Ε1075: Ψιλοπράγματα και ψιλοψέματα

Ε1075: Ψιλοπράγματα και ψιλοψέματα

Τα γεγονότα τα πήρα κυρίως από άρθρο του Α. Δρυμιώτη στην Κυριακάτικη Καθημερινή (4/4/21).

Η Βουλή, αυτό το Ίδρυμα όπου λικνίζεται η Δημοκρατία και οι βουλευτές έχουν βολευτεί στο βάλτωμα της συντήρησης, οι μεν της Δεξιάς οι δε της Αναρχοαριστεράς – μα με κοινό σημείο τον τσιπρισμό. Το ίδιο, δυστυχώς ισχύει για πολλούς άλλους αιρετούς άρχοντες, δημάρχους, περιφερειάρχες κλπ.

Λοιπόν, το 1986 επί δημάρχου Έβερτ πεζοδρομήθηκε τμήμα της οδού Τσακάλωφ στο Κολωνάκι. Έργο επιτυχημένο που δεν δημιούργησε το παραμικρό πρόβλημα στην κυκλοφορία – σε αντίθεση με τα πομπώδη σχέδια στην Πανεπιστημίου επί Μπακογιάννη.

Μόνο μια λεπτομέρεια, σχεδόν αμελητέα. Τα φανάρια στη διασταύρωση Πατριάρχου Ιωακείμ και Τσακάλωφ έμειναν ως ήταν πριν την πεζοδρόμηση: εξακολουθούν να κόβουν για λίγο τα οχήματα που ανεβαίνουν την Πατριάρχου Ιωακείμ δίνοντας χρόνο στην κυκλοφορία των οχημάτων της Τσακάλωφ – που όμως δεν υφίσταται πλέον. Εδώ και 25 τόσα έτη.

Κανείς δεν διερωτήθηκε αυτά όλα τα πολλά έτη γιατί εξακολουθεί να λειτουργεί, έτσι όπως λειτουργούσε αυτό το φανάρι, σταματώντας δίχως λόγο τα οχήματα της Πατριάρχου Ιωακείμ.

Ο Δρυμιώτης έγραψε άρθρο παλιότερα, μα όπως θα περίμενε κανείς, κανείς δεν ενδιαφέρθηκε να κάνει τη μικρή διόρθωση στη λειτουργία του φαναριού.

Ψιλοπράγματα, θα πείτε. Σωστά! Είναι το βόλεμα στη βάλτωση. “Τι πειράζει; Δεν βαριέσαι, τώρα! Σιγά το πράγμα!”

Μίλησε ο Δρυμιώτης στον Μπακογιάννη και αυτός τώρα κινητοποιήθηκε. Η ευθύνη ανήκει στον Περιφερειάρχη Αττικής, ο οποίος θα έκανε την αναγκαία διόρθωση.

Κι εγένετο διόρθωση. Τον Μάιο 2020 φυτεύτηκαν καινούρια φανάρια. Αυτά λειτούργησαν τον Μάρτιο 2021 – για την ιστορική επέτειο της Εθνικής Παλιγγενεσίας, υποθέτω, ίσως και κάτι άλλο.

Έγινε μάλιστα τελετή εγκαινίων, ως συνηθίζεται, στην οποία παρέστη και – ποιος άλλος; – ο περιφερειάρχης κ. Πατούλης. Ο οποίος περήφανα πληροφόρησε τους ενδιαφερόμενους με ανάρτηση ότι κάνει εκσυγχρονισμό των φωτεινών σηματοδοτών στο Κολωνάκι στο έργο αναβάθμισης με κόστος 10 εκμ. ευρώ!

Κι εδώ έχουμε τα ψέματα και το κάτι άλλο. Κάποιοι πρέπει να πάρουν κάποια χρήματα για να συνεχίσει να λειτουργεί η μηχανή της οικονομίας. Για τέτοια λαδώματα είναι ειδικοί οι περιφερειάρχες.

Τώρα, γιατί κοτζάμ περιφερειάρχης, και όχι ο δήμαρχος Αθηναίων, είναι αρμόδιος για το Κολωνάκι, μόνο οι βολεμένοι της Βουλής ξέρουν – αν ξέρουν. Λαδώματα, μπερδέματα, ψέματα.

Το δε φανάρι εξακολουθεί να σταματά τα οχήματα της Πατριάρχου Ιωακείμ στο σταυροδρόμι με την Τσακάλωφ. Η ρύθμιση αυτή ΔΕΝ έγινε!

Ψιλοπράγματα.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *