Ε1136: ΜέΡΑ κλπ

Ε1136: ΜέΡΑ κλπ

Π. Πετριάς

Τι είναι “μέρα”, τι είναι “νύχτα”; Είναι η όψη που η Γη μας στρέφει προς τον Ήλιο καθώς η ίδια περιστρέφεται στον (κάπως λοξό) άξονά της. Χρειάζονται 24 ώρες για να κάνει ο πλανήτης μια ολόκληρη περιστροφή και να επανέλθει στην ίδια κατάσταση σχετικά με τον Ήλιο. 

Μέρα είναι η όψη που βλέπει τον Ήλιο, ή που ο Ήλιος “βλέπει” εκείνη και τη λούζει με φως, και η νύχτα είναι η όψη που δεν δέχεται για την ώρα το φως του Ήλιου. 

Τι είναι η ΜέΡΑ του Βαρουφάκη;

Όσο εύκολο είναι να κατανοηθεί το πρώτο, το φυσικό φαινόμενο που ζούμε καθημερινά, άλλο τόσο δύσκολο είναι να κατανοηθεί η μπαρούφα Βαρουφάκη για πολλούς. Μα στην πραγματικότητα είναι κι αυτή εύκολη. 

“Μέτωπο Ευρωπαϊκής Ρεαλιστικής Ανυπακοής” – αυτό είναι το νόημα του αρκτικόλεξου ΜέΡΑ25. (Το 25 δεν έχω καταφέρει να το αποκρυπτογραφήσω ακόμα.)

Τα τερπνά και ωφέλιμα δεν σταματούν εδώ. Ναι οπωσδήποτε έχει κάποια σχέση με την Ευρώπη ο κ. Βαρουφάκης και η κουστωδία που τον ακολουθεί στην Ανυπακοή.

Μα ποια “ανυπακοή”; Τι δεν υπακούει; Τους φυσικούς νόμους που συγκρατούν σε σύνολο το ηλιακό μας σύστημα; Δηλαδή τη βαρύτητα και τις εποχές (που έρχονται με την περιφορά της Γης γύρω από τον Ήλιο και χρειάζεται 12 μήνες ή 365 περίπου μέρες για να ολοκληρωθεί); Ή πιο ταπεινά φαινόμενα όπως το να οδηγεί σαν τους Βρετανούς στην άλλη, την αριστερή πλευρά του δρόμου μα, σε αντίθεση με Βρετανούς κι Ευρωπαίους, να μη σταματά στο κόκκινο φανάρι;

Μα το εντυπωσιακό είναι το επίθετο “ρεαλιστική”. Διότι τίποτα δεν χαρακτηρίζει τον χαρακτήρα και τον βίο και την πολιτεία του κ. Βαρουφάκη όσο ο ρεαλισμός – από την ανάποδη!

Ο ίδιος ο τίτλος του κόμματός του αστράφτει και βροντά με ρεαλισμό.

Προσέξτε και το “μέτωπο”!

Βασικό σύμβολο είναι το χελιδόνι – το οποίο τόλμησαν οι συριζαίοι τσιπριστές να οικειοποιηθούν για τους δικούς τους σκοτεινούς σκοπούς. Είναι το πουλί που θα φέρει μια (ρεαλιστική) άνοιξη ανέσπερη κάποια ΜέΡΑ στη δύσμοιρη, βασανισμένη χώρα μας.

Μα άλλο σύμβολο είναι ο Τσε, ο φλογερός επαναστάτης της Κούβας και της Λατινικής Αμερικής. Ένας ρεαλιστικός συνδυασμός αθώου χελιδονιού και θηριώδους χασάπη.

Ίσως ο πρώην υπουργός Οικονομικών της τσιπρικής κυβέρνησης να οραματίζεται αυτές τις ιδιότητες – του χελιδονιού με την αθωότητα και τη χαρισματική πτήση του και τον χασάπη Τσε με τις αδίστακτες θηριωδίες του.

Μέτωπο Ευρωπαϊκής Ρεαλιστικής Ανυπακοής – ναυαγισμένο στον ναρκισσισμό!

– – –
Όλα τα σχόλια των αναγνωστών είναι ευπρόσδεκτα, εφόσον δεν χρησιμοποιούν προσβλητικούς ή υβριστικούς χαρακτηρισμούς. Επίσης σχόλια στα οποία έχει επιλεγεί η “Υποβολή ως Ανώνυμος/η – Unknown” δεν θα δημοσιεύονται. Μπορείτε να επιλέξετε να υποβάλετε ένα σχόλιο είτε με το προφίλ σας στο Google (1η επιλογή), είτε το όνομά σας ή κάποιο ψευδώνυμο (2η επιλογή: “Όνομα/URL“), συμπληρώνοντας μόνο το πεδίο “Όνομα” (όνομα ή ψευδώνυμο της αρεσκείας σας). Όλα τα σχόλια πριν τη δημοσίευσή τους πρέπει να εγκριθούν από τον Διαχειριστή (comment moderation), γι’ αυτό πιθανόν να υπάρξει μια μικρή καθυστέρηση.

  

1 Comment

  1. χαπάκιας

    πολύ καλό ,ξαναευχαριστώ.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may also like

Ε1254: Φανταστικές αντιφάσεις

Ζούμε στη χώρα της τρελής ροδιάς και η