Επίκαιρα

Επίκαιρα

1.  Πολλοί δημοσιογράφοι νομίζουν ίσως πως οι αόριστες αναφορές τους σε «κάποιους» ανώνυμους (που στην πραγματικότητα είναι επώνυμοι σε σπουδαίες δημόσιες θέσεις οι οποίοι αποτυγχάνουν παταγωδώς ή παρανομούν) δείχνουν σοβαρότητα ή άλλη αρετή. Όμως πολλοί έχουν υποδείξει πως αυτή η πρακτική συγκαλύπτει αυτά τα πρόσωπα κι ενθαρρύνει όμοιες συμπεριφορές. Εδώ μέγας αμαρτωλός είναι ο κ. Παπαχελάς της ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗΣ.

Προφανώς αυτοί οι δημοσιογράφοι δεν σκέφτονται πως η αποκάλυψη με τη δήλωση των ονομάτων θα επέφερε σημαντική αλλαγή.

2.  Πρέπει να είμαστε ευγνώμονες που το νέο κυβερνητικό σχήμα δεν είναι πολύ χειρότερο, έστω κι αν περιέχει μηδαμινότητες, όπως η κα  Γεννηματά, που μάλλον διατηρούν «κομματικές ισορροπίες».
Δυστυχώς ούτε οι κομματάρχες κκ Σαμαράς και Βενιζέλος, ούτε οι λοιποί πολιτικάντηδες, έχοντας εξασφαλισμένη τη δική τους καλοπέραση στη βουλή και σε διάφορους δημόσιους οργανισμούς, δείχνουν να έχουν πεισθεί ή αντιληφθεί πως περνάμε ως χώρα μια βαθύτατη οικονομική κρίση. Νομίζουν, φαίνεται, πως μπορούν να συνεχίσουν να παίζουν το πελατειακό τους παιχνίδι. Απλό δείγμα ο διορισμός στον ΟΓΑ του πρώην και αποτυχημένου βουλευτή της ΝΔ ονόματι Ξενοφών Βεργίνης.

Προφανώς δεν έχουν ακούσει πως οι Ευρωπαίοι, παρά τις όποιες παρήγορες ανακοινώσεις για την επιτυχία μας (ποιά επιτυχία;), μας έχουν σκυλοβαρεθεί κι έχουν αποφασίσει οριστικά πια να μη μας χρηματοδοτήσουν άλλο, αν δεν προωθηθούν επαρκώς οι συμφωνηθείσες μεταρρυθμίσεις.

Ίσως δεν έχουν πρόσβαση στο μυαλό της κας Μέρκελ και των άλλων μανδαρίνων της Ευρωζώνης ή στα άδυτα της ΕΚΤ, αλλά δεν διάβασαν το άρθρο της Financial Times μεταφρασμένο και τυπωμένο σε άψογα ελληνικά (22/6) όπου ο αναλυτής γράφει ξεκάθαρα πως θα υπάρξει χρηματοδοτικό κενό μετά τα μέσα Ιουλίου;

Δεν γνωρίζουν πως θα γίνουν κουρέματα στις καταθέσεις και των δικών μας τραπεζών;

Δεν γνωρίζουν ούτε το απλό γεγονός πως οι φορολογικές εισπράξεις είναι στο κόκκινο αφήνοντας να χάσκει μια πελώρια μαύρη τρύπα;

3.  Για πολλοστή φορά ακούμε πως δεν θα υπάρξουν καθυστερήσεις!

Ναι, αλλά πότε θα κουνηθούν οι υπουργοί;  Θα ανασκουμπωθούν, ίσως,  αλλά μόνο για να πάνε διακοπές.

Τρία ολόκληρα χρόνια τα διάφορα καθάρματα που κάθονται καλοβολεμένα στη Βουλή (και αλλού), ενώ εμείς βουλιάζουμε στη στέρηση, απέφυγαν επιμελώς να εφαρμόσουν την απλή πολιτική μείωσης του αδηφάγου Δημοσίου που θα έσωζε τη χώρα και συνεχίζουν να διορίζουν «ημέτερους» με παχυλούς μισθούς. Δεν ξέρουν, λένε, πόσοι και ποιοι επίορκοι διαφεντεύουν στα γραφεία τους αμετακίνητοι και καλοπληρωμένοι (ακούγεται ο αριθμός 7000). Δεν ξέρουν πόσες συντάξεις τυφλών και αναπήρων είναι μαϊμούδες και ποιοι ευθύνονται. Δεν ξέρουν ποιοι άχρηστοι οργανισμοί πρέπει να συγχωνευθούν και ποιοι ανίκανοι λουφαδόροι ΔΥ πρέπει να απολυθούν.

Έναν ολόκληρο χρόνο ο κ. Μανιτάκης της ΔΗΜΑΡ, με την άρρωστη νοοτροπία του αριστερισμού του 19ου αιώνα, κάτω από την ομπρέλα του ανεκδιήγητου αοριστολόγου κ. Κουβέλη, κατόρθωσε να μη γίνει τίποτα σε αυτόν τον τομέα. (Όπως ο κ. Ρουπακιώτης στον τομέα των δικαστικών και δικηγόρων.)

Έναν ολόκληρο χρόνο, από Ιούνιο 2012 σε Ιούνιο2013, ο καιροσκόπος πρωθυπουργός μας, παρά τη δήλωση του (21/6/2012) πως θα επισκεφθεί κάθε υπουργείο για να φτιάξει με τον αρμόδιο υπουργό «χρονοστοχοδιάγραμμα», δεν έπραξε τίποτα τέτοιο!

Εδώ και μέρες στο διαδίκτυο έχει αναρτηθεί ανοικτή επιστολή από τον Γ. Κογιάννη, πρώην Διευθυντή Ειδήσεων της αμαρτωλής ΕΡΤ, στον σαλτιμπάγκο κομματάρχη της ΝΔ και πρωθυπουργό της «Νέας Ελλάδας»  («Μπροστά για την Ελλάδα της ελπίδας» κι αν θέλετε το πιστεύετε), όπου τον κατηγορεί για αρκετές περιπτώσεις δικής του άμεσης ή έμμεσης εμπλοκής σε σκάνδαλα αυθαιρεσίας και σπατάλης. Μέχρι σήμερα ο κ. πρωθυπουργός δεν το θεώρησε αναγκαίο να απαντήσει σε όσα του καταλογίζονται για συγκεκριμένες αμοιβές, ενέργειες, ημερομηνίες και ονόματα. Έχει βέβαια το Συνέδριο του κόμματος.

Κατά τα άλλα δεν θα υπάρξουν καθυστερήσεις!

4.  Διότι τώρα ήρθε ο κ. Μητσοτάκης – «νέος και άφθαρτος», γεμάτος υγιή φιλοδοξία και ενέργεια, φιλελεύθερος με τα όλα του κι έτσι πανέτοιμος να περιστείλει το τερατώδες Δημόσιο που τρομοκρατεί όλους τους πολιτικάντηδες περισσότερο κι από γνήσιους τρομοκράτες. Στη Βρετανία ανακοινώθηκε πως θα περικοπούν 144.000 θέσεις εργασίας στο δικό τους Δημόσιο. Όμως η πρώτη επίσημη ανακοίνωση του κ. Μητσοτάκη ως υπουργός πια Διοικητικής Μεταρρύθμισης (!) λέει πως θα ζητήσει παράταση από την Τρόικα για την «κινητικότητα» (άλλη μπαρούφα κι αυτή) 12.500 ΔΥ!

Από καιρό έχουν καταγραφεί πάνω από 1.500 κρατικοί οργανισμοί που δεν παράγουν κανένα έργο και δημιουργήθηκαν μόνο για να διορίζονται σε αυτούς συγγενείς, φίλοι και άλλοι «ημέτεροι» με εξασφαλισμένο έναν καλό μισθό.

Κατά τα άλλα δεν θα υπάρξουν καθυστερήσεις.

5.  Τελειώνω με μια ακόμα μνεία του κ. Μανιτάκη. Αυτός ο φοβερός φωστήρας της «δημοκρατικής αριστεράς» (όρος που είναι κενός νοήματος όπως και τα κεφάλια αυτών που την απαρτίζουν) δημοσιοποίησε μια συγκινητική επιστολή προς τους ΔΥ γενικά(!) εγκωμιάζοντας την εργατικότητα και τις άλλες αρετές τους: δηλαδή γλείψιμο κανονικότατο. (Προσθέτει όμως απαλά πως οι υπηρεσίες θα πρέπει να βελτιωθούν έτσι που να μην ταλαιπωρείται ο πολίτης!)

Έτσι αυτός ο πονετικός πολιτικάντης θα μείνει αλησμόνητος στις καρδιές των ΔΥ, που ενδέχεται να δεινοπαθήσουν με την αδιαλλαξία της Τρόικας και ίσως του κ Μητσοτάκη. Αλησμόνητος βέβαια και στις ψήφους τους.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *