Μετεκλογικά

Μετεκλογικά

1. Όπως αναμενόταν πολλοί θριαμβολόγησαν για τη “νίκη” τους, μερικοί λούφαξαν για την ήττα τους αλλά όλοι εξέφρασαν διάφορες δικαιολογίες για την όλη κατάσταση.

Και οι δημοσιογράφοι, πιστοί στο λειτούργημά τους, με τη συνηθισμένη ρηχότητά τους, μας πληροφορούν για όλα αυτά τα χυδαία και τετριμμένα που επαναλαμβάνονται μονότονα αιώνες τώρα.
Θα περάσουν και οι βαρετές μέρες των νέων αναλύσεων και προβλέψεων, των βαρύγδουπων σχολιασμών κα παραινέσεων.

2. Ζήτω – κέρδισε η Δημοκρατία, η ζωή, η Αριστερά της προόδου! Χοροί, αγκαλιές, χαμόγελα και λογύδρια! Παραβλέπουν οι Συριζίτες πως πήραν λιγότερες ψήφους από ότι το 2012.

Στην Αττική νίκησε ο λαϊκισμός, έγραψε η Εστία, ξεχνώντας πόσες φορές οι διάφοροι γραφιάδες της κατέκριναν τον Σαμαρά και τον Βενιζέλο και τα κοινοβουλευτικά κοπάδια τους για την ανικανότητά τους.

Παντού τα ίδια.. Όλοι σφίγγουν περισσότερο τις παρωπίδες τους και φωνασκούν για τα ανούσια και άσχετα.

Ο κ. Κεδίκογλου, ωσάν χαμένος σε ονειρικό εφιάλτη,  ήταν αξιοθρήνητος στη σοβαροφάνειά του και στην ανικανότητά του να δώσει μια πειστική απάντηση.

Η κα. Δούρου, περιστοιχισμένη από πιθηκάνθρωπους, κέρδισε τη μάχη κι ετοιμάζεται τώρα για πόλεμο κατά των συμφερόντων, χωρίς καν να προσδιορίσει ποια είναι αυτά. Να υποθέσουμε λοιπόν πως θα μάχεται υπέρ των “μη συμφέροντων”; Ολα να τα περιμένουμε από την προοδευτική παλαβομάρα της Αριστεράς.

3. Κανείς, ούτε από τους πιο σοβαρούς δημοσιογράφους (από τους πολιτικάντηδες δεν περιμένω τίποτα), δεν έθιξε θέματα ορθής διακυβέρνησης.

Ο κ. Σαμαράς, που, μετά από πολλές δεκαετίες ανικανοποίητης φιλοδοξίας και αφού εγκαινίασε τη δαιμονική αντι-Μνημονιακή πολιτική ως αντιπολίτευση για να ρίξει την κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ του Γεωργάκη, κατόρθωσε να γίνει πρωθυπουργός, έλαβε το μήνυμα των εκλογών και θα διορθώσει τα κακώς κείμενα. Και τα δύο χρόνια που κυβερνά; Γιατί δεν τα διόρθωνε;

Θα ανακουφίσει όσους αδικήθηκαν! Ποιος τους αδίκησε, πότε και με ποιους τρόπους?

Θα κάνει λέγεται ανασχηματισμό. Ποιους θα βάλει στη θέση των κουφιοκέφαλων υπουργών του και ποιος τους έβαλε στα Υπουργεία; Υπάρχουν δηλαδή στη ΝΔ – εκτός από δύο ή τρεις τυχαία προικισμένους – και στο ΠΑΣΟΚ αξιόπιστα στελέχη που θα φερθούν καλύτερα;

Και τι γίνεται με τους εξωκοινοβουλευτικούς ημετέρους, όπως λ.χ ο κ. Παπουτσής;… Αυτοί θα συνεχίσουν;…

Εγώ θα πρότεινα να αποδομηθούν πρώτα πρώτα ο ίδιος ο κ. Σαμαράς, ο κ. Αβραμόπουλος, ο κ. Αρβανιτόπουλος κλπ. Να μείνουν μόνο οι κκ Σταμάτης, Μητσοτάκης και Γεωργιάδης.

4. Το συμπέρασμα μου από τους εκλεγέντες και τα ποσοστά:

Να μη δικαιούται κανείς να θέσει υποψηφιότητα είτε για τη Βουλή και την Ευρώπη είτε για την ΤΑ εκτός κι αν έχει δοκτοράτο, μιλά καλά τουλάχιστο μια ξένη γλώσσα κι έχει εργαστεί για δέκα χρόνια. (Αφού το επίπεδο των εκλεγμένων, όπως βλέπω, έχει κατέβει ακόμα ένα σκαλί στην αθλιότητα. Αναμφίβολα μερικοί έχετε ακούσει τον λαμπρό βουλευτή μας που έστειλε τον Οδυσσέα να σκοτώσει τους μνηστήρες της… Κλεοπάτρας!)

Να μη δικαιούται ψήφου κανείς μικρότερος των 22 και δίχως πτυχίο από Πανεπιστήμιο ή άλλο Ανώτατο Ίδρυμα. (Αφού ο «λαός» στη μεγάλη μάζα του δείχνει εντελώς ανίκανας να επιλέξει αξιοπρεπείς εκπροσώπους και μας φορτώνει με αγράμματους και ηλίθιους.)

Μόνο έτσι θα έχουμε καλύτερους κυβερνήτες – ίσως.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *