Τι θα κάνετε;

Τι θα κάνετε;

Εκλογές, Μάιος 2012

Πολλά λέγονται με κουραστική επανάληψη από τους κομματάρχες των γνωστών κομμάτων για τις μετεκλογικές τους προθέσεις – συνήθως με ένα εκφοβιστικό δίλημμα  ότι αν δεν έχουν αυτοδυναμία θα έχουμε ακυβερνησία ή χάος. Έγινε και θόρυβος για το debate που ευτυχώς δεν πραγματοποιήθηκε – κι έτσι γλυτώσαμε κι άλλες ώρες βαριεστημάρας. (Πολύ φυσικά ο κ Σαμαράς αρνήθηκε, αφού δεν έχει την ευγλωττία άλλων.) Τόσα και τόσα λόγια λογαριασμένης λαοπαραπλάνησης.

Παρακολούθησα με κατάπληξη όχι μόνο τους κομματάρχες να εκλιπαρούν για επικράτηση και για αυτοδυναμία, αλλά και τους τηλεπαρουσιαστές των δύο φύλλων να παρασέρνονται στον πυρετό αυτού του ανούσιου, ανιαρού και ανόητου προεκλογικού παραληρήματος.  Ποτέ δεν μπόρεσα να καταλάβω γιατί καλούν στα κανάλια τους όλους αυτούς τους πολιτικούς οι οποίοι και πάσχουν από άγνοια και ψεύδονται εξακολουθητικά. Κανείς δεν λέει τίποτα επί της ουσίας. Δυστυχώς ούτε και οι θεωρούμενοι σοβαροί αναλυτές.

Όλοι ψεύδονται θεληματικά και μάλιστα με την ξύλινη γλώσσα και ξιπασιά των επαγγελματιών που δεν έχουν ξεχάσει τίποτα και δεν έχουν διδαχθεί τίποτα. Σίγουρη εξαίρεση αποτελεί ο κ Μάνος που μιλάει με απλότητα και φρεσκάδα μέσα σε αυτόν τον πανζουρλισμό, εκνευρίζοντας μερικούς παρουσιαστές που όλο και πάνε να του βάλουν τρικλοποδιά.

Το πιο εκπληκτικό φαινόμενο είναι οι αντιμνημονιακοί, αντιευρωπαϊστές κομμουνιστές που βρίζουν – και καλά κάνουν – ΝΔ και ΠΑΣΟΚ και όσους συγκλίνουν, για τα επαχθή μέτρα, τη φοροδιαφυγή, τη διασπάθιση του δημόσιου χρήματος και τα πολλά σκάνδαλα τύπου Τσοχαντζόπουλου. Αλλά τουλάχιστον αυτά τα τελευταία τα γνώριζαν πριν το 2011 και ακόμα πριν το 2009. Μόνο 30 βουλευτές τους μπορούσαν να ζητήσουν την δίωξη όλων αυτών των απατεώνων, όπως τους λένε τώρα. Δεν το έπραξαν διότι προφανώς ανήκουν στο ίδιο κοπάδι κοράκων. Στην υποκρισία, αμνησία, ωμή βία και χυδαιότητά τους είναι ακόμα χειρότεροι. Ούτε έκαναν κάποια κίνηση αλληλεγγύης προς τον αγαπημένο τους λαό παραδίδοντας έστω και μικρό μέρος των αποδοχών και προνομίων τους.

Γι αυτό ξαναφέρνω στο προσκήνιο το προηγούμενο άρθρο μου ως έχει, για τις Εκλογές, Μάιος 2012.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *