Ε1135: Κακόβουλο ψέμα

Ε1135: Κακόβουλο ψέμα

Όλες οι πολύτιμες ελευθερίες που έχουν εδραιωθεί στις πολιτισμένες, προοδευτικές χώρες της Δύσης έχουν γίνει θύματα κατάχρησης κι εξαχρείωσης από απατεώνες κερδοσκόπους που αδίστακτα και ατιμώρητα αντλούν προσωπικά οφέλη σε βάρος πολλών πολιτών και κοινωνιών. Παρότι έχει θεσμοθετηθεί η σχετική νομοθεσία που στοχεύει στην απαγόρευση και τιμωρία τέτοιων εγκληματικών δραστηριοτήτων, οι νόμοι δεν επιβάλλονται και οι παραβάτες περιφέρονται ατιμώρητοι.

Η αντιεμβολιαστική τάση τόσο στην Ελλάδα όσο και στον κόσμο δεν οφείλεται, όπως φάνηκε αρχικά, μόνο σε κακοκεφαλιά ή καπρίτσια παράλογων ανθρώπων, μα και σε εσκεμμένη, σχεδιασμένη εκστρατεία από κάποιο άγνωστο κέντρο.

(Πήρα τα στοιχεία που ακολουθούν από άρθρο του Γιάννη Παπαδόπουλου, Καθημερινή 2/6/21 και από το Διαδίκτυο.)

Υπάρχει μια εταιρεία Fazze που λειτουργεί στο Διαδίκτυο ως πλατφόρμα επηρεασμού της αγοράς (Influencer Marketing Platform). Αυτή φαινόταν να έχει ως έδρα το Λονδίνο κι έφτιαξε σελίδα στο Linkedin, στο Instagram και στο Facebook, μα σταδιακά τις εξαφάνισε αφήνοντας μόνο τη γενική ιστοσελίδα της όπου δεν αναφέρεται διεύθυνση ή εταιρική δομή. Σε καλεί μόνο να εγγραφείς – και θα σε βρουν οι ενδιαφερόμενοι επενδυτές.

Αυτή η εταιρεία προσέγγισε “επηρεαστές” (influencers, άτομα με πολυάριθμους ακολούθους σε διάφορες πλατφόρμες κοινωνικής δικτύωσης) και τους προσέφερε χρήματα (ως και 2.000 ευρώ) στη Γαλλία και στη Γερμανία για να κάνουν μια διεθνή εκστρατεία κατά του εμβολιασμού. Πιο συγκεκριμένα, να δυσφημίσουν το εμβόλιο της Pfizer κατά του κορωνοϊού. Θα δημοσίευαν στις σελίδες τους και στα Twitter, Tik Tok, You Tube, Facebook κλπ., κείμενα πως το εμβόλιο είναι βλαβερό ως και θανατηφόρο.

Στις δημοσιεύσεις τους θα έδειχναν πως ήταν παθιασμένοι, πως οι ίδιοι ήταν θύματα ή γνώριζαν θύματα και πως εξέφραζαν την προσωπική τους άποψη. Δεν θα υπήρχε καμιά μνεία της εταιρείας που παρέμενε αόρατη!

Μερικοί όμως δεν ακολούθησαν πιστά τις οδηγίες. Κάποιοι μάλιστα αναζήτησαν την έδρα της εταιρείας (προτού σβηστούν οι διάφορες ιστοσελίδες). Στη διεύθυνση που δινόταν βρήκαν μόνο ένα κέντρο αισθητικής, τίποτε άλλο.

Τα δε επαγγελματικά προφίλ που δημοσιεύονταν δεν φαίνονταν να σχετίζονται με τη Βρετανία μα με τη Ρωσία!

Αλλά μέχρι σήμερα (9/6/21) δεν έχει εξακριβωθεί ποιος κρυβόταν πίσω από την όλη ενέργεια δυσφήμισης και ποια συμφέροντα εξυπηρετούνταν.

Όπως καταλαβαίνετε, η κλίμακα εδώ και το αντικείμενο είναι πολύ πιο σοβαρά από μια συκοφάντηση πολιτικού προσώπου!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *