Απατεώνες Πρώτης Τάξης

Απατεώνες Πρώτης Τάξης

1.    Αναφέρομαι φυσικά στους πολιτικούς και, πιο συγκεκριμένα, στους καταπληκτικούς κομματάρχες κκ Σαμαρά, Κουβέλη και Βενιζέλο που κυβερνούν κοροϊδεύοντας• τους κκ Τσίπρα, Μιχαλολιάκο, Καμμένο και την κα Παπαρήγα (και όλους τους άλλους εκτός Βουλής) που αντιπολιτεύονται επίσης κοροϊδεύοντας. Όλοι “θα” το ένα και “θα” το άλλο και κανείς δεν θέλει να θίξει το τρισκατάρατο κράτος που είναι ο μηχανισμός μέσω του οποίου η αγία τριάς άγνοια – αλαζονεία – απληστία καταληστεύει και καταδυναστεύει τους δύσμοιρους πολίτες, που απλώς θέλουν να ζήσουν για λίγη ευτυχία με λίγη αξιοπρέπεια.

Ο άρχοντας πρώτος, έγραψε ο Πλάτων, “με το δικό του παράδειγμα θα δείξει τη γραμμή δράσης, δίνοντας επαίνους και τιμές στα ορθά πράγματα και μομφή στα αντίθετα, και τιμωρώντας όποιον δεν πειθαρχεί, ανάλογα με την κάθε πράξη” (Νόμοι 710Β).

Οι άρχοντές μας δεν έχουν καμιά πρόθεση να δώσουν καλό παράδειγμα σε τίποτα εκτός από εξουσιομανία και προνόμια. Και δυστυχώς τους άρχοντες τους εκλέγει “δημοκρατικά” ο πανίσχυρος λαός από όπου πηγάζουν όλες οι εξουσίες και τους δίνει την εξουσία να απολαμβάνουν ονειρικά προνόμια ενώ τον καβαλικεύουν, του πετάνε κανένα καρότο και τον σπιρουνιάζουν ασταμάτητα σαν υποζύγιο. Και δυστυχώς, όπως πρόσφατα παρατήρησε ο Τσαρλς Φέργκισον “Η Ελλάδα έχει ένα τεράστιο και τρομερά δαπανηρό πελατειακό σύστημα, το οποίο όμως ως τώρα έχει παραμείνει άθικτο” (σ. 19, Η Μεγάλη Κομπίνα, Ψυχογιός, Αθήνα 2012).

2.    Έλειψα 14 μέρες στο εξωτερικό συμμετέχοντας σε δύο συνέδρια (ένα γλωσσολογικό κι ένα οικονομολογικό) και δίνοντας μερικές διαλέξεις.

Επιστρέφοντας βλέπω αφενός την αγριότητα των συνδικαλιστών και των αναρχοαριστερών και αφετέρου τον εφησυχασμό των κεντροδεξιών που νομίζουν πως με το να πάρουν τη δόση των €31 δις και τώρα €44 δις, θα σωθεί η χρονίζουσα αθλιότητα της χώρας. Μου είναι ακατανόητο να μην μπορούν οι διανοούμενοι κάθε είδους και χρώματος να κατανοήσουν πως αν δεν αλλάξουμε νοοτροπία και θεσμούς έτσι που να τιμωρούνται ατιμωτικά και σκληρά οι εγκληματίες δημόσιοι λειτουργοί, τίποτα δεν θα βελτιωθεί ούτε με €440 δις – χαρισμένα όχι δανεισμένα. Διότι και πάλι “θα τα φάμε όλοι μαζί”, όλοι οι επιτήδειοι.

3.    Και διαβάζω διάφορα στην Κυριακάτικη Καθημερινή (11/11/12). Μια επιστολή κάποιου κ. Γρηγορόπουλου διαμαρτύρεται για το ότι ενώ η νομοθεσία έχει επιτρέψει την καύση των νεκρών, η λειτουργία αποτέφρωσης “κατά περίεργο και ανεξήγητο λόγο” δεν έχει γίνει πραγματικότητα. Και όποιος θέλει το πτώμα του να καεί θα πρέπει να φροντίσουν οι δικοί του να το στείλουν στη Βουλγαρία με κόστος €5,000!

Χρειάζεται να απορεί κανείς;

Τα συμφέροντα είναι γνωστότατα. Αφενός τα της μεγάλης του Χριστού Εκκλησίας και αφετέρου τα των Γραφείων Τελετών.

Το θέμα με “καίει” προσωπικά διότι θέλω και εγώ να καεί το πτώμα μου όπως γινόταν παλιά, επί χιλιετίες, προτού εκκολαφθεί το εβραϊκής εμπνεύσεως ηλίθιο δόγμα της ανάστασης των κυριολεκτικά και κλινικά νεκρών (για τη Δευτέρα Παρουσία).

4.    Στην ίδια σελίδα, δίπλα, διαβάζω ένα άρθρο του επιφανούς δημοσιογράφου κ. Νίκου Σίμου για την υποκρισία στη δημόσια τηλεόραση με αφορμή την απομάκρυνση δύο παρουσιαστών που παρουσίαζαν “δημοσιογραφική ανεπάρκεια”. Δεν διαφωνώ με τις κρίσεις του, αλλά πού βρίσκει τις “δημοκρατικές δομές της πολιτείας” που τραυματίστηκαν από δικτατορίες και “προδικτατορικές αυθαιρεσίες”;

Τώρα, αν θέλουμε να ονειροπολούμε και να εκθειάζουμε κάποια περίοδο ευνομούμενης “δημοκρατίας” στην Ελλάδα, μπορούμε βέβαια να το κάνουμε. Το απλό γεγονός είναι όμως πως δεν υπήρξε τίποτα τέτοιο, ούτε πρόκειται ποτέ να υπάρξει. Καμιά δημοκρατία δεν μπορεί να αποφύγει κάποια μορφή πελατειακών σχέσεων και συνακόλουθης διαφθοράς. Μόνο ορθή παιδεία μπορεί να δώσει ήθος και τότε το πολίτευμα δεν θα παίζει ρόλο.

Ναι, βέβαια, σε παλαιότερες εποχές μερικοί πολιτικοί είχαν ευθιξία και τιμιότητα. Αυτό όμως δεν οφειλόταν σε “δημοκρατικές δομές” αλλά στο ήθος τους.

Και γιατί “ο νοών νοείτω” στο τέλος, κ. Σίμο; Γιατί δεν μας τα λέτε σταράτα;

5.    H πιο εντυπωσιακή είδηση για μένα ήταν το βιβλίο του κ. Σημίτη Ο Εκτροχιασμός.

Αν ο κ. Σημίτης αναγνωρίζει στο ελάχιστο τα εγκλήματα που διέπραξε η δική του ηγεσία του ΠΑΣΟΚ και η κυβέρνησή του (αρκεί το ότι προσέλαβε την Goldman Sachs για να βοηθήσει να παραποιηθούν τα οικονομικά στοιχεία κι έτσι να εισέλθει η Ελλάς στην ΕΕ), θα έπρεπε να παραιτηθεί όλων των προνομίων που απολαμβάνει ως πρώην πρωθυπουργός και να πάει να ασκητέψει κάπου – να ξεπλύνει τα διάφορα σκάνδαλα (χρηματιστήριο κλπ) που έγιναν γνωστά.

Ας ακολουθήσει το παράδειγμα της Αίγλης Μπαλαμάτση που παραιτήθηκε τον Οκτώβριο 2012 από υπάλληλος της Βουλής με πάμπολλα προνόμια. Παιδί του ΠΑΣΟΚ κι αυτή, τουλάχιστον έκανε την εργασία της υποδειγματικά χωρίς να εγκληματεί για κομματική και πολιτική εξουσία.

Αρκείτω βίος.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *