Ε1065: Είπεν ο γάιδαρος…

Ε1065: Είπεν ο γάιδαρος…

Είναι απίστευτος ο κ. Τσίπρας. Η ασυναρτησία του στη σκέψη, έκφραση και πράξη είναι απαράμιλλη, όπως η δεινή (για άλλους) διαπραγματευτικότητά του, που μας φόρτωσε ακόμα ένα μνημόνιο – αξίας κατά τους ξένους 80-100 δισ. Μη ξεχνάμε τα κατορθώματα του άχαστου λόγω πανδημίας.

Στις 23 Μαρτίου αποφάσισε να στριμώξει και ίσως να καταφέρει το coup de grâce στον κ. Μητσοτάκη. Δήλωσε προειδοποιητικά στη Βουλή: «Ενημερώστε τον πρωθυπουργό… ό,τι θα κάνουμε ό,τι μπορούμε για να λογοδοτήσετε και να μην κρυφτούν οι ευθύνες σας, πολιτικές και πιθανόν ποινικές… Όσες αμνηστίες και να ψηφίσετε, ούτε οι ποινικές ούτε οι πολιτικές σας ευθύνες παραγράφονται.»

Όταν διάβασα τα λόγια ετούτα σε άρθρο του Σάκη Μουμτζή νόμισα στιγμιαία πως ο καταπληκτικός αυτός πολιτικάντης αναφερόταν στην πανδημία και στα ζιγκ-ζαγκ της κυβερνητικής αντιμετώπισης της. Μα όχι, ο δαιμόνιος δημαγωγός αναφερόταν στην Αύξηση Μετοχικού Κεφαλαίου της Τράπεζας Πειραιώς.

Νέο σκάνδαλο! Νέα υπόθεση Νοβάρτις! Αυτή τη φορά όχι μυθεύματα τύπου Πολάκη, Παρασκευόπουλου, μα απόλυτα τεκμηριωμένο!

Θα μπορούσε για μια ακόμα φορά να υποδείξει την μάλλον χαζοχαρούμενη πολιτική της κυβέρνησης απέναντι στην πανδημία και να υποδείξει μερικά απλά μέτρα που ακόμα κι εγώ, ένας χαμένος, μπορώ να σκεφθώ. Μα όχι ο άχαστος πάει κατ’ ευθείαν στο ψαχνό. Τράπεζα!

«Δεν έχει καμία αίσθηση αυτογνωσίας, αυτός ο άνθρωπος», μου είπε κάποτε, στις ένδοξες μέρες της Πρώτης Φοράς, φίλος καθηγητής.

Ούτε αίσθηση αυτογνωσίας, ούτε αίσθησης του κόσμου. Ελπίζω να ζει πολύ ευτυχισμένος με την οικογένειά τους, μα πήρε διαζύγιο από την πραγματικότητα πριν πολλά χρόνια, από τότε που θεώρησε ήρωα τον Τσε Γκεβάρα!

Ως κυβέρνηση το 2015 παρέλαβε τις Ελληνικές Τράπεζες με χρηματιστηριακή αξία 25 δισεκατομμύρια ευρώ. Ακολούθησαν τα Κάπιταλ Κοντρόλς και το κλείσιμο των Τραπεζών. Ακολούθησαν τα άλλα τυχοδιωκτικά κόλπα του, όλα θλιβερά και αποτυχημένα (εκτός ίσως το μνημόνιο), και η αξία τους στην έξοδό του από την εξουσία τον Ιούλιο 2019 είχε πέσει στα 5 δισεκατομμύρια! (Καταλαβαίνετε πόσο δεινός οικονομολόγος και τραπεζικός είναι.)

Παρέλαβε τη ΔΕΗ με 90 εκμ κέρδη το 2015 και το 2019 την παρέδωσε στα όρια χρεοκοπίας με ζημιές σχεδόν 1 δις ευρώ!. Σήμερα, αυτές τις μέρες, 18 μήνες μετά την ανάληψη της εξουσίας από τη ΝΔ, η αξία της ανήλθε πάλι στα 2,1 δις ευρώ.

Πόσο μίσος, πόση μοχθηρία, κατακαίει τα φυλλοκάρδια αυτού του εξουσιολάγνου αναρχοαριστερού τσαρλατάνου;

Τυχαίνει να τον δω καμιά φορά στην τηλεόραση για δευτερόλεπτα προτού αλλάξω κανάλι και λέω: Ιδού ενσαρκωμένη η μιζέρια όλη της Ψωροκώσταινας!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *