Πάλι κέρδισαν οι ξένοι

Πάλι κέρδισαν οι ξένοι

1. Στα μέσα Μαḯου 2012 η ελληνική κυβέρνηση αποπλήρωσε εμπρόθεσμα ένα χρέος 435 εκμ ευρώ (για ομόλογα). Η γνωστή δημοσιογράφος “αναλύτρια” κ. Ζ. Ζήκου σχολίασε αυτό το ασυνήθιστο γεγονός τιμιότητας με τη φράση “Πάλι κέρδισαν οι ξένοι”! (Καθημερινή 16/5/12, ‘Η “ακυβέρνητη πολιτεία” βυθίζεται!’) Υπαινίσσεται, δηλαδή, πως δεν έπρεπε να εξοφληθεί αυτό το χρέος κι έτσι (αφού έχουμε που έχουμε τη φήμη απατεώνων) να κερδίσουμε εμείς!

Είναι μια αμετακίνητη αντίληψη πως υπάρχει ανταγωνισμός και έχθρα ανάμεσα σε μας τους Έλληνες και τους Ευρωπαίους. Αυτή η νοοτροπία πάει πίσω πολλούς αιώνες στο Βυζάντιο όπου οι πολλοί προτιμούσαν να έρθει ο ιμάμης των μουσουλμάνων πολιορκητών παρά ο καρδινάλιος των Φράγκων – ή όπως αλλιώς το διατυπώνουμε.

Με αδιάκοπη πατριδοκαπηλία και προπαγάνδα τρέφουμε αυτή τη νοοτροπία πως εμείς είμαστε οι καλοί και πολιτισμένοι, ο περιούσιος λαός που έδωσε στην Ευρώπη τον πολιτισμό, τον Παρθενώνα και τη Δημοκρατία, ενώ οι βάρβαροι ξένοι βυσσοδομούν εναντίον μας ακατάπαυστα: “Πας μη Έλλην βάρβαρος”. Η νοοτροπία των χρυσαυγιτών του κ. Μιχαλολιάκου και των ανεξάρτητων του κ. Καμμένου: δεν βλέπουν αυτοί οι “εθνικιστές” της Δραχμής πως το μόνο κράτος που επιβουλεύεται την ακεραιότητα και κυριαρχία μας είναι ανατολικά – όπως ήταν και στο Βυζάντιο.

Για τα οικονομικά δεινά μας φταίνε οι “αγορές” που αισχροκερδούν ενάντια στους λαούς (και όντως το κάνουν), ενώ οι λαοπρόβλητες σοσιαλδημοκρατικές κυβερνήσεις μας απλά ήθελαν να δανείζονται για να περνά καλά ο ελληνικός λαός δίχως μόχθο. Φταίνε και οι Ευρωπαίοι Εταίροι που μας δανείζουν με επιτόκιο μικρότερο από αυτό που εκείνοι δανείζονται (!) και δεν δείχνουν τη συμπόνια που θα έπρεπε στη Γενέτειρα του Πολιτισμού και της Δημοκρατίας και να της χαρίζουν όσα λεφτά θέλει. Και κυρίως φταίει η ψυχρή και μοχθηρή Μέρκελ που μηχανεύεται τη μιζέρια και την εξαθλίωση μας – αλλά και τη δυστυχία όλων των (υπερχρεωμένων) λαών της Ευρώπης με απαράδεκτη λιτότητα.

2. Μα να που και ο κ. Ολάντ, ο νέος Γάλλος Πρόεδρος, μιλώντας με άφθονη γαλλική ευφράδεια για αναπτυξιακά (σοσιαλιστικά) οράματα και όχι μόνο μέτρα λιτότητας, αφού απέκρουσε το φλερτάρισμα του λαϊκού μας λεβέντη κ. Τσίπρα, αρνούμενος να τον δει, δηλώνει απερίφραστα πως η Ελλάδα πρέπει να τηρήσει τα συμφωνηθέντα. Έτσι ο κ. Τσίπρας, γεμάτος συμπόνια και περίφροντις για τις δύσμοιρες μάζες, που ποθούν διακαώς να επανέλθει η περίοδος του πελατειακού πάρτι, ταξιδεύει ανά την Ευρώπη για να συνεννοηθεί με άλλους αριστερούς ηγέτες για το πως θα καταπολεμήσουν Μνημόνια και αντιλαϊκές λιτότητες ώστε να φτιάξουν μια νέα Ευρώπη, λυτρωμένη από τους εκμεταλλευτές, η οποία θα αναπτυχθεί ταχύτατα στα καλούπια της σταλινικής συλλογικότητας.

Και μαθαίνουμε πως και βέβαια φταίνε οι ξένοι χρηματοπιστωτικοί οίκοι που δάνειζαν αφειδώς στις σοσιαλιστικές κυβερνήσεις μας για να μπορούν αυτές να χρηματοδοτούν κομπιναδόρους και συνδικαλιστές και να δίνουν καλοπληρωμένη απασχόληση στους πελάτες-ψηφοφόρους τους διογκώνοντας ολοένα το δαμόκλειο Δημόσιο.

Οι ξένοι πάλι φταίνε που επέβαλαν αυτά τα εξοντωτικά Μνημόνια με τα απάνθρωπα μέτρα, στοχεύοντας στη λεηλασία του εθνικού μας πλούτου και της εθνικής μας κυριαρχίας, ενώ οι αγαθοί ποιμένες του Έθνους προσπάθησαν με κάθε τρόπο και κατόρθωσαν να μην εφαρμοστεί το Μνημόνιο. Διότι, πολύ φυσικά, δεν μπορούσαν να πειράξουν το αγγελικό Δημόσιο, που είχαν αναθρέψει με τόσο κόπο, και τα δικά τους προνόμια (τηλέφωνα, αυτοκίνητα, συμβούλους κλπ).

Και βέβαια οι άρρωστοι των αριστερών κομμάτων, γαλουχημένοι με επαναστατικές αντιλήψεις του ένδοξου 19ου αιώνα, εμπόδιζαν με απεργίες, καταλήψεις, διαδηλώσεις, πετροπόλεμο και πυρκαγιές κάθε μεταρρύθμιση που θα περιόριζε τις σπατάλες του Δημοσίου και θα προέτρεπε το κράτος να λειτουργήσει πιο αποδοτικά. Αντί αυτού, κατόρθωσαν να σακατέψουν σχεδόν ανεπανόρθωτα τον Ιδιωτικό Τομέα, τη μόνη πηγή παραγωγής και ανάπτυξης.

Ασφαλώς θα υπάρχει κάποιος μηχανισμός με τον οποίο οι ξένοι κερδίζουν πάλι από τη διάχυτη διαφθορά στο δημοκρατικότατο Δημόσιο που εκτιμάται στα 4 δις ευρώ ετησίως και από το “μαύρο χρήμα” (μίζες, γρηγορόσημα, κλπ) που κυκλοφορεί και φτάνει τα 65 δις ετησίως (Καθημερινή 6/5/12 Λ. Στεργίου στην Οικονομική σ.4). Διόλου απίθανο ο πολυεκατομμυριούχος μιζοδίαιτος σοσιαλιστής κ. Τσοχατζόπουλος (και οι συνεργάτες του) να είχε διασυνδέσεις με ξένα κέντρα, οπότε και πάλι κέρδιζαν οι ξένοι. Όπως αναμφίβολα είχε ο Εφιάλτης (ξένος και αυτός;) που πρόδωσε τους 300 του Λεωνίδα. Όπως είχαν κι εκείνοι (ξένοι πάλι;) που άνοιξαν την Κερκόπορτα στους Σελτζούκους κι έπεσε η Πόλη.

3. Και τώρα το νέο τσίρκο των τσαρλατάνων – ας μην αναφέρω ονόματα – θα σώσει τον περιούσιο λαό μας με απλά μέτρα, που οι πουλημένοι στο Κεφάλαιο πολιτικοί μας αγνοούν θεληματικά. Θα χρησιμοποιήσουν τις καταθέσεις των πολιτών για αναπτυξιακά (κρατικά, φυσικά) έργα, έστω κι αν αυτές λιγοστεύουν μέρα με τη μέρα καθώς πανικόβλητοι πολίτες με πάθος μη-πατριωτικό τις στέλνουν σε πιο ασφαλείς τράπεζες στο εξωτερικό επιτρέποντας το στέρεμα ρευστού και σταθερότητας στις τράπεζες. Θα πάρουν τουλάχιστον 100 ευρώ σε πρόσθετο φόρο από κάθε εισόδημα των 20.000 ευρώ και άνω και 1% από κάθε εισόδημα των 50.000 και άνω. Θα πάρουν πολύ περισσότερα από εισοδήματα 500.000 ευρώ και άνω – που είναι ελάχιστα. Θα επιβάλλουν 1% επί του τζίρου όλων των επιχειρήσεων – κι έτσι θα διώξουν τις τελευταίες επιχειρήσεις του Ιδιωτικού Τομέα και θα αποθαρρύνουν οποιαδήποτε νέα επένδυση. Και, βέβαια, θα κρατικοποιήσουν τράπεζες και ό,τι άλλο μπορούν και θα ανασυγκροτήσουν όλες τις ΔΕΚΟ έτσι που οι κρατικοδίαιτοι άχρηστοι να έχουν πάλι απασχόληση καλοπληρωμένη.

Κάτι που οι αμαθείς μαρξιστές κάθε είδους δεν καταλαβαίνουν είναι πως κάθε κρατικοποίηση εκμεταλλεύεται στυγνά τον μόχθο και κλέβει σαγηνευτικά τα εισοδήματα έντιμων εργαζομένων. Όσο μεγαλύτερο το κράτος, τόσο περισσότεροι οι κλέφτες.

Η κεντροδεξιά (ΠΑΣΟΚ και ΝΔ) αφού έφεραν τη χώρα σε χρεοκοπία προσποιούνται τώρα την αθώα περιστερά και κοιμούνται ροχαλίζοντας ηρωικά μπας και ψαρέψουν πρόσθετες ψήφους. Δεν διδάχθηκαν τίποτα. Αλλιώς θα ομολογούσαν τα λάθη τους αντί να κοκορεύονται για το πόσο οξυδερκείς στάθηκαν και πόσο ορθά έπραξαν: μη μείωση κράτους, μη άνοιγμα επαγγελμάτων, μη κρατικοποιήσεις, μη πάταξη φοροδιαφυγής κλπ (όλα μη)!

Δεν είναι δύσκολο να καταλάβεις το αγχωμένο δίλημμα των ψηφοφόρων. Θα ψηφίσουν τους ανίκανους, ψευδόμενους κεντροδεξιούς ή τους σταλινικούς μαρξιστές που δεν ξέρουν καν τη στόχαση του Μάρξ;…

Τελειώνω με μια ευχάριστη νότα. Οι ανεξάρτητοι Έλληνες του κ. Καμμένου αίφνης αφυπνίστηκαν στη νυσταλέα ατμόσφαιρα του βολέματος στη Βουλή και θυμήθηκαν πως οι Γερμανοί μας χρωστούν το Κατοχικό Δάνειο και κάποιες αποζημιώσεις για τις θηριωδίες που διέπραξαν οι γονείς και παππούδες τους από το 1940.

Ούτε οι αριστεριστές δεν αναφέρουν το θέμα στα προγράμματά τους. Όσο για τους κεντροδεξιούς (Βενιζέλος, Σαμαράς), αυτοί κοιμούνται, είπαμε, ροχαλίζοντας δυνατά.

Μόνο η σύμπραξη της Δράσης του κ Μάνου και της Δημιουργίας ξανά του κ Τζήμερου αξίζουν την ψήφο μας.

2 Comments

  1. Ανώνυμος

    Πριν από μερικές ημέρες (στις 18/5/2012), ο αρθρογράφος της εφημερίδας "Έθνος" Γιώργος Δελαστίκ, έγραψε ένα άρθρο με τίτλο "Οι 'γύπες' κατασπάραξαν τη χώρα" και αναφέρεται στο θέμα της πληρωμής του συγκεκριμένου ομολόγου, παραθέτοντας αρκετά ενδιαφέροντα στοιχεία:
    http://www.ethnos.gr/article.asp?catid=22792&subid=2&pubid=63658705

    1. Νικόδημος

      Όπως είναι φανερό, στο παραπάνω κείμενο ασχολήθηκα με μια εντελώς διαφορετική πλευρά του θέματος.
      Ευχαριστώ πολύ για το link στο άρθρο του κ. Δελαστίκ. Σχετικά πρόσφατα αναφέρθηκα στο θέμα του θίγει αυτό το άρθρο, με τη δημοσίευση με τίτλο "Κάπηλος Καπιταλισμός".

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *