Ε1459: Μαρίν Λεπέν – ο Γαλλικός λεκές

Ε1459: Μαρίν Λεπέν – ο Γαλλικός λεκές

Πολλά γράφονται και λέγονται για τη Μαρίν Λεπέν, κόρη του Ζαν Μαρί Λεπέν που το 1972, μισό αιώνα πριν, ίδρυσε το νεοφασιστικό του κόμμα “Εθνικό Μέτωπο” στον φοιτητόκοσμο. Ο ίδιος κατέβηκε στις προεδρικές εκλογές της Γαλλίας το 2002 μόνο για να χάσει από τον Ζακ Σιράκ, ο οποίος πήρε το 82,25% των ψήφων.

Κάποια ώρα η κόρη έσπρωξε στην άκρη τον πατέρα και να πήρε η ίδια τα ηνία της ακροδεξιάς παράταξης.

Το 2017 η Μαρίν με όλη την ασυναρτησία του “αντισυστημικού” και “νέο-φασίστα”, μπήκε στον δεύτερο γύρο και αναμετρήθηκε με τον “εξωσυστημικό” Μακρόν. Ο Μακρόν κέρδισε με 66,10%. Μα η Μαρίν διπλασίασε σχεδόν το ποσοστό του πατέρα της από 17,79% το 2002 σε 33,90%.

Έκτοτε άλλαξε σημαντικά την εξωτερική βιτρίνα. Πρώτα άλλαξε την ονομασία της παράταξης (από Εθνικό Μέτωπο) σε Εθνική Συσπείρωση – έχοντας αποβάλει τον πατέρα της. Διαφοροποίησε τον λόγο της, τη γενική ρητορική και τη δημόσια εικόνα της. Κατόρθωσε να αποδαιμονοποιήσει τον “λεπενισμό” με τον έντονο αντιευρωπαϊσμό και την αντιμεταναστευτική συνθηματολογία της.

Οι άνθρωποι σύντομα ξέχασαν, αν γνώριζαν, πως η Μαρίν είναι ο “δούρειος ίππος” του Πούτιν στη Γαλλία και στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Ξέχασαν, παρότι το άκουσαν, πως η Μαρίν στην προεκλογική της εκστρατεία εγκωμίαζε τον Πούτιν που είχε κλέψει ολόκληρη Κριμαία από την Ουκρανία. Ξέχασαν επίσης, αν το γνώριζαν, πως ο Πούτιν βοηθούσε χρηματικά τη Μαρίν από το 2013, ενώ η έξυπνη προπαγάνδα του τώρα διέδιδε πως ο Μακρόν εκπροσωπούσε το λόμπι των “γκέι”!

Τον Ιούνιο 2013 η Λεπέν επισκέφθηκε τη Ρωσία κι εντάχθηκε στην καμπάνια του Πούτιν για “πολιτισμό” (με τη Ρωσία να καθοδηγεί). Διακήρυξε πως η Γαλλία και η Ρωσία πρέπει να αντισταθούν στη νέα αποικιοκρατία της παγκοσμιοποίησης που είναι μολυσμένη με τον ιό της εμπορικότητας και της ομοφυλίας! Έβλεπε πως η Ρωσία ήταν θύμα ενός “νέου ψυχρού πολέμου που εξαπέλυσε η ΕΕ εναντίον της”. Ο δε Aymeryc Champrade, σύμβουλος της Λεπέν για εξωτερική πολιτική, δήλωσε στην ομιλία του πως το Front National θα κατέστρεφε την ΕΕ αν καταλάμβανε την εξουσία. Ο ίδιος πήρε 400.000 ευρώ ως αμοιβή του έχοντας κανονίσει τη χρηματοδότηση του κόμματός τους από τους Ρώσους!

Πόσοι άραγε γνώριζαν αυτά τα γεγονότα παρότι δεν ήταν κρυφά; Πόσοι γνώριζαν ή θυμόντουσαν πως τον Μάιο 2014 ο Konstantin Malofeev (γεν. 1974), ένας από τους Ολιγάρχες (τράπεζα, τηλεόραση Tsargard) και θερμός υποστηρικτής του Πούτιν, προσωπικά προσκάλεσε τους Λεπέν κι άλλους ηγέτες της Ευρωπαϊκής Ακροδεξιάς σε ένα παλάτι στη Βιέννη. Εκεί πήγαν ο Chauprade και η ανηψιά της Λεπέν, η Marion Marechál Le Pen.

Η φωτογραφία είναι από την εποχή που ο Πούτιν δεν φοβόταν και καθόταν σχετικά κοντά στους επισκέπτες του!

Οι αναλυτές τώρα μιλούν και γράφουν για την ακρίβεια που ανεβαίνει ραγδαία και τα νοικοκυριά που δυσκολεύονται και, φυσικά, στρέφονται σε κόμματα και παρατάξεις άλλες από την Κεντροδεξιά. Μερικοί παρατήρησαν πως στη Γαλλία ο κοσμάκης στράφηκε όχι προς την Αριστερά του Μελανσόν μα προς τη Μαρίν Λεπέν που με απαράμιλλη προσαρμοστικότητα υιοθέτησε τη ρητορική και του Μελανσόν!

Είναι ο λαϊκισμός στην κορυφαία εκδήλωσή του με δυναμική επίθεση στις ελίτ και με στήριξη, δήθεν, των κατώτερων στρωμάτων. Ταυτόχρονα πρόβαλε τα προβλήματα της πολυπολιτισμικής κοινωνίας με νέο τρόπο.

Ο Μακρόν δείχνει αδυναμία. Δεν έχει την ευελιξία της Μαρίν ούτε την πυγμή της. Η αδυναμία του φαίνεται σε κάθε κίνησή του. Αποστασιοποιείται από την έντονη κριτική του Μπάιντεν κατά του Πούτιν. Νομίζει πως με τα τηλεφωνήματά του θα πείσει ή θα μαλακώσει τον Πούτιν, αδυνατώντας να καταλάβει τη σκληρότητα, την αδιαλλαξία και την επεκτατική θέλησή του. Και δεν κατηγορεί ανοικτά τη Λεπέν ως πολιορκητικό κριό του Πούτιν στη Γαλλία και στην ΕΕ που έχει στόχο την καταστροφή της Ένωσης.

Όλοι έχουν λησμονήσει πως τον Απρίλιο 2015 Ρώσοι χάκερ κατέλαβαν έναν γαλλικό τηλεοπτικό σταθμό, προσποιήθηκαν πως είναι ομάδα της τρομοκρατικής ISIS και εξέπεμψαν ένα φανατισμένο μήνυμα για να τρομάξουν τους Γάλλους!

Ούτε θυμούνται πως η ενεργειακή κρίση και η ανερχόμενη ακρίβεια είχε ξεκινήσει από την πολιτική του Πούτιν πολύ πριν την εισβολή στην Ουκρανία πάλι με στόχο να πλήξη την ΕΕ.

Η Λεπέν εισπράττει ψήφους από αυτήν την κακουχία κι έκρυβε περίτεχνα τον δεσμό της με τον Πούτιν. Κανείς δικός της δεν καταδίκασε την εισβολή και τα τερατώδη εγκλήματα κατά αμάχων που διαπράττουν οι Ρώσοι.

Ομαδικός τάφος στη Μπούτσα και οι νεκροί στον σιδηροδρομικό σταθμό Κραματόρσκ

Τώρα ευτυχώς η Μαρίν άνοιξε τα χαρτιά της και παραδέχεται με πολύ κομψό τρόπο πως θα αποσύρει τη Γαλλία από το ΝΑΤΟ και από την ΕΕ και θα συμμαχήσει με τον χασάπη Πούτιν. Αν οι Γάλλοι είναι όντως τόσο ηλίθιοι όσο ενίοτε φαίνονται (όπως σε ορισμένες προ-εκλογικές συνεντεύξεις του Μακρόν και της Μαρίν) θα την αναδείξουν πρόεδρο!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *