Ε1049: Οι κ.κ. Μουμτζής και Μπουκάλας

Ε1049: Οι κ.κ. Μουμτζής και Μπουκάλας

Άρθρα του κ. Μουμτζή αναρτούμε συχνά. Του κ. Μπουκάλα ένα στα 10 έτη. Και οι δυο γράφουν στην Καθημερινή.

Ο κ. Μπουκάλας δεν χάνει ευκαιρία να βάλει μια μπηχτή εναντίον της κυβέρνησης. Το κάνει δε συχνότατα. Στις 5/2/21 αναφέρθηκε στα λόγια του κ. Κικίλια, υπουργού Υγείας, πως «το πιο βαθύ σκοτάδι είναι πριν την αυγή» για να μας πείσει – ανεπιτυχώς – πως η έξαρση της πανδημίας όπου νάναι τελειώνει μετά την απότομη άνοδο κρουσμάτων.

Το εξετάζει με μια μακρά επίδειξη ευρυμάθειας για το τίποτε (ποιος το πρωτοτραγούδησε κ.λπ. κ.λπ.) και να καταλήξει αυτός ο «επιπολής ποιητής» και κριτικός λογοτεχνίας και νυν αρθρογράφος, με μια υπόνοια πως ο υπουργός δεν έχει πολλή παιδεία, σαν τη δική του («το δανείστηκε ο υπουργός από την αποθήκη των στερεοτύπων») και πως ανεπιτυχώς το προσφέρει ως «τεκμήριο εξυπνάδας», ενώ είναι τεκμήριο «προχειρότητας». Διότι μετά ο υπουργός και άλλοι προέβησαν «σε διευκρινήσεις επί διευκρινήσεων κι επεξηγήσεις επί επεξηγήσεων.»

Επιτίθεται λογοτεχνικά σε πολλούς φανφαρόνους. Και σωστά ενίοτε. Μα δεν έχω δει ούτε μια σπόντα κατά του κ. Τσίπρα και των τσογλανιών του. Ο κ. Δρίτσας είχε δηλώσει πολύ χειρότερα πράγματα και προέβη σε περισσότερες γελοίες διευκρινήσεις κι επεξηγήσεις, μα ο εύθικτος κ. Μπουκάλας ούτε που έθιξε το θέμα. Ούτε ανέφερε τον φονιά, τρομοκράτη Κουφοντίνα και τους εκβιασμούς του ούτε τα μπουλούκια που αγνοώντας τα μέτρα κατέβηκαν σε διαδηλώσεις υπέρ του Κουφοντίνα. Ανήκει προφανώς ο κ. Μπουκάλας στο 30% της ίδιας νοοτροπίας.

Εντύπωση μου έκανε και το άρθρο του κ. Μουμτζή. Αρνητική. Διότι ενώ συνήθως η διάκριση και λογική του δουλεύουν απλά και καθαρά, στο «Διακυβεύεται… η σοβαρότητα» (5/3/21) την έστειλε βόλτα μακρινή.

«Η κυβέρνηση», αρχίζει, «έλαβε αυστηρότερα μέτρα (…) και άριστα έπραξε.» Αυτό που δεν λέει δυστυχώς είναι πως άργησε πάρα πολύ και μόνο αυστηρά δεν είναι τα μέτρα! Και άργησε διότι ο κ. Μητσοτάκης ασπάζεται κι αυτός μερικές σιχαμερές ιδιότητες του τσιπρισμού όπως δειλία και ανεντιμότητα. Διότι, ναι, όπως δήλωσε, φταίνε οι ανεύθυνοι που δεν τηρούν τα μέτρα και οι μεταλλάξεις του ευέλικτου ιού, μα φταίει και ο ίδιος που δεν επέβαλε πραγματικά αυστηρό λοκντάουν και ολική απαγόρευση μετακίνησης πολύ-πολύ νωρίτερα. Αφού τα σχολεία και το λιανεμπόριο είναι κλειστά, δεν φταίνε για την απότομη αύξηση των κρουσμάτων. Αν η μετακίνηση απαγορευόταν πλήρως, τα κρούσματα θα περιορίζονταν ριζικά.

Πολύ ορθά επικρίνει ο κ. Μουμτζής τα μπουλούκια που έφταναν και τις 5.000, καθώς διαδήλωναν υπέρ του κακόβουλου καταδικασμένου φονιά Κουφοντίνα στην Αθήνα και σε άλλες πόλεις. Πολύ ορθά σημειώνει την αγανάκτηση των επιχειρηματιών που δεν επιτρεπόταν να εργάζονται, μα τα μπουλούκια δεν τηρούν τα μέτρα!

Και αφού επαίνεσε την κυβέρνηση για τη σοβαρότητα της, δηλώνει πως ναι, πρέπει να απαγορευτούν τέτοιες συγκεντρώσεις. Και όντως είναι αστείο και παντελώς τσιπρικό να διώκεις ένα πάρτι 20 ατόμων και να επιτρέπεις συνωστισμούς 5.000! Είναι γελοίο σχεδόν καθημερινά (Μάρτιος) να κατεβαίνουν στον δρόμο για διαδηλώσεις διάφοροι, ενώ έχουν θεσπιστεί νόμοι που το απαγορεύουν. Τι στην ευχή περνά νόμους η κυβέρνηση και μετά κάνει πως δεν υπάρχουν;

Θα έπρεπε να έχει την εντιμότητα ο Μουμτζής να υποδείξει πως είναι η ίδια δειλία που λειτουργεί όπως όταν δεν έκλεισαν τις εκκλησίες. Και μερικές συνεχίζουν να εκκλησιάζουν και 20 και 40 «πιστούς», παρά τις απαγορεύσεις. Δειλία μα και ψηφοθηρία!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *