ΕΡΤ > ΝΕΡΙΤ

ΕΡΤ > ΝΕΡΙΤ

1. Πολλή σπουδαιότητα έχει δοθεί στο κλείσιμο την ΕΡΤ – όπως στα τσιρίγματα του κ. Τσίπρα και τις δικαιολογίες του κ. Κουβέλη.

Από την άλλη, βέβαια, δεν υπάρχει και τίποτα άλλο αξιόλογο στη μουντή, μίζερη ρουτίνα της Ελληνικής επικαιρότητας των κατορθωμάτων της κολοβής μας κυβέρνησης. Μόνη εξαίρεση η αυξανόμενη άφιξη των τουριστών από πρώην κομμουνιστικές χώρες, που τώρα, με την εφαρμογή νεοσυντηρητικών έστω συνταγών, δείχνουν να ευημερούν. Είναι ενδιαφέρον επίσης και αξιοσημείωτο πως οι κράχτες του αναρχοαριστερισμού, (Τσίπρας, Κουβέλης, Κουτσούμπας) δεν σχολιάζουν αυτό το οφθαλμοφανέστατο γεγονός.

Παραταύτα, επειδή έχω λίγο χρόνο διαθέσιμο, θα ασχοληθώ ξανά με τη ρουτινιέρικη. επικαιρότητα μας, περισσότερο για να δείξω πως δεν αξίζει να ασχολείται κανείς σοβαρά με αυτήν.

2. Το μόνο χρήσιμο που μπορεί να πει κανείς για την ΕΡΤ είναι πως ο σαλταδόρος κ. Σαμαράς έδειξε για πολλοστή φορά την ανικανότητα του να κυβερνήσει και την μανία του για την δική του μοναρχία!

Ναι, καλώς έκλεισε αυτό το άντρο ξεδιάντροπης σπατάλης, αργόμισθων ανδρείκελων και σοσιαλδημοκρατικής προπαγάνδας. Κρίμα που δεν έκλεισε ομοίως τις πολύ χειρότερες εκπομπές του καναλιού της Βουλής, όπου επίσης σιτίζονται εκλεκτοί «ημέτεροι» εν αφθονία για να πλασάρουν τις ανούσιες και ανιαρές παρουσιάσεις του «έργου»(!) των βολεμένων. Αλλά ήταν μια σπασμωδική κίνηση, δίχως προετοιμασία, δίχως σχέδιο για το τι θα ακολουθήσει.

Ακόμα και οι Ευρωπαίοι τον κατσάδιασαν, ευθέως ή με υπονοούμενα. Διότι κατάλαβαν πως η εξυγίανση της ΕΡΤ είναι το τελευταίο πράγμα που ενδιαφέρει τον τυχοδιώκτη πρωθυπουργό. Έχει ένα κόμμα από ανεγκέφαλους (νέο-)συντηρητικούς και «κεντρώους» και μια πελατεία ψηφοφόρων με παιδιά και ανήψια. Τα μέτρα των Μνημονίων και οι έλεγχοι της Τρόικας το έχουν κάνει δύσκολο να διορίζεις πια με την παλιά ευκολία του Ανδρέα Π. όσους και όποτε θέλεις. Να λοιπόν μια χρυσή ευκαιρία να τακτοποιηθούν εντελώς νόμιμα (στο πλαίσιο του Μνημονίου) μερικές 100άδες «γαλάζιων ημετέρων» στον νευραλγικό αυτόν οργανισμό. «Ας κλείσουμε το μαγαζί εν μία νυκτί απολύοντας 2000-2500 υπαλλήλους και μετά βλέπουμε πως θα γίνουν οι τακτοποιήσεις της εξυγίανσης». Η συνήθης τσαπατσουλιά του ελληνικότατου άρπα-κόλλα των πολιτικάντιδων.

3.  Όταν ήρθε η ένδοξη περίοδος της «προοδευτικής» εξυγίανσης της ΕΡΤ επί Πασοκαρίας το 1981, άρχισε η παπανδρεïκή προπαγάνδα για τον τριτοκοσμικό σοσιαλισμό, για τις «δημοκρατικές δυνάμεις» συμπεριλαμβανομένου και του σοβιετοκίνητου ΚΚΕ, για διάφορους αιμοσταγείς δικτάτορες όπως ο Καντάφι στη Λιβύη, ο Ασάντ στη Συρία ή ο Γιαρουζέλσκι στην Πολωνία. Εκθειάστηκε ακόμα και ο αρχιτρομοκράτης Αμπού Νιντάλ, αλλά είχαμε παιάνες και για τους άφθονους εγχώριους «αγωνιστές» και «μαχητές» ενώ πάμπολλες εκπομπές «θρηνούσαν» την ατυχία μας με την ήττα του ηρωικού «δημοκρατικού στρατού» να μην υπαχθούμε ως χώρα στο Σύμφωνο της Βαρσοβίας!

Ας μην επεκταθούμε σε αυτού του είδους «δημοκρατικής» πληροφόρησης.

Ο Ζάχος Χατζηφωτίου γράφει στην Εστία (σ.12 22/6/13) πως είχε μια εκπομπή στην ΥΕΝΕΔ επί 17 έτη όπου απασχολούνταν 3 μόνο άνθρωποι- ο ίδιος, ένας σκηνοθέτης κι ένας υπάλληλος για τις ανάγκες του «πλατώ». Όταν η εκπομπή του μεταφέρθηκε στην αναγεννημένη μεταπολιτευτική ΕΡΤ, απασχολούνταν 9 άτομα! (Δυστυχώς γράφει και μερικές ανοησίες ο συμπαθής δημοσιογράφος.)

4. Τώρα η απλή αλήθεια είναι πως όποιες νέες διευθετήσεις γίνουν στην ΕΡΤ>ΝΕΡΙΤ, ή ΝΕΡΙΤ δεν πρόκειται να γίνει καλύτερη από την ΕΡΤ σε κανένα τομέα.

Το ίδιο ισχύει και για οποιοδήποτε άλλο κρατικό οργανισμό ή υπουργείο. Όποιες αλλαγές κι αν επιτελεστούν, οι οργανισμοί θα λειτουργούν εξίσου μη αποδοτικά με την ίδια καθυστέρηση και διαφθορά.

Είμαστε πρωταθλήτρια Ευρώπης στη διαφθορά, στην ίδια θέση με την Κολομβία παγκοσμίως, χειρότερη από το Περού, την Αργεντινή, την Αρμενία, την ΠΓΔΜ κλπ.(Καθημερινή σ.6, 10 Ιουλίου). Ο πιο διεφθαρμένος θεσμός είναι τα πολιτικά κόμματα!

Πως λοιπόν θα «εξυγιάνουν» ή θα «μεταρρυθμίσουν» προς το καλύτερο έναν οποιοδήποτε οργανισμό αυτοί οι διεφθαρμένοι πολιτικάντηδες;

Όσοι πιστεύουν πως αυτό είναι εφικτό, έχουν απωλέσει τη λογική τους. Είναι σαν να νομίζουν πως ως δια μαγείας ή θαύματος 2+2 θα κάνουν 3 ή 5.

Οι ξεφτίλες στην εξουσία θέλουν μόνο να παραμείνουν στην εξουσία και να επανέλθουν στις επόμενες εκλογές. Και θα κάνουν ότι μπορούν για να επιτύχουν αυτόν τον στόχο. Ο περιφερειάρχης Αθηνών κ. Σγουρός, θρέμμα του ΠΑΣΟΚ, παραπονιέται διότι δεν επαρκούν τα κονδύλια για τον καθαρισμό των δρόμων, αλλά του περισσεύουν 20 εκμ. για να δοθούν στην οικοδόμηση του γηπέδου της ΑΕΚ! Δεν τον ενδιαφέρει ότι οι Βραζιλιάνοι (μάλιστα οι πρώτοι ποδοσφαιρόφιλοι του κόσμου!) ξεσηκώθηκαν επειδή ακριβώς κονδύλια ξοδεύονται για γήπεδα και όχι για παιδεία, υγεία και συγκοινωνίες!

Ο περιώνυμος και ανικανότατος κ Παπουτσής, άλλο καθαρόαιμο θρέμμα της κας Πασοκαρίας, διορίζεται στην Παγκόσμια Τράπεζα – με παχυλό μισθό βέβαια προς εξευτελισμό της χώρας και δόξα των απίστευτων βαρβάρων που κυβερνούν. Και ο κ. Αβραμόπουλος, νυν υπουργός Εθνικής Άμυνας, γόνος ευγενής της Νεοδημοκρατικής νομενκλατούρας, την οποία εγκατέλειψε για να ιδρύσει δικό του κόμμα (όπως και ο σαλταδόρος κομματάρχης του), θέλει να χρησιμοποιεί το προεδρικό αεροπλάνο!

Η πολιτική σκηνή της χώρας, δυστυχώς βρίθει από τέτοιους βαρβάρους.

Τα γεγονότα γύρω από την ΕΡΤ έχουν σημασία μόνο στο ότι παρέχουν ένα ακόμα παράδειγμα της δράσης αυτών των αναρίθμητων εγκληματιών.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *