Ε1086: Εχθροί και σύμμαχοι

Ε1086: Εχθροί και σύμμαχοι

Στα μέσα Απριλίου του 2021 ο Μητσοτάκης μίλησε στην Κοινοβουλευτική Ομάδα της ΝΔ, δηλαδή στους βολεμένους της ΝΔ (που πάντα έχουν αμετακίνητη αντίρρηση για τη μείωση των βουλευτών από άχρηστους 300 στους μισούς, ας πούμε). Και με σαφήνεια εξήγησε πως απέναντι στον αντίπαλο κορωνοϊό έχουμε τρεις συμμάχους κι έναν πρόσθετο εχθρό. Συλλογιστείτε για μια στιγμή, εδώ, τώρα, πόσο οξυδερκείς είναι αυτοί οι εκπρόσωποι του υγιούς, υποτίθεται, σκεπτόμενου λαού της κεντροδεξιάς παράταξης, ώστε να χρειάζεται να τους εξηγήσει ο πρωθυπουργός της χώρας και ηγέτης τους πως τότε είχαμε έναν αιματηρό πόλεμο, με 80 – 90 θύματα ημερησίως, με έναν εχθρό και τρεις συμμάχους!

Σύμμαχοι μας είναι το εμβόλιο, η αλλαγή του καιρού προς τη ζέστη του καλοκαιριού και τα σελφ-τεστ. Εχθρός, εκτός από τον κορωνοϊό, η… κόπωση!

Η ανοησία που διέπει τους κυβερνώντες και την πλειονότητα των επιδημιολόγων δεν φαίνεται αμέσως από αυτή την ανάλυση της κατάστασης μα από ένα άλλο απλούστερο γεγονός. Πέρυσι τέτοια εποχή, λίγο νωρίτερα με λιγότερα από 300 κρούσματα και λίγους θανάτους ημερησίως είχαμε ένα καθολικό, αυστηρό λοκντάουν. Εφέτος με δεκαπλάσια και πάνω κρούσματα (3.000-4.000), 800 διασωληνωμένους και 80 θανάτους, φέρνουμε χαλάρωση (που οι πιο θρασείς πολίτες ήδη εφάρμοσαν με τις ευλογίες της αστυνομίας), διότι έχουμε 3 συμμάχους κι έναν μόνο εχθρό!

Τέτοια είναι δυστυχώς η οξυδέρκεια των κυβερνώντων.

Οι σύμμαχοι οπωσδήποτε υπάρχουν. Μόνο που δεν έχουν δημιουργηθεί από την κυβέρνηση που θέλει να πάρει τα εύσημα και δεν βλέπει ή δεν ομολογεί πως η ίδια είναι ο κύριος εξωτερικός εχθρός με την ατολμία την ψηφοθηρική της να επιβάλει αυστηρά μέτρα για 3 βδομάδες – σε οποιαδήποτε περίοδο από τον περασμένο Οκτώβριο ως τον Απρίλιο.

Έμαθαν από τα λάθη και τα πάθη τους;

Όχι, δεν έμαθαν τίποτα. Ας ελπίσουμε πως οι τρεις σύμμαχοι θα φανούν πιο νοήμονες κι ευεργετικοί από τους κυβερνώντες.

Διότι, κάθε νουνεχής πολίτης, πόσο μάλλον κυβερνήτης και δη πρωθυπουργός θα έθετε το ερώτημα: «Γιατί δεν είναι πιο σθεναροί οι πολίτες μας; Γιατί νιώθουν κόπωση στην εφαρμογή μέτρων που, είναι φανερό, δεν εφαρμόστηκαν; Και οι Βρετανοί για ένα ολόκληρο έτος πολεμούσαν τους Ναζί μόνοι, ολομόναχοι, και η νότια Αγγλία βομβαρδιζόταν ανηλεώς επί μήνες με χιλιάδες αμάχους (και αρκετούς μαχητές) νεκρούς. Ναι, σίγουρα ένιωθαν κόπωση, μα δεν παρατούσαν τη μάχη για να πάνε να γλεντήσουν σε πάρτι διότι το θεωρούσαν δικαίωμά τους. Υπήρχαν νόμοι και οι νόμοι εφαρμόζονταν και οι πολίτες ήξεραν πως έπρεπε να αντισταθούν στην απειλή. Εμείς γιατί όχι;

Όλα τα άλλα είναι κουραφέξαλα.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *