E1120. Μπουκάλας και Ισραήλ

E1120. Μπουκάλας και Ισραήλ

Διαβάζω τον κ. Μπουκάλα στην Καθημερινή (Τρίτη και Τετάρτη 18-19/5/21). Μια από τις σπάνιες περιπτώσεις, διότι εξετάζει τους αμάχους, τους πυραύλους και τις ρουκέτες (στο Ισραήλ).

Και απορώ κι εξίσταμαι, που λέει ο εκκλησιαστικός λόγος. Γιατί;

Διότι όντας ικανός συγγραφέας και ποιητής και κριτικός μπορεί να παρουσιάσει το λαχανικό ως κρέας ή ψάρι και το αντίθετο, ακριβώς όπως γίνεται με το δύσμοιρο Ισραήλ δεκαετίες τώρα και όπως έκαναν οι Τσίπρας και Βαρουφάκης το 2015 με το ΟΧΙ και το ΝΑΙ– κάτι που ουδέποτε σχολίασε, από όσο θυμάμαι, ο κ. Μπουκάλας.

Σε 2 άρθρα ράφει για τη ‘μακάβρια δυσαναλογία’ στο Ισραήλ – η οποία, συνεχίζει, δεν ‘συγκινεί ιδιαίτερα τη διεθνή κοινότητα’. Τώρα έχουμε 200 νεκρούς Παλαιστινίους (58 παιδιά) και 12 Ισραηλινούς (2 παιδιά). Όντως δυσανάλογα θύματα. Και ‘το Ισραήλ εξακολουθεί να απολαύει εξαιρετικής ασυλίας’. Όσο για την έναρξη, για τη σπίθα που προκάλεσε τη σύγκρουση και τα θύματα ‘ήταν η απόφαση της ισραηλινής κυβέρνησης να εκδιωχθούν δώδεκα παλαιστινιακές οικογένειες από προάστιο της Ιερουσαλήμ, για να κατασκευαστεί εβραϊκός οικισμός’.

Και δεν πιστεύει πως η Χαμάς είχε και γραφεία και εκτοξευτήριο ρουκετών στο κτήριο όπου στεγάζονταν το Ασοσιέιτεντ Πρες και η Αλ Τζατζίρα. Είναι δυνατόν να είναι τόσο κακοί δημοσιογράφοι αυτοί, αναρωτιέται, ώστε να μην πάρουν είδηση τι γινόταν δίπλα τους; Ή είναι πιόνια της Χαμάς; (Γιατί το βρίσκει απίστευτο τα 2 δίκτυα να υποστηρίζουν τη Χαμάς;)

Δηλαδή ο κ. Μπουκάλας μας λέει πως η Χαμάς είχε δίκιο να αρχίσει να ρίχνει ρουκέτες (σύνολο 3.000+) όπου λάχει στο Ισραήλ, από τις κρυμμένες βάσεις τους στις κατοικημένες περιοχές της Γάζας, επειδή η κυβέρνηση εκδίωξε δήθεν 12 οικογένειες, μα το Ισραήλ να μην υπερασπίζεται τους δικούς του άμαχους πολίτες.

Εκτός της στρεβλής του αξιολόγησης – που πάντα στον αναρχοαριστερό πίνακα αξιών η βία τους δικαιώνεται – λέει και ψέματα και αποκρύβει ουσιαστικά στοιχεία.

Το ψέμα είναι πως δεν ήταν η κυβέρνηση που αποφάσισε την έξωση, μα το Ανώτατο Δικαστήριο του Ισραήλ μετά από σειρά δικών στα κατώτερα δικαστήρια. Οι κατοικίες ανήκουν σε Ισραηλινούς πριν το 1948 και οι οικογένειες Παλαιστινίων με την παρότρυνση των τρομοκρατών στη Γάζα έπαψαν να πληρώνουν το ενοίκιο! Ο ίδιος τι θα έκανε με καταπατητές της περιουσίας του;

Επίσης το Ισραήλ ειδοποίησε τους δημοσιογραφικούς οργανισμούς στο κτήριο να φύγουν διότι θα το βομβάρδιζαν, όπως κι έκαναν. Και μετά βομβάρδισαν τους τρομοκράτες που είχαν κρυφτεί συγκεντρωμένοι στα λαγούμια τους στο γνωστό ‘Μετρό’.

Η γελοιογραφία εικονίζει την πραγματικότητα που δεν αναφέρει ο κ. Μπουκάλας: οι πολλοί νεκροί στη Γάζα οφείλονται και στο ότι οι εκτοξευτήρες των Παλαιστίνιων τρομοκρατών βρίσκονται σε κατοικημένες περιοχές και στο ότι πολλές δικές τους ρουκέτες έπεσαν στα δικά τους εδάφη!

Και ούτε λέξη, φυσικά, στο άρθρο για τις διώξεις που υπέστησαν οι Εβραίοι στις μουσουλμανικές χώρες! Ούτε λέξη για την άρνηση των Παλαιστινίων να στείλουν αντιπροσώπους σε Διεθνείς Διασκέψεις για μόνιμη ειρήνευση στην περιοχή από το 1919 και δώθε! Ούτε λέξη για το ότι ούτε στην Ιορδανία είναι επιθυμητοί ούτε στην Αίγυπτο! Ούτε λέξη για το ότι εξοπλίζονται από το Ιράν με κάπου 15.000 ρουκέτες και πυραύλους! Ούτε λέξη για τα δισεκατομμύρια δολάρια που οι διεφθαρμένοι ηγέτες των Παλαιστίνιων δέχονται από πλούσιες αραβικές χώρες και το Ισραήλ (! Ναι) για υποδομές, σχολεία και νοσοκομεία και αντιπυραυλικά καταφύγια μα τα τσεπώνουν για ιδιωτικές τους βίλες, αμάξια και αεροπλάνα και ξοδεύουν σε όπλα. Ούτε λέξη για το ότι το Ισραήλ τους παρέχει ηλεκτρισμό και νερό και δεν τα πληρώνουν! Ούτε λέξη για το ότι θέλουν να αφανιστεί το Ισραήλ από τον χάρτη!

Κατά τα άλλα σκορπά εύκολα υποκριτικά σχόλια άρρωστου, συναισθηματικού ανθρωπισμού υπέρ των τρομοκρατών!

Η εκεχειρία είναι φυσικά ευπρόσδεκτη τώρα, μα πόσο θα διαρκέσει με το γνωστό, άσβηστο μίσος αυτών των τρομοκρατών που θέλουν να αφανιστεί το Ισραήλ;…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *