Πρωθυπουργός με ήθος, επιτέλους!

Πρωθυπουργός με ήθος, επιτέλους!

Συχνά γράφω για ήθος και ηθική καθώς μέμφομαι τους αήθεις και αναίσθητους βουλευτές, δήθεν εκπροσώπους του Ελληνικού Έθνους και τους ιταμούς υπουργούς, υφυπουργούς κλπ, που δήθεν κυβερνούν το Έθνος. Δεν έχετε παρά να θυμηθείτε λίγα περιστατικά από τις συμπεριφορές τους στον δημόσιο βίο τις τελευταίες δεκαετίες, την ξιπασιά, το ψεύδος, τον φανφαρονισμό, την αμάθεια και την απληστία τους, Ούτε μία παραχώρηση από τα προνόμια τους για να ανακουφίσουν κάπως τις δημόσιες δαπάνες. Παράδειγμα ο κ. Καμμένος που αμέσως έσπευσε να αποκτήσει αμάξι αρχηγού κόμματος και ταξιδεύει ανά το Αιγαίο (και όπου αλλού) για να διαλαλεί τις αρλούμπες του με έξοδα του κράτους (=φορολογουμένων).

Συγκρίνετε τη συμπεριφορά ενός ανθρώπου που αγάπησε και αφιέρωσε τη ζωή του στην υπηρεσία του Νόμου, ενός ανθρώπου με παιδεία, κουλτούρα και, κυρίως, ταπεινότητα, του νυν υπηρεσιακού Πρωθυπουργού μας κ. Πικραμένου (Μάιος-Ιούνιος 2012).

Πόσοι το παρατήρησαν; Πόσοι δίνουν σημασία;

Αυτό συμβαίνει όταν κάποιος μορφωμένος (με επάρκεια προσόντων) γίνεται Πρωθυπουργός…

“Ανάγκασε” τους ευρωπαίους ηγέτες αργά τη νύχτα να επιστρέψουν στις θέσεις τους με την ομιλία του για την Ελλάδα και τους έλληνες. Ενδιαφέρθηκε προσωπικά αν έφαγαν τα μέλη της ελληνικής αντιπροσωπείας. Έστειλε ευχαριστήρια κάρτα στους βέλγους αστυνομικούς που τον συνόδευαν.

Άγνωστα στιγμιότυπα από την πρώτη και πιθανότατα τελευταία Σύνοδο Κορυφής, στην οποία συμμετείχε ο υπηρεσιακός πρωθυπουργός κ. Π. Πικραμένος, αναδεικνύει σήμερα το «Έθνος της Κυριακής» σε ένα «μίνι οδοιπορικό» των όσων συνέβησαν εκτός “ημερησίας διατάξεως”.

Όπως σημειώνεται στο σχετικό δημοσίευμα, οι θετικές εντυπώσεις από την παρουσία του ανώτατου δικαστικού φάνηκαν ήδη με την προσέλευσή του στη Σύνοδο, καθώς οι Ευρωπαίοι ηγέτες αφιέρωσαν μεγαλύτερο, από το συνηθισμένο, χρόνο για να ανταλλάξουν απόψεις μαζί του.

Η συζήτηση με την κ. Μέρκελ διήρκησε 40 λεπτά, ενώ αρκετή ώρα διήρκησαν και τα τετ-α-τετ με άλλους ηγέτες. Και βέβαια χωρίς τη βοήθεια διερμηνέα, αφού ο κ. Πικραμένος μιλά άπταιστα γερμανικά, γαλλικά και αγγλικά.

Κατά τη Σύνοδο, ο κ. Πικραμένος χρησιμοποίησε με ιδιαίτερη δεινότητα το συναισθηματικό στοιχείο, αναδεικνύοντας τις συνθήκες υπό τις οποίες διαβιεί ο μαστιζόμενος από την ανεργία και την οικονομική δυσπραγία ελληνικός λαός.

Η σύζυγος του υπηρεσιακού πρωθυπουργού παραβρέθηκε μόνο στο επίσημο γεύμα, που παρέθεσε η αντιπροσωπεία της προεδρεύουσας Φινλανδίας. Το υπόλοιπο διάστημα χρησιμοποιώντας τα μέσα μαζικής μεταφοράς επισκέφθηκε αξιοθέατα της πόλης, ενώ το κόστος του αεροπορικού εισιτηρίου της κάλυψε η ίδια.

Πρώτιστο μέλημα του κ. Πικραμένου, όταν τελείωσε το επίσημο γεύμα, ήταν να ρωτήσει εάν έφαγαν τα μέλη της ελληνικής αντιπροσωπείας. Αυτά ήταν και η συντροφιά με την οποία επέλεξε να μοιρασθεί το λίγο χρόνο του, μετά την ολοκλήρωση της συνέντευξης Τύπου, τα ξημερώματα, χρησιμοποιώντας τη πιστωτική του κάρτα για την πληρωμή του κεράσματος και καλώντας τους άνδρες της προσωπικής του φρουράς να συμμετάσχουν στην ομήγυρη με ένα ποτό, αν και αυτοί αρνήθηκαν αφού ήταν σε ώρα υπηρεσίας.

Τελική πράξη της θετικής παρουσίας του υπηρεσιακού πρωθυπουργού στη Σύνοδο ήταν ο προσωπικός χαιρετισμός, με ευχαριστίες για τις υπηρεσίες τους σε καθέναν από τους Βέλγους αστυνομικούς που συνόδευαν το θωρακισμένο αυτοκίνητο του, καθ’ όλη τη διάρκεια της Συνόδου, όταν έφθασαν στο αεροδρόμιο για την αναχώρηση. Οι αστυνομικοί παρέμειναν κοντά του μέχρι που μπήκε στην αίθουσα αναχωρήσεων.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may also like

110.Ψυχολογία: Πώς ξέρω τι είμαι;

Πολύ δύσκολο αν δεν θες να μάθεις. Θα