Ε1466: Λεπέν και Μακρόν

Ε1466: Λεπέν και Μακρόν

Η κα Μαρίν Λεπέν δεν είναι, όπως ήταν ο Τραμπ στις ΗΠΑ, δημιούργημα του Πούτιν και στη συνέχεια εργαλείο του για υπονόμευση. Μα θεληματικά, για προσωπικούς λόγους φιλοδοξίας κλίνει έντονα προς τη μεριά του Πούτιν και θα τον βοηθήσει να υπονομεύσει και, αν μπορέσει, να καταστρέψει την Ευρωπαϊκή Ένωση με την έξοδο της Γαλλίας από αυτήν και από το ΝΑΤΟ. Έχει ανοίξει τα χαρτιά της η κυρία και ομολογεί πως θα προσεγγίσει τον Πούτιν. Αν οι Γάλλοι ψηφοφόροι την εκλέξουν ως πρόεδρο έτσι που αυτή να μπορέσει να υλοποιήσει τις φιλοδοξίες της, τότε και οι Γάλλοι προτιμούν να ανήκουν στην Ευρασιατική συμμαχία του Πούτιν με τη μακρινή Μογγολική καταγωγή.

Είναι δυνατόν ένα 50% +1 των Γάλλων να μη γνωρίζει πως ο Πούτιν έχει παραβιάσει το Διεθνές Δίκαιο με την βάρβαρη, αιματηρή εισβολή του στην Ουκρανία και να εγκρίνει τον βομβαρδισμό πολυκατοικιών, σχολείων, νοσοκομείων και αμάχων ηλικιωμένων και γυναικόπαιδων;

Για την ώρα (17/4/22) ένα 45% περίπου των Γάλλων ψηφοφόρων φαίνεται, σύμφωνα με ορισμένες δημοσκοπήσεις, να υποστηρίζει τη Λεπέν και κατ’ επέκταση την απάνθρωπη δράση των Ρώσων στην Ουκρανία.

Εξέτασα το θέμα και την φιλορωσική πολιτική τοποθέτηση της Λεπέν στο άρθρο Ε1459: Μαρίν Λεπέν – ο Γαλλικός λεκές. Σήμερα επανέρχομαι διότι διάβασα ένα άρθρο γνωστού Έλληνα ιστορικού ο οποίος δεν φαίνεται να νοιώθει κάποιο σοβαρό κίνδυνο και νομίζει πως, ακόμα και αν εκλεγεί πρόεδρος η Λεπέν, η ΕΕ έχει αρκετά σταθερά θεμέλια και ικανούς θεσμούς ώστε να μη διαταραχτεί έντονα και να απορροφήσει τους κραδασμούς. Ο ίδιος είχε με την ίδια επιπολαιότητα προβλέψει πως οι Έλληνες θα μάθαιναν από την κρίση της χρεοκοπίας το 2010. Και δεν βλέπει πως οι Έλληνες δεν έμαθαν τίποτε από την κρίση διότι μαθαίνεις μόνο από το ορθό, όχι το μη ορθό, δηλαδή την κρίση. Και κανείς δεν τους δίδαξε το ορθό!

Ο Μακρόν δυστυχώς για την Κεντροδεξιά είναι αδύναμος και το παίζει ανθρωπιστής και ειρηνιστής χωρίς να καταλαβαίνει, παρά τη μακρά θητεία του στην ενεργό πολιτική ως σοσιαλιστής, τις δυνάμεις της Πολιτικής Οικονομίας και τις δυνάμεις στη διεθνή σκακιέρα. Η αντιμετώπισή του της πουτινικής πανούκλας είναι πολύ μαλακιά και αφελής ενώ δεν δίνει την απαραίτητη στήριξη στους Ουκρανούς. Έχει αποξενώσει πάρα πολλούς από κάθε παράταξη. Αφού ακόμα και οι μισοί αριστεροί του Μελανσόν κλίνουν προς την Λεπέν!

Η Μαρίν Λεπέν είναι η πανούκλα, φτηνή λαϊκιστής ακριβώς σαν τον Τσίπρα ή, ακριβέστερα, σαν τον Πάνο Καμμένο. Δεν σκαμπάζει ούτε από τα πιο απλά οικονομικά και, καθώς το γαλλικό χρέος είναι σε επικίνδυνα ψηλό επίπεδο, οι δικές της αντιλήψεις θα στείλουν τη Γαλλία σε μεγάλη κατηφόρα.

Η επίδρασή της στην ΕΕ θα είναι ακόμα χειρότερη!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *