Ε1051: Σεξισμός και σαχλαμάρες

Ε1051: Σεξισμός και σαχλαμάρες

Ο ένας κατηγορείται ως ρατσιστής επειδή τόλμησε να πει πως πολλοί μετανάστες έχουν εγκληματικές τάσεις. Ο άλλος είναι «φασίστας» επειδή τόλμησε να γράψει πως οι κουκουέδες χρησιμοποιούν μπρατσάκηδες μπράβους στις εφόδους τους! Ένας τρίτος αποκαλείται σεξιστής διότι εξέφρασε τη γνώμη πως ορισμένες γυναίκες είναι πολύ επιθετικές. Σε λίγο μόνο οι πολιτικά ορθόδοξοι θα μπορούν να πετούν τα περιττώματα της παλαβομάρας τους.

Αυτά και παρόμοια επίθετα έχουν γίνει της μόδας για δημοσιογράφους ή αρθρογράφους που προτιμούν να μη λογίζονται μα να αναπαράγουν στερεότυπες σαχλαμάρες χρησιμοποιώντας τα νέα κλισέ – «ομοφοβικός, ισλαμοφοβία» και παρόμοια.

Κάποιοι έχουν γράψει ή μιλήσει για την όχι και τόσο εντυπωσιακή εμφάνιση της κας Προέδρου της Δημοκρατίας. Όχι ότι περιμένουν μια κλούβια κούκλα από τις ξανθές των πρωινάδικων μα μια πρόεδρο με παρουσία.

Η κα Σακελλαροπούλου είναι γυναίκα και ΠτΔ μας. Ως γυναίκα εμφανίζεται – διότι δεν μπορεί να είναι κάτι άλλο. Η εμφάνιση της πρέπει να συνάδει με το υψηλό αξίωμά της. Δυστυχώς αυτό δεν συμβαίνει και η εμφάνισή της δεν θυμίζει Πρόεδρο–γυναίκα μιας χώρας.

Κι επειδή αρκετοί έχουν σχολιάσει το φαινόμενο, άλλοι θίγονται κι επιδεικνύουν την ανώτερη ιδιοφυία τους αποκαλώντας τους σεξιστές. Είναι δημοσιογράφοι/αρθρογράφοι με ανθρωπιστική σοσιαλιστική νοοτροπία της σαχλαμάρας και του άρρωστου συναισθηματισμού που μαστίζει αυτές τις ευπαθείς μάζες.

«Κάνει πολύ καλά τη δουλειά της!» λένε με τον στόμφο του σαχλού οι θιγμένοι υπερασπιστές της ΠτΔ, σάμπως και όσοι επικρίνουν την εμφάνιση της επικρίνουν την δουλειά της. Μα «Ο ρόλος της είναι άλλος. Και αν ήταν άντρας οι σεξιστές δεν θα επέκριναν την εμφάνισή του!»

Δεν είναι μόνο σαχλοί μα και αμνήμονες αυτοί οι καλοθελητές κουφιοκέφαλοι. Διότι παλαιότερα και την εμφάνιση των κ.κ. Τσίπρα, Βαρουφάκη, Τσακαλώτου και άλλων, επέκριναν οι δημοσιογράφοι επειδή δεν φορούσαν γραβάτα, είχαν τα πουκάμισα έξω, ήταν τσαλακωμένοι και παρόμοια.

Ο ρόλος της/του ΠτΔ είναι καθαρά διακοσμητικός, όχι πολιτικός. Η διακόσμηση οφείλει να είναι ωραία, εμφανίσιμη, στον ρόλο της ως σύμβολο μόνο της Ενότητας του Έθνους – και να βγάζει λόγους σε επίσημες επετείους και τελετές, στις οποίες κανείς δεν δίνει πολλή σημασία.

Επομένως η κα Πρόεδρος οφείλει να προσέχει και τα παπούτσια και το ντύσιμο και την κόμμωσή της. Διότι εμείς αυτά προσέχουμε περισσότερο από οτιδήποτε κάνει. (Ναι, κάθεται η καημένη με τις ώρες και ακούει τις σαχλαμάρες που εκφράζουν οι πολιτικοί αρχηγοί. Και υποθέτω πως αυτό και μόνο δικαιολογεί τον μισθό της.)

Δεν είναι δύσκολο να βγάζεις επετειακούς λόγους, ούτε, αν δεν έχεις κάτι καλύτερο να ασχολείσαι, να ακούς τους πολιτικούς αρχηγούς και να υπογράφεις κρατικά έγγραφα.

Μα οφείλεις να έχεις κάποια παρουσία σε επίσημες δημόσιες εμφανίσεις!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *