Ανάπτυξη

Ανάπτυξη

“Είναι απίστευτο τι συζητάνε οι πολιτικάντηδες του σύνολου τόξου, τι γράφουνε οι εφημερίδες και τι λέγονται στα βαρύγδουπα παράθυρα των καναλιών από διάφορες ντίβες κάθε γένους – και αγνοούν πλήρως την καθημερινότητα.”

Ο φίλος συμφωνεί με αυτά που γράφω. Γι’ αυτό άλλωστε είμαστε “κολλητοί”. Και μου ανέφερε πρόσφατο δικό του περιστατικό στο Δημόσιο και το συμπέρασμα του – σχετικά με την αγιάτρευτη γραφειοκρατία μας.

Σε κάποια συναλλαγή του με το Δημόσιο έπρεπε να καταθέσει μια αίτηση και διάφορα, όχι πολλά, έγγραφα. Οι δύο υπάλληλοι σε διαφορετικά γραφεία φέρθηκαν ευγενέστατα και αποδείχθηκαν εξυπηρετικότατοι. Αλλά –

Μαζί με την αίτηση θα έπρεπε να προσκομίσει εκκαθαριστικά από την Εφορία. Αυτό ήταν στα αναμενόμενα. Επίσης φωτοαντίγραφο θεωρημένο της Αστυνομικής Ταυτότητάς του. Και αυτό αναμενόμενο. Μετά, ένα πιστοποιητικό γέννησης και μια ληξιαρχική πράξη γέννησης. Επίσης μια ληξιαρχική πράξη γάμου (είναι παντρεμένος) κι ένα πιστοποιητικό Οικογενειακής Κατάστασης.
Τα είχε αυτά, αλλά επειδή είχαν εκδοθεί πριν από 5 ή 6 χρόνια, έπρεπε να βγουν καινούρια! Αυτό δεν αναμενόταν.

Ρώτησε γιατί χρειαζόταν η ληξιαρχική πράξη γάμου αφού τα στοιχεία υπήρχαν στο Πιστοποιητικό Οικογενειακής Κατάστασης που είχε εκδοθεί με βάση την παρουσίαση ληξιαρχικής πράξης γάμου και άλλων όμοιων πιστοποιητικών.

Το απαιτούσε η Επιτροπή που θα εξέταζε την αίτηση του – μόνος λόγος.

Το ίδιο ίσχυε και για το πιστοποιητικό γέννησης και τη ληξιαρχική πράξη γέννησης που θα εκδίδονταν από διαφορετικούς Δήμους αφού τώρα κατοικεί σε έναν Δήμο αλλά είχε γεννηθεί σε άλλον. Παρότι το πιστοποιητικό εκδίδεται με βάση τη ληξιαρχική πράξη, παρότι και τα δυο παρουσιάστηκαν για την έκδοση Αστυνομικής Ταυτότητας, εντούτοις οι μανδαρίνοι τα απαιτούν!
Προφανώς για να έχουν απασχόληση και οι μανδαρίνοι και οι άλλοι ΔΥ.

Υπάρχει η Επιτροπή που ασχολείται με το θέμα της αίτησης και το ξεχωριστό σημείο όπου κατατίθεται η αίτηση. Μετά είναι μια σειρά υπάλληλοι στα ΚΕΠ και στους Δήμους που κάθε τόσο εκδίδουν πιστοποιητικά που, στην πραγματικότητα, με οποιαδήποτε λογική (εκτός των πολιτικάντηδων), είναι άχρηστα. Πάλι όμως θέμα απασχόλησης!

(Για πρόσθετες λεπτομέρειες του τερατόμορφου γραφειοκρατικού μας Δημόσιου, δείτε το πρόσφατο άρθρο του Γ. Κράλογλου)

Θα υπάρξει οπωσδήποτε ανάπτυξη αλματώδης, όταν οι πολιτικάντηδες στη Βουλή θεσπίσουν έναν νόμο να έχουμε και Πιστοποιητικό Μη-θανάτου το οποίο θα εκδίδεται καθημερινά πριν από κάθε κίνηση του πολίτη εκτός οικίας – εξαιρουμένων παιδιών κάτω των τριών ετών!

Πόσο ηλίθιοι πρέπει να ήταν αυτοί πλου εκκόλαψαν αυτό το σύστημα – αλλά και αυτοί που το διαιωνίζουν όμως μεγαλοστομούν για ανάπτυξη και αυτοί που αρνούνται να δουν τη στυγνή πραγματικότητα!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *