Η σημασία του κ. Ράιχενμπαχ

Η σημασία του κ. Ράιχενμπαχ

- in Επικαιρότητα
0

1. Τα μίντια έσπευσαν ως όφειλαν να μεταδώσουν προφορικά, τηλεοπτικά και γραπτά την έκθεση του κ. Ράιχενμπαχ (χωρίς ευτυχώς τώρα να τον αποκαλούν “γκαουλάιτερ.”)

Αλλά γιατί να δίνεται τέτοια φαντασμαγορική δημοσιότητα;

Η έκθεση του Γερμανού τεχνοκράτη, που είναι ο επικεφαλής της Ευρωπαϊκής Ομάδας Βοηθείας για την Ελλάδα, η οποία καταταλαιπωρείται από τους πολιτικούς της, επισημαίνει την διάχυτη διαφθορά, την πολυνομία, τη φορο-διαφυγή χάρη στην αναποτελεσματικότητα είσπραξης φόρων, την αδυναμία να απορροφηθούν κοινοτικά κονδύλια, την καθυστέρηση ανάθεσης δημοσίων συμβάσεων (διπλάσιος χρόνος από τον μέσο όρο στην ΕΕ), την ανεπάρκεια και καθυστερήσεις στο σύνολο δικαστικό σύστημα, το γενικά υπέρβαρο και δυσκίνητο Δημόσιο και άλλα συναφή χαρακτηριστικά του κράτους μας.

Υπάρχει τίποτε σε όλα αυτά που οι υπερόπτες πολιτικάντηδες, οι οποίοι καμώνονται πως κυβερνούν 35 χρόνια τώρα, δεν γνωρίζουν;

Αλλά μήπως και οι λύσεις, που ο κ. Ράιχενμπαχ προτείνει για τον εκσυγχρονισμό της δημόσιας διοίκησης, δεν είναι πασίγνωστες;

Τί στην ευχή έχουμε πάθει;

Δεν ξέρουμε, δηλαδή οι πολιτικοί που έχουν βολευτεί στη Βουλή πως οι ίδιοι είναι διεφθαρμένοι; πως η πολυνομία είναι μια συγκάλυψη και αιτία της διαφθοράς; πως οι ίδιοι βοηθούν τους πλούσιους χρηματοδότες τους να φοροδιαφεύγουν; πως οι ίδιοι καλύπτουν τους χιλιάδες κοπρίτες που οι ίδιοι έχουν διορίσει στις δημόσιες υπηρεσίες; κλπ κλπ;

2. Κάτι που οι έντιμοι δημοσιογράφοι θα ήταν χρήσιμο να κάνουν είναι να πάψουν να το παίζουν gentlemen ή άνθρωποι του fair play, που ουσιαστικά δείχνει μια συναισθηματική μαλάκυνση.

Αν δεν το έχετε κάνει ακόμα, κύριοι των ΜΜΕ, τότε κάνετε μια έρευνα και δημοσιοποιείστε τα ονόματα των φοροφυγάδων (στην περιβόητη λίστα που υπήρξε και δεν υπήρξε και υπάρχει τώρα!).

Τις τελευταίες εβδομάδες συλλαμβάνονται διάφοροι επιχειρηματίες (Λεβή, Πετζετάκης κλπ) για φοροδιαφυγή. Επιτέλους!

Αλλά αυτό που θέλουμε να ξέρουμε, είναι οι μεγάλοι που φοροδιαφεύγουν επί χρόνια. Ποιοί είναι και, το κυριότερο, με ποιούς πολιτικούς συνδέονται ― εξ αίματος, εξ αγχιστείας ή εξ αζημίωτης φιλίας. Διότι δεν φοροδιαφεύγουν χωρίς την πλάτη κάποιων ισχυρών πολιτικών στο ένα ή στο άλλο μεγάλο κόμμα που μόνο καψόνια ξέρει να κάνει ως κυβέρνηση.

3. Πίσω στον κ. Ράιχενμπαχ.

Η έκθεση του με τις επισημάνσεις των αδυναμιών του Δημοσίου και τις προτάσεις για μεταρρυθμίσεις δεν μας λέει τίποτα καινούριο. Αν ανατρέξει κανείς στον ημερήσιο και περιοδικό τύπο από τη Μεταπολίτευση μέχρι τώρα θα βρεί εκατοντάδες εκθέσεις, περιγραφές, επισημάνσεις και βελτιωτικές προτάσεις. Αλλά στου κουφού την πόρτα όσο θέλεις βρόντα!

Ο κουφός είναι η αριστοκρατική κάστα της Βουλής και οι διαδοχικοί ανάξιοι και ανίκανοι πρωθυπουργοί με τα παχύδερμα και παχύσαρκα υπουργικά συμβούλια τους. Σε χιλιάδες πρέπει να ανέρχονται οι νόμοι (οι τροποποιήσεις και οι τρεις αναθεωρήσεις του σακατεμένου συντεχνιακού Συντάγματος) που θεσπίστηκαν στα τελευταία 35 χρόνια. Ούτε μία κυβερνητική ενέργεια δεν άγγιξε τα κακώς κείμενα του κομματικοποιημένου κρατικισμού.

Γιατί οποιαδήποτε τέτοια ενέργεια θα είχε “πολιτικό κόστος”: θα ζημίωνε τον πρωθυπουργό, τους υπουργούς και το ανεκτίμητο κόμμα!

Και αν άρχισαν τώρα συλλήψεις φοροφυγάδων, συγχωνεύσεις οργανισμών και απολύσεις στο Δημόσιο, σίγουρα αυτό δεν οφείλεται ούτε στο ελάχιστο στην ξαφνική αφύπνιση της ωραίας κοιμωμένης Βουλής και κυβέρνησης. Αυτό που παρατηρούμε συνεχώς είναι οι ακατάπαυστες ολιγωρίες και παλινωδίες, οι γκρίνιες και δικαιολογίες γιατί το ένα δεν μπορεί να γίνει και το άλλο είναι ζημιογόνο! Τα άλματα χελώνας που έχουν γίνει οφείλονται πλήρως στην πίεση που, δόξα στον Κύριο του σύμπαντος, έχουν ασκήσει οι Ευρωπαίοι.

Και αυτή κυρίως είναι η σημασία του κ. Ράιχενμπαχ.

Quis custodiet ipsos custodes? Αυτό ρωτούσαν οι νουνεχείς Ρωμαίοι. Οποίος θα ελέγχει τους ίδιους τους ελεγκτές; Ποιός θα φυλάει τους ίδιους τους φύλακες;

Εμάς ας μας ελέγχουν, ας μας φυλάνε, για όσο διάστημα χρειάζεται, οι Ευρωπαίοι τεχνοκράτες σαν τον κ. Ράιχενμπαχ.

Μόνοι μας, δηλαδή αυτές οι τρισάθλιες κομματικές καμαρίλες που το έπαιζαν πάνσοφοι Σολομώντες και εθνοσωτήρες, είναι καταφανέστατο πως δεν πρόκειται να διορθώσουμε αυτά τα ελαττώματα που μας έχουν γκρεμοτσακίσει. Οπότε, ας είμαστε ευγνώμονες στους Ευρωπαίους!

Όσο για την υπερήφανη εθνική μας κυριαρχία και την πανάρχαια ελληνική μας ταυτότητα ― τί να τις κάνουμε έτσι που τις έχουνε βρομίσει τα κόμματα, οι πωρωμένοι πολιτικάντηδες μας αλλά κι εμείς που θέλουμε τα ρουσφέτια μας;

4. Ο συμπαθής και σε πολλά θέματα προσγειωμένος κ. Καρατζαφέρης του ΛΑ.Ο.Σ. αρέσκεται σε αφοριστικές δηλώσεις (όπως και ο κ. Κακλαμάνης, για τον οποίο φαίνεται όμως να προέχει η ενότητα του κόμματός του, όχι η αλήθεια και η ενότητα του Έθνους).

Πρόσφατα μας δήλωσε πως η πλουσιότατη γλώσσα μας έχει δύο λέξεις που απουσιάζουν από άλλες γλώσσες και κατ’ επέκταση δύο ιδιότητες στην ιστορική μας ταυτότητα που λείπουν από άλλες εθνικότητες: “μπέσα” και “φιλότιμο”!

Πού είδατε τη μπέσα και το φιλότιμο, κ. Καρατζαφέρη, όταν, ενώ εσείς προτείνατε για πάνω από ένα έτος συγκυβέρνηση Εθνικής Σωτηρίας (ή ό,τι παρόμοιο), οι άλλοι κομματάρχες έπαιζαν ως πεισματικά μειράκια προβάλλοντας το γελοίο γόητρό τους; ή πρόσφατα, που περιμένατε κατάμονος σε ένα δωμάτιο, ενώ οι άλλοι μάλωναν για τη νέα κυβέρνηση στο προεδρικό μέγαρο;

Πού ήταν η δική σας μπέσα και φιλοτιμία όταν μας δηλώνατε πως ο νεώτερος κ. Καραμανλής μπορεί να ήταν άτολμος αλλά δεν είχε δόλο;  Αυτός δεν “προήδρευε” ενώ οι κουκουλοφόροι έκαιγαν και κατέστρεφαν το Σύνταγμα και τα πέριξ; Αυτός δεν απέκρυψε από το λαό και το κόμμα του την επικείμενη οικονομική κρίση; Αυτός δεν έστελνε πλαστά στοιχεία στην Ευρώπη; Δείξτε λίγη ευθυκρισία και για τα βουλευτικά θέματα!

Επίσης θα έπρεπε να σας πληροφορήσουν οι λαλίστατοι λάτρεις της ελληνικής ιστορίας μας (όπως οι κκ Γεωργιάδης, Πλεύρης κλπ) πως οι μεν Πέρσες κατέβηκαν μέχρι τον Σαρωνικό μιαίνοντας την αγνότητα των Ελληνίδων, οι δε Ρωμαίοι και Κέλτες αλώνισαν όλη την Ελληνική επικράτεια με φανερές συνέπειες. Και αργότερα οι Ούνοι και Γότθοι κατέβηκαν μέχρι τον Ισθμό (όπου τους σταμάτησε η λαμπρή εμφάνιση της Αθηνάς) ενώ αργότερα Σλάβοι κατέβηκαν μέχρι τον Ταΰγετο. Και ούτω καθεξής.

Η λέξη “μπέσα” προέρχεται από τη γειτονική μας Αλβανία, όπως και πολλές άλλες που κληρονομήσαμε μαζί με τα Αρβανίτικα.

Μια πρόσφατη είδηση λέει πως εκατοντάδες χιλιάδες πλαστά πάσα δόθηκαν σε μη δικαιούχους φοιτητές με κόστος στο κράτος 17 εκμ ευρώ!

Εκεί που είμαστε ασυναγώνιστοι, κ. Καρατζαφέρη, είναι η πάρλα κι ο εξυπνακισμός.

Το φιλότιμο ίσως λειτουργούσε κάποτε. Πού το βλέπετε τώρα; Αν βρισκόταν εν ενεργεία, θα γκρεμιζόμασταν στη χρεοκοπία και θα γινόμασταν ο περίγελος του κόσμου διότι εσείς θέλετε να είστε επαγγελματίες ηγέτες κομμάτων;

5. Πάρτε ακόμα ένα παράδειγμα από την πολιτεία του κ. Σαμαρά.

Είπε στην ΚΟ του κόμματός του ως απάντηση στη “λάσπη” που του ρίχνουν αυτοί που τον κατηγορούν πως θέλει να γίνει πρωθυπουργός, σάμπως και ο ίδιος δεν θέλει(!): “Δεν έμεινα έξω από την πολιτική τόσα χρόνια από βιασύνη, ούτε από υπολογισμό. Την πατρίδα μου ακούω, τις εντολές της και την συνείδησή μου.”

Πολλή μπέσα εδώ κι ακόμα περισσότερο φιλότιμο!

Όχι, κ. Σαμαρά δεν ξεχνάμε πως φύγατε από την παράταξή σας (όχι, όπως σας αρέσει να ισχυρίζεστε, από τον δημοκρατικά εκλεγμένο ηγέτη της, κ. Μητσοτάκη) και φτιάξατε την “Πολιτική Άνοιξη” με το σύνθημα “υπέρβαση”• ούτε πως το 1996 καταποντιστήκατε μαζί με το κόμμα σας σε αφάνεια.

Κι επειδή είμαι ένας γέρος γεμάτος περιέργεια πολύ θα ήθελα να ξέρω πώς περάσατε τα 10 χρόνια. Γιατί όταν ξαναγυρίσατε στη ΝΔ, ελέω κ. Καραμανλή νεώτερου (που δεν αποτελεί εύσημο), δεν πρόσεξα καμιά διαφορά. Δηλαδή, δεν μου φαίνεται πως κάνατε τίποτα το άξιο λόγου ως προετοιμασία για την ιστορική σας ευθύνη. Ούτε πιστεύω πως η πατρίδα σας έχει δώσει εντολές ή, αν έχει φωνάξει κάτι, εσείς το ακούσατε.

Μπορεί ο κ. Ράιχενμπαχ να μην έχει μπέσα και φιλότιμο, μοιάζει όμως να έχει αυτό που λείπει από το μπα-μπέσικο μπουλούκι των πολιτευτών μας ― κάποια εντιμότητα και λογική και συμπάθεια προς τον ελληνικό λαό, όχι κόμματα.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *