριου και άλλων πρακτικών διαφθοράς, που θα επιφέρει τεράστια έσοδα στο κράτος, είναι μόνο η κορυφή του παγόβουνου).

Έχει έτοιμο σχέδιο για το τι ακριβώς θα προτείνει στην ΕΕ, ΕΚΤ και ΔΝΤ και τι ακριβώς θα πράξει αν τολμήσουν αυτές οι δυνάμεις να απορρίψουν τις προτάσεις του. Και σε αυτό θα έχει την υποστήριξη των απανταχού αναρχοαριστερών με πρώτους τους Ιταλούς και Ισπανούς.

Θα αποσαφηνίσει επίσης τη θέση του συντρόφου Λαφαζάνη και των συνεργατών του και γιατί κατέχουν περίπου το 40% της Κεντρικής Επιτροπής.

4. Ο Αλεξάκης θα απαντήσει ευθαρσώς και χωρίς περιστροφές σε όλα αυτά τα ερωτήματα, αν κάποιος δημοσιογράφος έχει την ικανότητα να του τα θέσει. Είναι όντως να απορείς που κανένας δημοσιογράφος δεν τον ρωτά για όλα τα παραπάνω θέματα ευθέως.

Έδειξε ήδη με ξεκάθαρες χειρονομίες (απορρίπτοντας τον Κουβέλη, μετά αφού οι βλάκες βουλευτές του ψήφισαν “όχι” για Πρόεδρο) και με ομιλίες πως θέλει αυτοδυναμία και όχι συνεργασίες με άλλα μη-επαναστατικά ή παρανοϊκά κόμματα.

Αυτή λοιπόν είναι η κρυφή ατζέντα του, ή το σχέδιο Γ´.

Όχι κωλοτούμπα, όπως αρέσκονται να λένε οι πολλοί, αλλά αυτοδυναμία θα προκύψει έτσι που να εδραιωθεί επιτέλους μια μαρξιστική κομουνιστική (κοινώς εννοούμενη) διακυβέρνηση για να δοθούν τα απαραίτητα μαθήματα σε μια καθυστερημένη Ευρώπη δείχνοντας σε όλους τον δρόμο της προόδου.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *